αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι «υπερδυνάμεις» που έχουν οι σιωπηλοί άνθρωποι

Έξι «υπερδυνάμεις» που έχουν οι σιωπηλοί άνθρωποι

Οι ήσυχοι άνθρωποι συχνά παρεξηγούνται. Φαίνονται ντροπαλοί, εσωστρεφείς και χωρίς να κάνουν δυναμικές κινήσεις στην καθημερινότητα τους.

Δεδομένου ότι δεν είναι συνήθως «θορυβώδη» άτομα, σκέφτονται τα πάντα εσωτερικά. Μην μπερδεύετε ποτέ την σιωπή τους με κάποιον που δεν προσέχει, καθώς βλέπει και ακούει περισσότερα από όσα πιστεύετε. Το να είσαι ήσυχος έρχεται με έναν τεράστιο αριθμό πλεονεκτημάτων που οι περισσότεροι δεν συνειδητοποιούν.

1. Έχουν καλύτερες σχέσεις

Το ήσυχο άτομο έχει συνήθως καλύτερες ανθρώπινες σχέσεις από κάποιον που είναι θορυβώδης και προκαλεί εντάσεις. Μπορεί να υποθέσετε ότι είναι σιωπηλοί επειδή είναι επιφυλακτικοί και δεν θέλουν να μιλήσουν ή να επικοινωνήσουν. Ωστόσο, ακούν κάθε λέξη που λέτε, αν και συνήθως είναι άνθρωποι που λένε λίγα λόγια.

2. Εστιάζουν σωστά την ενέργεια στη δημιουργικότητα

Γνωρίζατε ότι μερικοί από τους πιο δημιουργικούς ανθρώπους σε όλη την ιστορία ήταν σιωπηλοί και περνούσαν πολλές ώρες μόνοι; Στην πραγματικότητα, ο Άλμπερτ Αϊνστάιν δημιούργησε το μεγαλύτερο μέρος της σκέψης του στην πλαγιά ενός λόφου. Μέσα στον κενό χρόνο βρήκε τις περισσότερες από τις μεγαλύτερες εφευρέσεις και φιλοσοφίες του. Θυμήσου και το άρθρο: Ο Steve Jobs και ο Albert Einstein εφάρμοζαν το κόνσεπτ του «νεκρού χρόνου». Και αύξαναν τη δημιουργικότητα τους.

3. Έχουν ισχυρότερους εγκεφάλους

Μόλις δύο ώρες ησυχίας κάθε μέρα μπορούν να οδηγήσουν σε μία ισχυρότερη λειτουργία του εγκεφάλου. Μία τέτοια συνήθεια, μπορεί να βοηθήσει επίσης στην αποφυγή επιβλαβών ασθενειών όπως η άνοια, σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από το Frontiers in Human Neuroscience.

4. Εκτιμούν τη μάθηση και όχι το κουτσομπολιό

Το κουτσομπολιό είναι κάτι που κάνουν οι άνθρωποι για να περάσουν την ώρα τους και συχνά είναι κάτι στο οποίο συμμετέχουν άτομα με προβληματική ζωή. Βάζεις την ταραχή μέσα στο κεφάλι σου μιλώντας με κάποιον άλλο που δημιουργεί ένα τοξικό περιβάλλον. Οι ήσυχοι άνθρωποι προτιμούν να μάθουν κάτι νέο παρά να αναλωθούν σε κουτσομπολιό. Έτσι αποκτούν συνεχώς νέες γνώσεις και εξελίσσονται.

5. Οι ήσυχοι άνθρωποι επιλέγουν τα λόγια τους με σύνεση

Ένας άνθρωπος που λέει λίγα λόγια δεν επιλέγει να αγνοήσει τους πάντες. Αντίθετα, ζυγίζουν κάθε λέξη που λένε με σύνεση. Σκέφτονται τις προτάσεις τους πριν βγουν από το στόμα τους.

Έχουν μάθει ότι δεν μπορείτε να βάλετε… την οδοντόκρεμα που έχει χυθεί πίσω στο σωληνάριο και ούτε μπορείτε να πάρετε πίσω τα λόγια σας μόλις βγουν στην ατμόσφαιρα.

6. Είναι καλύτεροι στη λήψη αποφάσεων

Δυσκολεύεσαι να πάρεις αποφάσεις; Ακόμα και μικρές αποφάσεις στην καθημερινότητα σου. Η μοναξιά βοηθά το ήσυχο άτομο να απελευθερώσει την αμφιβολία για τον εαυτό του και τον φόβο, καθιστώντας ευκολότερο να προχωρήσει μπροστά και να κάνει τις σωστές επιλογές.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 5 =