αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι τρόποι για να σταματήσεις να τσακώνεσαι με τον καθένα

Έξι τρόποι για να σταματήσεις να τσακώνεσαι με τον καθένα

Έχεις παρατηρήσει ότι τσακώνεσαι με τον καθένα εκεί έξω; Η αλήθεια είναι ότι οι διαφωνίες είναι κομμάτι της ζωής. Μερικές φορές θα διαφωνήσεις με ανθρώπους, ακόμα και με ανθρώπους που αγαπάς.

Η ένταση θα είναι υψηλή, μπορεί να ανταλλάσσονται σκληρά λόγια και η όλη κατάσταση μπορεί γρήγορα να εξελιχθεί σε μια διαμάχη με εχθρότητα και πληγωμένα συναισθήματα.

Μερικοί άνθρωποι δεν αφήνουν τίποτα… να πέσει κάτω. Ακόμα και για ασήμαντα πράγματα, είναι έτοιμοι να τσακωθούν.

Το πρόβλημα με το να μαλώνεις συχνά και με όλους, είναι ότι ο θυμός σε απομονώνει. Οι άνθρωποι δεν θέλουν να περνούν το χρόνο τους γύρω από θυμωμένους ανθρώπους, που είναι έτοιμοι να λογομαχήσουν. Είναι εξαντλητικό και επιβαρύνει τις σχέσεις, στην καλύτερη περίπτωση. Στη χειρότερη περίπτωση; Μπορεί να καταστρέψει φιλίες, συνεργασίες και σχέσεις.

Έτσι, αν θέλετε να σταματήσετε να μαλώνετε με όλους, και αναζητάτε περισσότερη γαλήνη στη ζωή και το μυαλό σας, σκεφτείτε τις παρακάτω συμβουλές.

1. Άσε τον άλλον να είναι λάθος

Οι άνθρωποι θα κάνουν λάθος μερικές φορές. Και όχι μόνο θα κάνουν λάθος, αλλά μπορεί επίσης να αρνηθούν να δουν ότι κάνουν λάθος. Είναι τεράστια σπατάλη χρόνου και ενέργειάς, το να ανησυχείτε συνεχώς για τη διόρθωση του λάθος. Θα βρεθείτε σε πολλές διαφωνίες και συζητήσεις, που δεν οδηγούν πουθενά. Καμία διαφωνία δεν θα κάνει ένα άτομο βαθιά ριζωμένο στις λάθος πεποιθήσεις του να αλλάξει γνώμη. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θέλουν να πειστούν ή να παραδεχτούν ότι κάνουν λάθος. Μάθετε να αναγνωρίζετε τις μάχες για τις οποίες αξίζει να πολεμίσετε. 

2. Αποφύγετε τα αμφιλεγόμενα θέματα

Τρία τέτοια θέματα: Η πολιτική, τα χρήματα και οι θρησκείες. Ασε τα στην άκρη αν γίνεται. Και ο λόγος είναι ότι αυτά τα τρία θέματα είναι σχεδόν εγγυημένο ότι θα ξεκινήσουν μια διαφωνία που δεν θα καταλήξει πουθενά. Τα θεμέλια των πεποιθήσεων των ανθρώπων χτίζονται συχνά στην παιδική τους ηλικία και ενισχύονται από τις εμπειρίες της ζωής τους. Η αντιπαράθεση είναι συνήθως μάταιη. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να κάνετε μια υγιή συζήτηση για αυτά τα πράγματα. Αλλά πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να δουν πέρα από την άποψη που ήδη έχουν.

3. Μην αποθηκεύεις τα συναισθήματά σου

Τα συναισθήματα πρέπει να κυλούν σαν το νερό σε ένα ποτάμι. Είναι προσωρινά συναισθήματα που πρέπει να έρχονται και να φεύγουν- αν τους επιτραπεί να κυλήσουν όπως θα έπρεπε. Δηλαδή, να επιτρέπετε στον εαυτό σας να νιώσει αυτό που νιώθετε, να καταλαβαίνετε γιατί το νιώθετε και στη συνέχεια εργάζεστε προς μια ουσιαστική επίλυση.

4. Προσπάθησε να κατανοήσεις την οπτική του άλλου, ακόμα κι αν διαφωνείς

Τα επιχειρήματα συχνά πηγάζουν από παρεξηγήσεις και κακή επικοινωνία. Μερικές φορές βιαζόμαστε τόσο γρήγορα να βγάλουμε συμπέρασμα, που δεν θα κάτσουμε να εξετάσουμε το ζήτημα από την οπτική γωνία του άλλου ατόμου. Αφιερώστε πραγματικά χρόνο για να κατανοήσετε την άποψη του άλλου ατόμου και γιατί σκέφτονται με τον τρόπο του. Μπορεί να έχουν μια πρόσθετη οπτική που δεν έχετε, η οποία μπορεί να αλλάξει πολύ το πλαίσιο για ό,τι και αν διαφωνείτε. ‘Η μπορεί πολύ απλά να συμφωνήσετε ότι… διαφωνείτε.

5. Αποφύγετε τις φωνές

Τίποτα δεν πυροδοτεί τον θυμό και την κλιμάκωση όπως οι φωνές. Η παραγωγική συζήτηση σπάνια γίνεται, όταν οι άνθρωποι ουρλιάζουν ο ένας στον άλλο για το ποιος έχει δίκιο και ποιος έχει άδικο. Μια τεταμένη κατάσταση θα κλιμακωθεί σε λογομαχία εάν ένα από τα εμπλεκόμενα μέρη αρχίσει να φωνάζει. Απόφυγέ το. Προσεγγίστε την κατάσταση με ηρεμία και ψυχραιμία. Εάν η ένταση δείτε ότι ανεβαίνει, ζητήστε να κάνετε ένα διάλειμμα μέχρι να ηρεμήσετε.

6. Περιόρισε τον χρόνο που περνάς στα social media

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βλάπτουν τα θετικά συναισθήματα, προκαλούν και ενισχύουν την κατάθλιψη και το άγχος και προσφέρουν μια αλλοιωμένη εικόνα για τον κόσμο εκεί έξω. Επίσης, θα έχεις παρατηρήσει ότι σε πολλές περιπτώσεις αυτοί που αλληλεπιδρούν στα social media είναι οι πιο… θυμωμένοι τύποι. Θα τους δεις να βροντοφωνάζουν και να ξεσπούν κάτω από αναρτήσεις που βασίζονται σε τίτλους άρθρων που… δεν διάβασαν. Μπορεί να μην κάνουν τίποτα για να βελτιώσουν την δική τους κατάσταση και του συνόλου. Αλλά, φυσικά, θα χαρούν να ρίξουν το… βιτριόλι τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γιατί είναι εύκολο και δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ευφυείς άνθρωποι είναι αποτελεσματικοί επειδή εφαρμόζουν αυτούς τους 3 κανόνες

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 + 5 =