αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι φόβοι που μπορούν να σε κρατήσουν πίσω στη ζωή σου

Έξι φόβοι που μπορούν να σε κρατήσουν πίσω στη ζωή σου

Σίγουρα έχεις ακούσει αυτούς που λένε ότι το να παραμένεις μόνιμα μέσα στη «ζώνη άνεσης» σου δεν θα σου φέρει σπουδαία αποτελέσματα στη ζωή σου.

Πολλοί άνθρωποι όμως κάνουν μία τέτοια επιλογή. Και καταλήγουν να ζουν βαρετές ζωές. Χωρίς να παίρνουν κανένα ρίσκο και χωρίς να έχουν κανέναν ενθουσιασμό.

Τι φοβούνται τελικά; Εδώ είναι 6 φόβοι που μπορούν να σε κρατήσουν πίσω στη ζωή σου.

1. Αλλαγή

Ζούμε σε έναν κόσμο που αλλάζει συνεχώς. Και η αλλαγή συμβαίνει πιο γρήγορα από ποτέ. Παρά το γεγονός αυτό, όμως, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που φοβούνται την αλλαγή, γι’ αυτό δεν την αποδέχονται. Αυτό μπορεί να σας κάνει να χάσετε πολλές ευκαιρίες που έρχονται στο δρόμο σας. Διατρέχετε τον κίνδυνο να μείνετε στάσιμοι και χωρίς να εξελίσσεστε.

2. Μοναξιά

Ο φόβος της μοναξιάς μπορεί μερικές φορές να κάνει τους ανθρώπους να αποφεύγουν να ζουν μόνοι ή ακόμα και να παραμένουν σε κακές σχέσεις. Ή ο φόβος της μοναξιάς μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν με εμμονή τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και ενώ είναι έξυπνο να… αποκρούσετε τη μοναξιά, είναι σημαντικό να περιβάλλεστε με υγιείς ανθρώπους και υγιείς κοινωνικές αλληλεπιδράσεις.

3. Αποτυχία

Ένας από τους πιο συνηθισμένους φόβους στη γη είναι ο φόβος της αποτυχίας. Είναι συνήθως ντροπιαστικό να αποτυγχάνεις. Και μπορεί να ενισχύσει τις πεποιθήσεις σας ότι δεν έχετε μεγάλη αξία. Μπορεί επίσης να αποφύγετε να κάνετε οτιδήποτε, όταν η επιτυχία δεν είναι εγγυημένη. Τελικά όμως, θα χάσετε όλα τα μαθήματα ζωής που δίνει μια αποτυχία, και που μπορεί να σας βοηθήσουν να πετύχετε.

4. Απόρριψη

Πολλοί άνθρωποι αποφεύγουν πράγματα όπως το να γνωρίσουν νέους ανθρώπους ή να προσπαθήσουν να συνάψουν μια νέα σχέση λόγω του φόβου της απόρριψης. Ακόμη και άτομα που είναι ήδη παντρεμένα, μερικές φορές αποφεύγουν να ζητήσουν κάτι από τον/την επί χρόνια σύζυγό τους, πιστεύοντας ότι το άλλο άτομο θα πει όχι. Είτε φοβάστε να ζητήσετε από αυτό το Χ άτομο να βγείτε ραντεβού, είτε να ζητήσετε από το αφεντικό σας αύξηση, ο φόβος της απόρριψης μπορεί να σας κρατήσει κολλημένους. Και ενώ η απόρριψη πονάει, δεν βλάπτει τόσο όσο μια χαμένη ευκαιρία.

5. Αβεβαιότητα

Οι άνθρωποι συχνά αποφεύγουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό από φόβο της αβεβαιότητας. Εξάλλου, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι το να κάνεις κάτι νέο, θα κάνει τη ζωή σου καλύτερη. Αλλά το να μένεις στα ίδια είναι ένας σίγουρος τρόπος να μείνεις στάσιμος. Είτε φοβάστε να δεχτείτε μια νέα δουλειά, είτε φοβάστε να μετακομίσετε σε μια νέα πόλη, μην αφήσετε τον φόβο της αβεβαιότητας να σας κρατήσει πίσω.

6. Κάτι κακό θα συμβεί

Είναι ατυχές και αναπόφευκτο γεγονός ότι θα συμβούν (και) άσχημα πράγματα στη ζωή. Και μερικές φορές, ο φόβος της καταστροφής εμποδίζει τους ανθρώπους να απολαύσουν τη ζωή. Δεν μπορείτε να αποτρέψετε τα άσχημα πράγματα να συμβούν κάθε φορά. Αλλά μην αφήσετε αυτόν τον φόβο να σας εμποδίσει να ζήσετε μια γεμάτη ζωή- που είναι επίσης γεμάτη καλά πράγματα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen + 7 =