αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι χαρακτηριστικά που έχουν οι άνθρωποι που επηρεάζουν τους άλλους

Έξι χαρακτηριστικά που έχουν οι άνθρωποι που επηρεάζουν τους άλλους

Μάλλον έχεις και εσύ ανθρώπους που σε έχουν επηρεάσει στην διαδρομή σου. Είτε πρόκειται για γονείς, είτε για δάσκαλους, είτε για μέντορες- είναι άνθρωποι που σε παρακινούν να συνεχίσεις να προχωράς και να πραγματοποιείς τα όνειρά σου. Μάλλον σου έχουν δώσει και μερικές χρήσιμες συμβουλές.

Τέτοιοι άνθρωποι έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά. Είναι μερικά χαρακτηριστικά που τους βοηθούν να εμπνέουν και να επηρεάζουν τους άλλους. Εδώ είναι 6 από αυτά. Δες λοιπόν τι μπορεί να κάνει την διαφορά. Μήπως να προσπαθήσεις να «αντιγράψεις» κάποια από τα points που θα δεις παρακάτω;

1# Στοχεύουν να βοηθήσουν τους άλλους να πετύχουν. Οι άνθρωποι με πραγματική επιρροή εκπαιδεύουν και ενδυναμώνουν τους ανθρώπους. Δημιουργούν επιχειρήσεις και Οργανισμούς που μπορούν να λειτουργήσουν και να τρέξουν χωρίς αυτούς. Δίνουν στους άλλους την ευκαιρία να επιτύχουν. Αυτοί οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να σε βοηθήσουν.

2# Είναι κορυφαίοι στην επικοινωνία. Ενώ τα στυλ και οι μέθοδοι μπορεί να διαφέρουν, όσοι μπορούν να κυριαρχήσουν στις τέχνες της επικοινωνίας και της προσωπικής πειθούς είναι τελικά αυτοί με τη μεγαλύτερη επιρροή στην κοινωνία. Όσο πιο αποτελεσματικά μπορείτε να προωθήσετε τα μηνύματά σας, τόσο πιο επιτυχημένα θα επηρεάσετε τους άλλους.

3# Είναι τολμηροί. Κάνουν τολμηρά βήματα για να πετύχουν αυτό που η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου πιστεύει ότι είναι ανέφικτο. Κανείς δεν πίστευε ότι ο Elon Musk θα καταφέρει να κυριαρχήσει σε δύο εξαιρετικά δύσκολα πεδία, όπως αυτά του διαστήματος και του αυτοκινήτου, έχοντας στα χέρια τους τις SpaceX και Tesla. Ακόμα όμως και όταν κανείς δεν πίστευε σε αυτόν και τις ιδέες του, εκείνος συνέχισε να κάνει βήματα προς τα εμπρός. Με σιγουριά για τον εαυτό του.

4# Είναι καλοί ακροατές. Ένα χαρακτηριστικό που έχουν οι περισσότεροι πετυχημένοι άνθρωποι. Ξέρουν να ακούν. Σε έναν κόσμο με τόσο γρήγορους ρυθμούς, είναι εύκολο να έρθετε σε επαφή με ανθρώπους που έχουν γνώμη ή απαντούν στα πάντα. Όταν αφιερώνουν χρόνο για να ακούσουν, οι αληθινοί ηγέτες μπορούν στη συνέχεια να κατανοήσουν και να παρέχουν τις καλύτερες αποφάσεις, feeback και συμβουλές. Άλλωστε, αυτός είναι ο πιο απλός τρόπος για να συλλέξεις πληροφορίες και να πας στα επόμενα βήματα.

5# Αναλαμβάνουν την ευθύνη για τις επιλογές τους. Πάντα αναλαμβάνουν την ευθύνη για τον εαυτό τους. Και όταν τα πράγματα πάνε στραβά, μαθαίνουν από τα λάθη, αντί να κατηγορούν τους άλλους. Και φυσικά δεν ξεχνούν να πουν «μπράβο» σε άλλους ανθρώπους, όταν κάνουν κάτι καλά.

6# Ξέρουν να προσαρμόζονται. Τα άτομα με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο έχουν ένα ακόμα κοινό χαρακτηριστικό: Ξέρουν πώς να προσαρμόζονται. Πολλοί άνθρωποι βλέπουν κάποιον που έχει φτάσει σε μία εκρηκτική επιτυχία και υποθέτουν ότι έφτασε σε αυτό το σημείο επειδή έκανε όλες τις σωστές επιλογές. Η αλήθεια είναι ότι συνήθως δεν συμβαίνει αυτό. Τα άτομα με επιρροή μπορούν να επανασχεδιάσουν τον τρόπο που σκέφτονται όταν τα πράγματα δεν πάνε σύμφωνα με το πλάνο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα 3 βήματα για να πετύχεις τους στόχους σου, σύμφωνα με την επιστήμη

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × one =