αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι τύποι ανθρώπων που ίσως έχεις γύρω σου και σε εμποδίζουν να γίνεις ευτυχισμένος

Έξι τύποι ανθρώπων που ίσως έχεις γύρω σου και σε εμποδίζουν να γίνεις ευτυχισμένος

Έχετε γνωρίσει ποτέ κάποιον που κάθε φορά που ήσασταν κοντά του, νιώθατε ψυχικά, συναισθηματικά και πνευματικά εξαντλημένοι; Αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να σου «ρουφήξουν» την ενέργεια και καλό είναι να αποφεύγονται.

Δυστυχώς, δεν μπορούμε να αποφύγουμε τους πάντες, επομένως σε ορισμένες περιπτώσεις, υπάρχουν ορισμένα άτομα με τα οποία απλά θα πρέπει να περιορίσετε τις αλληλεπιδράσεις σας. Και η γνώση των τύπων ανθρώπων που πρέπει να αποφεύγετε μπορεί να είναι πολύ ευεργετική για την προστασία της ηρεμίας και της ενέργειάς σας. Αφού διαβάσετε την παρακάτω λίστα, πιθανότατα θα σας έρθουν στο μυαλό μερικά άτομα που ταιριάζουν με τις περιγραφές.

1# Αυτός που μόνιμα παραπονιέται. Ο τύπος που δεν είναι ποτέ ευχαριστημένος με την δουλειά του και την ζωή του γενικότερα. Πάντα θα βρει ένα ή περισσότερα πράγματα για να γκρινιάξει. Αυτοί οι άνθρωποι είναι πάντα απαισιόδοξοι, αναζητούν πάντα κάτι για το οποίο μπορούν να παραπονεθούν και έχουν τάση να κάνουν το θύμα. Είναι πιθανό μετά από παρέα με έναν τέτοιο τύπο, να παρατηρήσετε ότι παραπονιέστε περισσότερο, οπότε να είστε προσεκτικοί.

2# Ο νάρκισσος. Ο αριθμός των ναρκισσιστών ανάμεσά μας αυξάνεται καθημερινά. Οταν παρατηρείτε ότι κάποιος έχει εμμονή με τον εαυτό του και είναι χειριστικός, καλό είναι να κρατήσετε αποστάσεις. Οι ναρκισσιστές είναι από τους πιο χειριστικούς ανθρώπους σε αυτόν τον πλανήτη και όσο περισσότερο τους δίνετε την προσοχή σας τόσο χειρότερα γίνονται τα πράγματα. Αυτού του είδους οι άνθρωποι δεν νοιάζονται για τα συναισθήματά σας και θα κάνουν ό,τι πιστεύουν ότι χρειάζεται για να πάρουν αυτό που θέλουν από εσάς. Θυμήσου και το άρθρο: «Πέντε τακτικές χειραγώγησης που χρησιμοποιούν οι ναρκισσιστές για να «μπουν» μέσα στο κεφάλι σου».

3# Ο επικριτικός. Ο επικριτικός είναι κάποιος που έχει πάντα κάτι να πει για το πώς ζουν όλοι οι άλλοι και ποτέ δεν σκέφτεται το «γιατί». Πάντα προσπαθούν να βρουν κάποιον για να τον μειώσουν και να νιώσουν καλύτερα οι ίδιοι. Και σε πολλές περιπτώσεις είναι υποκριτές.

4# Ο κουτσομπόλης. Όλοι έχουμε βρεθεί γύρω από αυτό το άτομο που θέλει πάντα να μιλάει για άλλους ανθρώπους, ειδικά όταν δεν είναι κοντά τους. Ασχολούνται μόνιμα με τους άλλους, βγάζουν αρνητικότητα και δεν έχουν τίποτα ουσιαστικό να προσφέρουν. Συνήθως δεν έχουν καν δική τους ζωή.

4# Ο ψεύτικος. Υπάρχουν πολλοί τέτοιο άνθρωποι- και το βλέπουμε ακόμα πιο έντονα στην εποχή των social media. Προσπαθούν να χτίσουν μία εντελώς ψεύτικη εικόνα, και παριστάνουν κάποιον άλλο από αυτόν που είναι στην πραγματικότητα. Αλλά κάποια στιγμή, αποκαλύπτεται η αλήθεια.

5# Οι παντογνώστες. Πάντα υπάρχει ένας άνθρωπος, που όσο κι αν του λείπει η εμπειρία και η γνώση για κάτι, πάντα πιστεύει ότι ξέρει τα πάντα γι’ αυτό. Είναι το άτομο που έχει γνώμη για όλα και την εκφράζει ακόμα και μέσω… του πληκτρολογίο του. ‘Η το άτομο που θα διορθώσει έναν γιατρό για το πώς… να πραγματοποιήσει μια χειρουργική επέμβαση;

6# Αυτοί που σε θυμούνται μόνο όταν έχουν ανάγκη. Και αυτός ο τύπος ανθρώπου δεν έχει να σου προσφέρει κάτι- αντίθετα μπορεί να σε κρατήσει πίσω. Ειδικά στο επαγγελματικό πεδίο θα τους συναντήσεις συχνά. Είναι αυτοί που σε θυμούνται μόνο όταν θέλουν κάτι. Μετά θα εξαφανιστούν. Για να επιστρέψουν πάλι όταν έχουν ανάγκη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 3 =