αρχικηVIRALΈξι ψυχολογικά τρικ για να γίνεις το πιο συμπαθές άτομο στο δωμάτιο

Έξι ψυχολογικά τρικ για να γίνεις το πιο συμπαθές άτομο στο δωμάτιο

Είσαι σε ένα εσωτερικό meeting, σε μια επαγγελματική συνάντηση ή σε μια φιλική μάζωξη. Αν θες να βγάλεις συμπάθεια προς τα άλλα άτομα που είναι στο τραπέζι, υπάρχουν μερικά μικρά ψυχολογικά τρικ που μπορείς να χρησιμοποιήσεις. Κινήσεις που θα σε κάνουν αμέσως πιο συμπαθή. Έξι τέτοιες κινήσεις θα δεις παρακάτω. Μήπως να ξεκινήσεις να εφαρμόζεις κάποια από αυτά τα τρικ;

Το να είσαι συμπαθής στους άλλους, μπορεί να σε βοηθήσει σε διάφορες επαγγελματικές καταστάσεις- και όχι μόνο. Όπως λένε αρκετοί coaches και business γκουρού, οι άνθρωποι δεν θυμούνται αυτά που είπαμε, αλλά σίγουρα θυμούνται το πώς τους κάναμε να νιώσουν.

Όταν σας συστήνεται κάποιος για πρώτη φορά επαναλάβετε αμέσως το όνομά του. Με τον τρόπο αυτό και το απομνημονεύετε και δημιουργείτε μια καλή επαφή. Ένας εύκολος τρόπος για να δημιουργήσεις ένα κλίμα οικειότητας άμεσα.

Όταν προβλέπεται μια έντονη συζήτηση, ίσως επίπληξη ή σύγκρουση, καθίστε δίπλα στο άτομο που πρόκειται να αντιμετωπίσετε. Η κίνηση αυτή εμπνέει αλληλεγγύη και υποβαθμίζει τις επιθετικές διαθέσεις.

Αν θέλετε κάποιος να συμφωνήσει μαζί σας κουνήστε καταφατικά το κεφάλι. Γνέφοντας καταφατικά το κεφάλι δημιουργείτε μια συμμαχία ανάμεσα σε εσάς και στον συνομιλητή σας. Λέγεται καθρέφτισμα και είναι βασικό στοιχείο της ανθρώπινης επικοινωνίας.

Κοινά σημεία. Συνήθως όσα πιο πολλά κοινά έχουμε με τους άλλους, τόσο τείνουμε να τους συμπαθούμε. Και όταν αναφερόμαστε σε κοινά, δεν χρειάζεται αυτά να έχουν κάποιο ιδιαίτερο …φιλοσοφικό βάρος, ούτε να έχουν οπωσδήποτε σχέση με τη δουλειά. Μπορεί να είναι κάποιο είδος μουσικής, χόμπι, φάση ζωής, οτιδήποτε.

Επανέλαβε αυτά που ακούς. Είναι ένας απλός τρόπος για να δείξεις ότι ακούς με προσοχή αυτά που σου λέει ο άλλος.

Πες μου περισσότερα για αυτό. Το να είσαι καλός ακροατής είναι ένα σημαντικό skill. Το έχουμε ξανά πει. Εδώ μπορεί να σε βοηθήσει να γίνεις και πιο συμπαθής. Όταν κάνεις μια συζήτηση με κάποιον άκου περισσότερο από ότι μιλάς. Και βρες ευκαιρίες να του πεις: «Πες μου περισσότερα για αυτό». Δείχνοντας έτσι ότι ενδιαφέρεσαι για αυτά που σου λέει και θες να μάθεις ακόμα περισσότερα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − 7 =