αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι τρόποι για να είσαι ο leader μέσα σε μια επιχείρηση… ακόμα κι αν δεν έχεις τον τίτλο

Έξι τρόποι για να είσαι ο leader μέσα σε μια επιχείρηση… ακόμα κι αν δεν έχεις τον τίτλο

Ανεξάρτητα από τη θέση που έχεις μέσα επιχείρηση, οι ηγετικές ικανότητες είναι πολύτιμες. Οι έξυπνοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι πρέπει να ηγούνται μέσα σε διάφορες καταστάσεις, ακόμα κι αν δεν έχουν τον τίτλο. Η αλήθεια είναι ότι στην καριέρα σου δεν θα έχεις πάντα το τίτλο. Ωστόσο, αν καταφέρεις να έχεις τις παρακάτω ικανότητες που παραθέτει το inc.com, θα καταφέρεις όχι μόνο να επιβιώσεις επαγγελματικά, αλλά θα έχεις και μια ανοδική πορεία που θα σε οδηγήσει στους στόχους σου.

1# Καλλιέργησε την σωστή νοοτροπία: Το να έχεις μια καλή στάση απέναντι στα πράγματα, είναι μια μεγάλη δεξιότητα. Εάν μπορείτε να δείξετε ενθουσιασμό και θετικότητα, ανεξάρτητα από το ποια είναι η δουλειά σας, οι άνθρωποι θα το παρατηρήσουν. Σε μια ημέρα, πολλά πράγματα μπορεί να πάνε στραβά, αλλά είναι το άτομο που καταφέρνει να μείνει θετικό και ψύχραιμο, κερδίζει τον σεβασμό.

2# Να είσαι υποστηρικτικός: Οκ, μπορείς να έχεις ένα δικό σου σχέδιο. Αλλά μην μένεις σε αυτό. Υποστήριξε τις ιδέες των άλλων, και βοήθησε στο να υπάρχει μια σωστή ομαδική δουλειά.

3# Να είσαι ευέλικτος: Αν θέλεις να ξεχωρίσεις, δούλεψε για να κάνεις μια καλή εντύπωση, και στην συνέχεια φρόντισε να είσαι ευέλικτος. Αν θέλεις να φτάσεις στην επιτυχία, πρέπει να έχεις επιρροή, αλλά ταυτόχρονα να έχεις και ευελιξία.

4# Πες στους άλλους ότι μπορούν να βασίζονται σε εσένα: Έτσι μπορείς να φτιάξεις μια πραγματικά καλή φήμη. Βοήθα τους άλλους σε κάτι που χρειάζονται. Και πάντα να τους λες ότι μπορούν να βασίζονται σε εσένα.

5# Να είσαι δημιουργικός: Στη θέση που είσαι τώρα, τι μπορεί να γίνει καλύτερα; Τι μπορείς να βελτιώσεις; Πως μπορούν να είναι πιο χαρούμενοι οι πελάτες; Βάλε την δημιουργικότητα σου να δουλέψει, και βρες τις καλύτερες λύσεις.

6# Δώσε credits όταν πρέπει: Σίγουρα έχεις δει πολλές φορές τους συναδέλφους σου ή κάποιον προϊστάμενο να παίρνει… την δόξα, ενώ δεν την αξίζει. Φρόντισε να είσαι δίκαιος. Και να δίνεις τα credits στους άλλους όταν πρέπει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 1 =