αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι τρόποι για να επενδύσεις πνευματικά στον εαυτό σου

Έξι τρόποι για να επενδύσεις πνευματικά στον εαυτό σου

Ζούμε σε μία γρήγορη και αγχωτική εποχή. Και είναι εύκολο να χάσεις τον προσανατολισμό σου ή να μείνεις «βαλτωμένος» σε βλαβερές καταστάσεις.

Η παρακάτω λίστα μπορεί να σε βοηθήσει. Είναι 6 τρόποι για να επενδύσεις πνευματικά στον εαυτό σου και να ζήσεις μία καλύτερη ζωή. Όπως θα διαπιστώσεις, πρόκειται για απλές συνήθειες που σχεδόν ο καθένας μπορεί να βάλει στην καθημερινότητα του.

1# Άσε τις δικαιολογίες. Είναι ένα φυσικό ανθρώπινο ένστικτο. Να θέλεις να αποφύγεις να πάρεις την ευθύνη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλές φορές καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να κατηγορήσουμε τους άλλους, για όσα μας συμβαίνουν. Αλλά έτσι δεν πρόκειται να εξελιχθείς. Κάτι αντίστοιχο το συναντάμε συχνά και σε business events ή να παρακολουθώντας μερικά σχόλια στα social media. Όλοι έχουν «μια καταπληκτική ιδέα». Λίγοι κάνουν πράξη την ιδέα τους. Φυσικά όλοι έχουν μια δικαιολογία (ή περισσότερες) να παραθέσουν, προσπαθώντας να εξηγήσουν το γιατί «δεν τα καταφέρνουν αυτοί» αλλά «τα καταφέρνουν κάποιοι άλλοι».

2# Σκέψου πως μπορείς να βοηθήσεις τους άλλους. Η βοήθεια προς τους άλλους είναι μία από τις ιδιότητες ενός πνευματικά ώριμου ατόμου—και ένας στόχος που πρέπει να επιδιώξουμε. Στην προσπάθεια για πνευματική ανάπτυξη, πρέπει να μάθετε να παραμερίζετε για λίγο τον εαυτό σας και να σκέφτεστε το ευρύτερο καλό. Θα προτιμούσατε να αγοράσετε στον εαυτό σας χαβιάρι, ως απόλαυση στον εαυτό σας, ή να αγοράσετε ψωμί για να το δώσετε στους φτωχούς γείτονές σας; Ακόμα και κάτι τόσο απλό όπως η αγορά χάρτινων σακουλών αντί για πλαστικές, μετράει.

3# Έχε ένα ανοιχτό μυαλό. Είναι δύσκολο να μιλήσεις με κάποιον που είναι επικριτικός και κλειστός, επειδή φοβάσαι διαρκώς ότι θα πεις κάτι που θα τον εξοργίσει. Από την άλλη πλευρά, όταν μιλάς με κάποιον που είναι ανοιχτόμυαλος, νιώθεις άνεση. Ξέρεις ότι μπορείς να του πεις τα πάντα και θα προσπαθήσει να καταλάβει την άποψή σου. Προσπάθησε να είσαι ένας τέτοιος άνθρωπος.

4# Φρόντισε το σώμα σου. Το σώμα σας είναι ένας ένα «σπίτι» και θα δυσκολευτείτε να έρθετε σε επαφή με την πνευματικότητά σας αν καταρρεύσει. Πρόσφατα μιλήσαμε εδώ στο It’s Possible με την δασκάλα γιόγκα 500 ωρών και επιστήμων διαχείρισης του στρες, Μαρία Αρχοντάκη. Ανάμεσα σε άλλα, είπε: «Για αρχή καλό είναι ένας άνθρωπος να φροντίζει τον εαυτό του. Και μετά παρατηρώντας, να δει από που προέρχεται το στρες. Από την μεριά μου θα του έλεγα να βάλει κάποιες υγιεινές συνήθειες στη ζωή του. Όπως, για παράδειγμα, είναι ένας καλός ύπνος ή η σωστή διατροφή. Και το περπάτημα. Οι ειδικοί λένε ότι το ιδανικό είναι να κάνουμε 10.000 βήματα την ημέρα. Αυτό φυσικά μπορεί να γίνει και «σπαστά» μέσα στην ημέρα».

4# Αξιολόγησε σωστά τον χρόνο σου. Υπάρχουν δύο σίγουρα πράγματα στη ζωή: ο θάνατος και οι φόροι. Και ενώ μπορεί να είναι δύσκολο να το καταπιούμε, όλοι ξεκινήσαμε να βαδίζουμε… προς τον θάνατο αμέσως μόλις γεννηθήκαμε. Έχουμε συγκεκριμένο χρόνο σε αυτόν τον κόσμο. Μπορεί να μην φαίνεται έτσι. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι από εμάς δεν το σκεφτόμαστε καν και συνεχίζουμε να σπαταλάμε τον χρόνο μας, σαν να πρόκειται να ζήσουμε για πάντα.

5# Ζήσε τη στιγμή. Αυτό θα μπορούσε να είναι συνέχεια του προηγούμενου point. Κάθε στιγμή έρχεται και φεύγει. Και μόλις φύγει, δεν θα επιστρέψει ποτέ. Έχοντας αυτό κατά νου, είναι πολύ σημαντικό να ζεις τη στιγμή, κοιτάζοντας ταυτόχρονα προς το μέλλον. Ναι, να κάνεις σχέδια για αυτό που θα ακολουθήσει, σίγουρα. Αλλά μην αφήσετε το όραμά σας να σας κάνει να μην βλέπετε τα δευτερόλεπτα που περνούν δίπλα σας στο παρόν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − 3 =