αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι χαρακτηριστικά που έχουν οι θαρραλέοι άνθρωποι (και μπορείς να τα αντιγράψεις)

Έξι χαρακτηριστικά που έχουν οι θαρραλέοι άνθρωποι (και μπορείς να τα αντιγράψεις)

Ένα άτομο μπορεί να γεννηθεί γενναίο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να αλλάξετε τη νοοτροπία σας και να αναπτύξετε το θάρρος σας στην πορεία. Ποιος είναι ο ορισμός του γενναίου ανθρώπου; Το λεξικό Webster το ορίζει ως ένα άτομο με ψυχική ή σωματική δύναμη όταν αντιμετωπίζει κίνδυνο. Αυτό το άτομο αποδεικνύεται θαρραλέο όταν οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του. Ωστόσο, το να είσαι γενναίος δεν είναι πάντα κάτι που νιώθεις μέσα σου. Εχει να κάνει με το πώς ζεις.

Όταν αντιμετωπίζετε τους φόβους σας και τις μάχες της ζωής, μετράει το πώς αντιμετωπίζετε αυτά τα εμπόδια. Οι γενναίοι άνθρωποι είναι ο αυθεντικός εαυτός τους, και δεν επηρεάζονται από ανασφάλεια. Ζουν τη ζωή τους σύμφωνα με τους δικούς τους κανόνες.

Υπάρχουν πολλές παρερμηνείες σχετικά με τη γενναιότητα. Κάποιοι πιστεύουν ότι σημαίνει ότι δεν έχεις φόβο. Οι γενναίοι άνθρωποι έχουν πολλές ανησυχίες, αλλά τις αντιμετωπίζουν κατά μέτωπο αντί να τις αποφεύγουν.

Εδώ είναι μερικά χαρακτηριστικά που έχουν οι θαρραλέοι άνθρωποι (και συχνά δεν τα παρατηρούμε).

1. Ειλικρίνεια

Κάποιος θαρραλέος δεν φοβάται να σου πει την αλήθεια. Δεν θα «στρογγυλέψουν» τα πράγματα, καθώς έχουν αρκετή δύναμη μέσα τους για να είναι ειλικρινείς. Αν τους ρωτήσετε για το αν το ντύσιμό σας είναι καλό, θα σας πουν την αλήθεια, ακόμα κι αν είναι…σκληρή. 

2. Ζητούν βοήθεια και δεν υποστηρίζουν ότι «τα ξέρουν όλα»

Είναι λάθος να υποθέσετε ότι οι γενναίοι άνθρωποι δεν χρειάζεται να ζητήσουν βοήθεια. Αυτοί οι άνθρωποι αισθάνονται τόσο σίγουροι μέσα τους που δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να ρωτήσουν κάποιον άλλο εάν δεν γνωρίζουν την απάντηση σε κάτι. Δεν λένε ότι τα ξέρουν όλα, γι’ αυτό αναζητούν ευχαρίστως βοήθεια από άλλους ανθρώπους.

3. Δεν συμβιβάζονται με λιγότερα από όσα αξίζουν

Ένα πράγμα που καθορίζει τους γενναίους ανθρώπους από τους υπόλοιπους, είναι ότι ποτέ δεν θα συμβιβαστούν με λιγότερο από αυτό που τους αξίζει. Αυτοί οι άνθρωποι ξέρουν την αξία τους και δεν θα αφήσουν ποτέ κάποιον να τους κάνει να νιώσουν ότι δεν έχουν επιλογές. Το θαρραλέο άτομο το χρησιμοποιεί αυτό στην προσωπική και επαγγελματική ζωή του.

4. Δεν φοβούνται την αποτυχία

Κανείς δεν θέλει να αποτύχει. Ωστόσο, ο γενναίος τύπος θα πάρει ένα χρήσιμο μάθημα, όταν σκοντάφτει και πέφτει. Αντί να εστιάζουν σε όλα όσα έκαναν λάθος, θέλουν να δουν τι μπορούν να κάνουν διαφορετικά για να αλλάξουν το αποτέλεσμα την επόμενη φορά. Θέλουν να γίνονται όλο και καλύτεροι.

5. Δεν περιμένουν την έγκριση των άλλων

Γενναιότητα σημαίνει ότι κάνεις τις επιλογές σου, και δεν χρειάζεσαι την επικύρωση των γονιών ή των φίλων σου. Αν στους ανθρώπους δεν αρέσει αυτό που είστε ή οι επιλογές σας, δεν θα χάσετε τον ύπνο σας για αυτό. Είστε αρκετά τολμηροί για να μάθετε τι είναι καλύτερο για εσάς και το θάρρος σας θα σας δώσει όλη την απαραίτητη ώθηση.

6. Βάζουν γύρω τους γενναίους ανθρώπους

Το έχομε πει σε πολλά άρθρα εδώ στο It’s Possible. Οι άνθρωποι που έχουμε γύρω μας, μας επηρεάζουν. Οι γενναίοι άνθρωποι θέλουν να περιβάλλουν τον εαυτό τους με ανθρώπους της ίδιας νοοτροπίας. Δεν θα τους βρείτε να κάνουν παρέα με ανθρώπους που δεν είναι έτοιμοι για ρίσκα και που είναι βαρετοί. Θέλουν να είναι με ανθρώπους που τους εμπνέουν και δεν τους εμποδίζουν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six + 3 =