αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι φράσεις που δείχνουν στους άλλους ότι έχεις αυτοπεποίθηση

Έξι φράσεις που δείχνουν στους άλλους ότι έχεις αυτοπεποίθηση

Από όλα τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας, η αυτοπεποίθηση είναι ένα από αυτά που «συνδέονται» πολύ με την επιτυχία. Στην επιχειρηματικότητα, βοηθά ένα άτομο να πάρει ρίσκα και να αναζητήσει ευκαιρίες. Και σε σύγκριση με τους ανασφαλείς ανθρώπους, όσοι έχουν αυτοπεποίθηση θεωρούνται πιο ελκυστικοί και τείνουν να δημιουργούν περισσότερες και ποιοτικότερες επαφές.

Προσοχή. Αυτοπεποίθηση δεν σημαίνει αλαζονεία. Ούτε η αίσθηση ότι είσαι «καλύτερος από όλους». Αλλά είναι μια σιγουριά για τον εαυτό σου και τις ικανότητες σου.

Εδώ είναι μια λίστα με 6 φράσεις που λένε συχνά οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση. Είναι φράσεις που μπορείς να χρησιμοποιήσεις και εσύ έτσι ώστε να περνάς το κατάλληλο μήνυμα στην άλλη πλευρά, χωρίς να φαίνεται… ότι το φωνάζεις.

1# «Δεν θα ανησυχούσα για αυτό». Όλοι θα θέλανε να έχουν ένα φίλο/ συνεργάτη που διαθέτει μια λίστα με… λύσεις για κάθε περίσταση. Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση γενικά δεν ανησυχούν. Καταλαβαίνουν ότι ακόμη και αν κάτι πάει στραβά, μπορούν να το χειριστούν. Είναι η αίσθηση ότι ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει -καλό ή κακό- θα ανταπεξέλθουν. Και όλοι θέλουν να έχουν τέτοιους ανθρώπους κοντά τους.

2# «Θα το κάνω με αυτό τον τρόπο που λειτουργεί για εμένα». Τα άτομα με αυτοπεποίθηση δεν αισθάνονται υποχρεωμένα να προσαρμοστούν για να αποκτήσουν αποδοχή από τους άλλους. Έχουν μια δική τους πρόταση για το «πως πρέπει να λυθεί το πρόβλημα». Αυτή είναι η κεντρική ομορφιά της αυτοπεποίθησης- και κάνει τους άλλους να θέλουν να ακολουθήσουν.

3# «Γιατί όχι εγώ;». Αντί να περιμένουν την επόμενη ευκαιρία, οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση την αναζητούν. Και κάνουν τις κατάλληλες κινήσεις. Είναι έτοιμοι να δράσουν και να μπουν στα βαθιά.

4# «Πρέπει να πω κάτι εδώ». Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση παίρνουν θέση όταν πρόκειται για ζητήματα σωστού και λάθους. Αλλά διαθέτουν τη σοφία για να καταλάβουν ποιες μάχες αξίζουν να διεξαχθούν. Θα υποχωρήσουν ευγενικά εάν αποδειχθούν οι ίδιοι λάθος. Και δεν έχουν πρόβλημα να λάβουν υπόψη τις απόψεις που είναι διαφορετικές από τις δικές τους.

5# «Πες μου περισσότερα». Ακούν πολύ περισσότερο από ό, τι μιλάνε, έχουν φυσική περιέργεια και εκδηλώνουν πραγματικό ενδιαφέρον για τους άλλους. Αντιστρόφως, όσοι άνθρωποι μονοπωλούν τις συνομιλίες ή καμαρώνουν συνεχώς, έχουν κάτι να αποδείξουν και καλύπτουν έτσι την ανασφάλεια.

6# «Μπορείς να με βοηθήσεις;». Όλοι έχουν αδυναμίες, αλλά οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση δεν φοβούνται να τις παραδεχτούν. Αντί να ανησυχούν τι θα σκεφτούν οι άλλοι εάν ζητήσουν βοήθεια, οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση ασχολούνται περισσότερο με την αυτοβελτίωση, την απόκτηση πολύτιμων δεξιοτήτων και την καλή εκτέλεση μιας εργασίας. Και αν χρειαστεί ζητούν βοήθεια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four + 16 =