αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι τρόποι με τους οποίους οι ναρκισσιστές χρησιμοποιούν τη σιωπή για να σε ελέγξουν

Έξι τρόποι με τους οποίους οι ναρκισσιστές χρησιμοποιούν τη σιωπή για να σε ελέγξουν

Έχουμε γράψει αρκετά άρθρα για τους νάρκισσους. Οι άνθρωποι αυτοί χρησιμοποιούν διάφορους τρόπους για να χειραγωγούν τους άλλους. Είναι δύσκολο να είσαι κοντά σε ένα τέτοιο άτομο. Και αν δεν προσέξεις, μπορείς εύκολα να… μπλεχτείς στα δίχτυα του.

Η ναρκισσιστική διαταραχή προσωπικότητας είναι μια διαταραχή που μπορείς να την δεις σε ένα άτομο που έχει μια μεγαλειώδη αίσθηση του εαυτού του και τάση για χειραγώγηση των άλλων.

Και ενώ οι περισσότεροι μπορεί να εστιάζουμε στις έντονες αντιδράσεις τέτοιων ατόμων, πολλές φορές κινούνται… στη σιωπή. Εδώ είναι 6 τρόποι με τους οποίους οι ναρκισσιστές χρησιμοποιούν τη σιωπή για να σε ελέγξουν.

1. Σε κάνει να νιώθεις τρελός

Όταν δεν έχετε κάνει τίποτα κακό και κάποιος που γνωρίζετε απλά σιωπά εναντίον σας, είναι πιθανό να αναρωτηθείτε τι συνέβη. Μπορείτε να απλώσετε το χέρι και να τους τηλεφωνήσετε ή να προσπαθήσετε να μιλήσετε και εκείνοι… να κάθονται εκεί σιωπηλοί. Η πρώτη αντίδραση που έχουν οι περισσότεροι σε αυτό είναι ο θυμός ή η αναστάτωση, αλλά μετά, θα προσπαθήσουν να σε βγάλουν τρελό.

2. Σε κάνει να νιώθεις σύγχυση

Επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συμπεριφέρονται έτσι, μπορεί να μπερδευτείτε. «Γιατί δεν μου μιλάει;» μπορεί να αναρωτηθείτε. Ωστόσο, δεν υπάρχει κάποιος προφανής λόγος. Σίγουρα όμως θα σε αποσυντονίσει για μία στιγμή.

3. Σε κάνει να κολλάς πιο πολύ πάνω του

Σε πολλές περιπτώσεις, όταν κάποιος γίνεται ψυχρός ξαφνικά, μπορεί να κάνει τον άλλο να κολλήσει. «Τι έχω κάνει;» μπορεί να ρωτήσετε. «Μπορώ να βελτιώσω την κατάσταση;», είναι μία άλλη ερώτηση. Και όσο πιο πολύ κολλάτε, τόσο πιο πολύ απομακρύνονται.

4. Σε κάνει να ντρέπεσαι

Επειδή είστε μπερδεμένοι και δεν γνωρίζετε γιατί σας συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο, οι περισσότεροι θα υπέθεταν ότι έκαναν κάτι λάθος. Και κάπως έτσι αισθάνεσαι ντροπή, χωρίς χειροπιαστό λόγο.

5. Σε κάνει να νιώθεις ότι δεν είσαι αρκετά καλός

Ένα άλλο υποπροϊόν της ναρκισσιστικής σιωπηλής τακτικής είναι η αίσθηση ότι δεν είσαι αρκετά καλός. Όταν βλέπεις ένα άτομο που γνωρίζεις, είτε στην επαγγελματική σου ζωή είτε στην προσωπική, να σιωπά, τότε είναι πιθανό να νιώσεις ότι δεν είσαι αρκετά καλός. Ότι είσαι κατώτερος των προσδοκιών.

6. Μετατοπίζει τη δύναμη ισχύος

Με όλα αυτά τα δύσκολα και καταστροφικά συναισθήματα, μπορεί να καταλήξετε να αισθάνεστε ανίσχυροι. Και αυτό ακριβώς θέλει ο ναρκισσιστής: Να έχει την δύναμη και τον έλεγχο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − seven =