αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι χόμπι από τα οποία μπορείς να κερδίσεις ένα παράλληλο εισόδημα (και ίσως έχεις κάποια από αυτά)

Έξι χόμπι από τα οποία μπορείς να κερδίσεις ένα παράλληλο εισόδημα (και ίσως έχεις κάποια από αυτά)

Οκ, μπορεί να ξυπνάς το πρωί και να πηγαίνεις στην καθημερινή δουλειά σου. Αλλά έχεις σκεφτεί τι κάνεις στον υπόλοιπο χρόνο σου; ‘Η μάλλον το πως μπορείς να βγάλεις χρήματα, αξιοποιώντας αυτό τον χρόνο. Και συγκεκριμένα, κάποια από τα χόμπι που έχεις. Ναι, ίσως να μην το έχεις σκεφτεί, αλλά υπάρχουν αρκετά χόμπι που μπορούν να σου δώσουν ένα επιπλέον εισόδημα.

Με αυτό τον τρόπο θα κάνεις αυτό που σου αρέσει, άρα θα ξεφεύγεις από την ρουτίνα της δουλειάς, ενώ παράλληλα να κερδίσεις χρήματα, θα γνωρίζεις νέους ανθρώπους και θα δικτυώνεσαι. Το αμερικανικό Entrepreneur.com, έφτιαξε μια ενδιαφέρουσα λίστα, με 6 συγκεκριμένα χόμπι που μπορούν πέρα από ευχαρίστηση να σου προσφέρουν και χρήματα. Κάνεις κάτι από αυτά;

1# Ζωγραφική: Μήπως στον ελεύθερο χρόνο σου ζωγραφίζεις πίνακες ή κάνεις σκίτσα; Αυτό μπορεί να σου φέρει χρήματα. Αρκεί να φτιάχνεις κάτι ξεχωριστό. Στην εποχή μας, μπορείς να κάνεις γνωστή τη δουλειά σου μέσα από τα social media.

2# Blogging: Είναι κάτι που το βλέπουμε έντονα και στην Ελλάδα. Χρειάζεται ελάχιστο μπάτζετ για να ξεκινήσεις ένα blog. Μετά άρχισε να γράφεις, να αναπτύσσεις το δικό σου κοινό, και που ξέρεις, ίσως έρθουν και συνεργασίες με brands.

3# Συλλέκτης κερμάτων: Μήπως έχεις παλιά κέρματα; Κάποια από αυτά μπορεί να κοστίζουν αρκετά χρήματα. Υπάρχει το eBay ή πιο εξειδικευμένα sites, στα οποία μπορείς να πουλήσεις τα κέρματα σου.

4# Επαναχρησιμοποίηση πραγμάτων: Αντί να πετάξεις ένα παλιό έπιπλο σου, μπορείς να κάνεις κάτι καλύτερο. Να το πουλήσεις σε κάποιον που θα ήθελε να το επαναχρησιμοποιήσει. Είτε ακριβώς για την ίδια χρήση, είτε για κάτι παρόμοιο. Π.χ. ένα παλιό ντουλάπι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν βιβλιοθήκη. Για τσέκαρε τα παλιά έπιπλα που έχεις στο σπίτι σου ή φυλαγμένα σε κάποιο πατάρι.

5# Μαθήματα: Ήθελες πάντα να μεταδώσεις τις γνώσεις και τα skills σου σε άλλους; Τώρα μπορείς να το κάνεις, έχοντας μαθητές από όλα τα μέρη του κόσμου. Η διαδικασία μπορεί να γίνει Online, μέσω Skype. Και στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν χρειάζεσαι κάποιο πτυχίο.

6# Χορός: Αν σου αρέσει ο χορός, τότε ξεκίνα να κάνεις κάποια μαθήματα. Και σε λίγο καιρό, ίσως να μπορείς και εσύ να παραδίδεις μαθήματα χορού σε άλλους. Ενώ παράλληλα θα κρατιέσαι σε φόρμα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 + twelve =