αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι χαρακτηριστικά που δείχνουν ότι μπορείς να εμπιστευτείς ένα άτομο

Έξι χαρακτηριστικά που δείχνουν ότι μπορείς να εμπιστευτείς ένα άτομο

Όλοι θέλουμε να έχουμε κοντά μας αξιόπιστα άτομα. Είναι κάποιος που μπορείς να εμπιστευτείς 100%. Κάποιος που ξέρεις ότι θα είναι εκεί για σένα χωρίς αμφιβολία.

Όταν πιστεύουμε ότι έχουμε βρει ένα αξιόπιστο άτομο αλλά στη συνέχεια βλέπουμε ότι δεν αξίζει πραγματικά αυτόν τον τίτλο, νιώθουμε απογοητευμένοι. Οι έμπιστοι φίλοι είναι ελάχιστοι και μόλις βρείτε έναν θα πρέπει να κάνετε ό,τι μπορείτε για να διατηρήσετε αυτή τη σχέση ενεργή.

Για να μάθετε αν είστε αρκετά τυχεροί και έχετε έναν από αυτούς τους ιδιαίτερους ανθρώπους στη ζωή σας ή για να καταλάβετε εάν κάποιος αξίζει πραγματικά τον τίτλο, συνεχίστε να διαβάζετε για να δείτε μερικά από τα πιο κοινά χαρακτηριστικά αυτού του τύπου ανθρώπου.

Είναι συνεπής

Είναι οι άνθρωποι στους οποίους μπορείτε να βασιστείτε. Δεν θα εξαφανιστούν ξαφνικά, ούτε θα αλλάξουν γνώμη εκεί που δεν το περιμένεις. Τηρούν τις δεσμεύσεις τους. Εάν πουν ότι θα εμφανιστούν σε ένα ραντεβού, ξέρετε ότι θα εμφανιστούν. Δεν τίθεται θέμα να αλλάξουν γνώμη την τελευταία στιγμή ή να το ξεχάσουν. Και αν το κάνουν, ξέρετε ότι έχουν σοβαρό λόγο.

Δεν προσπαθεί να τους ευχαριστήσουν όλους

Το να λες «ναι σε όλα» είναι… μη βιώσιμο. Ένα αξιόπιστο άτομο δεν θα το κάνει αυτό. Εάν δεν μπορούν να φτάσουν κάπου ή να σας συναντήσουν σε μια συγκεκριμένη ώρα και μέρος, θα το πουν. Δεν υπάρχουν… εκπλήξεις. Ξέρετε ότι θα είναι πάντα ειλικρινείς μαζί σας και θα ακολουθούν μια πρακτική προσέγγιση στη ζωή. Εάν δεν μπορούν ή δεν θέλουν να κάνουν κάτι, θα σας το πουν και δεν θα το αφήσουν μέχρι την τελευταία στιγμή για να φανούν ασυνεπείς.

Είναι ειλικρινής

Υπάρχουν στιγμές που μπορεί να χρειαστεί να πείτε σε κάποιον κάτι που δεν θέλει να ακούσει. Κάποιος που μπορείς να εμπιστευτείς, θα σου πει κάτι που είναι δύσκολο να ακούσεις, γιατί ξέρει ότι θα είναι καλύτερο για σένα μακροπρόθεσμα. Αυτοί οι τύποι ανθρώπων είναι σπάνιοι. Εκείνοι θα ρισκάρουν… τα κάνουν κακή εντύπωση, για το καλό σας. Θα σας πουν μια αλήθεια που προτιμάτε να αγνοήσετε.

Δεν κουτσομπολεύει

Ένα αξιόπιστο άτομο μένει έξω από τους κύκλους κουτσομπολιού. Αν εμπλακείτε σε κουτσομπολιά, ακόμα και όταν πιστεύετε ότι αυτό που λέτε είναι ακίνδυνο, ένα μικρό μέρος του εαυτού σας πρέπει να αναρωτηθεί: Εάν μιλάτε με άτομα που είναι πρόθυμα να μοιραστούν μαζί σας το μυστικό κάποιου άλλου, μπορείτε πραγματικά να τα εμπιστευτείτε και να μην μοιραστούν το δικό σας μυστικό; Όταν ξέρετε ότι ένα άτομο αποφεύγει τα κουτσομπολιά και δεν διαδίδει ιστορίες, μπορείτε να αισθάνεστε σίγουροι ότι αν μοιραστείτε κάτι ιδιωτικό μαζί του, θα μείνει μόνο μεταξύ σας.

Σέβεται τα όρια σου

Η εμπιστοσύνη είναι αναπόσπαστο στοιχείο των σχέσεων. Το καλύτερο είδος σχέσης είναι αυτό όπου μπορείτε να είστε σίγουροι χωρίς αμφιβολία ότι το Χ άτομο δεν θα καταλήξει να σας πληγώσει ή να σας απογοητεύσει και δεν θα ξεπεράσει τα όριά σας. Οι αξιόπιστοι άνθρωποι θα λάβουν στα σοβαρά υπόψη τα όριά σας. Εάν πείτε «όχι», δεν θα προσπαθήσουν να σας πείσουν να αλλάξετε γνώμη. Θυμήσου και το άρθρο: Πέντε κινήσεις που μπορείς να κάνεις όταν κάποιος παραβιάζει τα όρια σου.

Σε ακούει

Συχνά, ακόμα και όταν νομίζετε ότι κάποιος σας ακούει, δεν ακούει. Είτε αποσπάται η προσοχή του ή δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για αυτό που έχετε να πείτε, είτε αρχίζει να συζητά για τον εαυτό του αντί να εστιάζει σε εσάς. Ένα αξιόπιστο άτομο θα είναι προσεκτικό στην προσέγγισή του στη συζήτηση και θα παραμείνει ήσυχο μέχρι να ολοκληρώσετε αυτό που έχετε να πείτε. Θα κάνει σχετικές ερωτήσεις και θα κρατήσει την εστίαση του σε εσάς και στο θέμα που παραθέτετε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two + 18 =