αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι ψυχολογικοί εχθροί που πρέπει να βγάλεις από το μυαλό σου

Έξι ψυχολογικοί εχθροί που πρέπει να βγάλεις από το μυαλό σου

Τι μπορεί να καταστρέψει τις φιλοδοξίες μας, τις ανθρώπινες σχέσεις μας, τις ζωές μας; Οι εχθροί που κρύβονται… μέσα μας. Είναι σκέψεις και νοοτροπίες που έχουμε μέσα στο μυαλό μας- και είναι αυτά που που πρέπει να καταστρέψουμε πριν μας καταστρέψουν. Το αμερικανικό Success.com παραθέτει σε άρθρο του 6 ψυχολογικούς εχθρούς που ίσως έχεις μέσα στο μυαλό σου. Και πρέπει να τους αποβάλεις όσο πιο γρήγορα μπορείς, αν θες να φτάσεις στους μεγάλους στόχους σου.

1. Φόβος. Δεν γεννιόμαστε με θάρρος, αλλά ούτε και με φόβο. Ίσως κάποιοι από τους φόβους μας προκαλούνται από τις δικές μας εμπειρίες, από αυτά που μας είπε κάποιος, από αυτά που έχουμε διαβάσει και ακούσει. Κάποιοι φόβοι ίσως στηρίζονται σε κάτι πραγματικό. Αλλά πρέπει να τους ξεπεράσεις, αν θες να φτάσεις σε σπουδαία αποτελέσματα.

2. Αδιαφορία. Αν θες να πετύχεις έναν μεγάλο στόχο πρέπει να εστιάσεις σε αυτόν. Και να δράσεις. Τίποτα δεν θα γίνει από μόνο του. Κάποιοι ίσως θα σου πουν: «Άστο να πάει μόνο του». Αλλά εδώ υπάρχει ένα πρόβλημα: Δεν μπορούμε να παρασυρθούμε προς την κορυφή του βουνού.

3. Αναποφασιστικότητα. Ένας από τους βασικούς λόγους που πολλοί άνθρωποι δεν φτάνουν στους στόχους τους. Αρκετοί έχουν καλές ιδέες, λίγοι ξεκινούν να δουλεύουν για να τις κάνουν πραγματικότητα. Οι περισσότεροι αφήνουν τα σχέδια τους για «κάποια άλλη στιγμή στο μέλλον», «αργότερα», «όταν θα υπάρχουν οι προϋποθέσεις», «όταν θα είναι η κατάλληλη στιγμή».

4. Αμφιβολία. Σίγουρα, υπάρχει χώρος για υγιή σκεπτικισμό. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε τα πάντα. Αλλά δεν μπορούμε επίσης να αφήσουμε την αμφιβολία να κυριαρχήσει. Πολλοί από εμάς αμφιβάλλουμε για το παρελθόν, αμφιβάλλουμε για το μέλλον, αμφιβάλλουμε ο ένας για τον άλλον, αμφιβάλλουμε για τις δυνατότητες μας και αμφιβάλλουμε για τις ευκαιρίες που υπάρχουν. Το χειρότερο από όλα είναι ότι αμφιβάλλουμε για τον εαυτό μας. Η αμφιβολία μπορεί να καταστρέψει τη ζωή μας και τις πιθανότητες επιτυχίας μας.

5. Ανησυχία. Όλοι πρέπει να ανησυχούμε – αλλά δεν μπορούμε να το αφήσουμε να μας κατακτήσει. Αντίθετα, χρησιμοποίησε αυτό το στοιχείο για να είσαι σε εγρήγορση. Η ανησυχία μπορεί να είναι χρήσιμη. Αν κατεβούμε από το πεζοδρόμιο και έρχεται ένα ταξί, πρέπει να ανησυχήσουμε. Αλλά δεν πρέπει να αφήσουμε την ανησυχία να μας κρατήσει αδρανείς σε μία γωνιά.

6. Δειλία. Αν την αφήσουμε, θα μας κατακτήσει. Αν είμαστε δειλοί, δεν θα πάρουμε προαγωγή, δεν θα προοδεύσουμε, δεν θα αναπτυχθούμε και δεν θα γίνουμε ισχυροί. Πρέπει να αποφύγουμε την δειλία και την υπερβολική προσοχή «για τα πάντα». Δεν υπάρχουν παντού… θανάσιμοι κίνδυνοι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Warren Buffett: Αυτό είναι το Νο1 λάθος κάνουν οι γονείς όταν μαθαίνουν για τα χρήματα στα παιδιά τους

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × four =