αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι τρόποι για να δείξεις ότι είσαι έξυπνος, χωρίς να πεις ούτε λέξη

Έξι τρόποι για να δείξεις ότι είσαι έξυπνος, χωρίς να πεις ούτε λέξη

Όλοι γνωρίζουμε ότι μετράει η πρώτη εντύπωση. Και ενώ μπορεί να πιστεύουμε ότι τα λόγια μας είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για να κάνουμε μια καλή πρώτη εντύπωση, η αλήθεια είναι ότι οι μη λεκτικές μας συμπεριφορές μπορούν να μιλήσουν εξίσου δυνατά, αν όχι πιο δυνατά.

Εδώ είναι λοιπόν 6 τρόποι για να δείξεις ότι είσαι έξυπνος, χωρίς να πεις ούτε λέξη. Φυσικά πρόκειται για μικρά tips που μπορείς να χρησιμοποιήσεις και σε άλλες περιστάσεις ή συναντήσεις, πέρα από την πρώτη γνωριμία με κάποιον.

Να φτάνεις στην ώρα σου

Παίζει ρόλο η ώρα που θα φτάσετε σε συναντήσεις και εκδηλώσεις. Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν ένας περίεργος τρόπος για να δείξετε στους ανθρώπους ότι είστε έξυπνοι, αλλά ας το δούμε: Το να είσαι ακριβής είναι σημάδι ενός οργανωμένου και πειθαρχημένου μυαλού.

Δείχνει σεβασμό, επαγγελματισμό, αίσθημα ευθύνης και αξιοπιστία – όλα τα χαρακτηριστικά ενός έξυπνου ανθρώπου.

Δείχνει επίσης ότι θέλετε να δημιουργήσετε ένα θετικό και παραγωγικό περιβάλλον όπου όλοι μπορούν να εργαστούν αρμονικά και να επιτύχουν τους στόχους τους. Όταν φτάνεις στην ώρα σου ή λίγο νωρίτερα, κάνεις αμέσως καλή εντύπωση.

Οπτική επαφή

Μόλις φτάσετε, μην ξεχάσετε να κάνετε οπτική επαφή με τα άτομα που συναντάτε.

Η έρευνα δείχνει ότι η οπτική επαφή είναι μια σημαντική μη λεκτική ένδειξη που μπορεί να αναδείξει τη νοημοσύνη σας. Όταν κοιτάτε κάποιον στα μάτια, του δείχνετε ότι έχετε αυτοπεποίθηση και ότι ενδιαφέρεστε για αυτά που έχει να πει.

Ένα άλλο θετικό: Σε κάνει πιο συμπαθή!

Αλλά προσέξτε να μην το παρακάνετε – η υπερβολική οπτική επαφή μπορεί να θεωρηθεί… επιθετική. Βρείτε τη σωστή ισορροπία και θα στείλετε το μήνυμα ότι είστε έξυπνοι, σίγουροι για τον εαυτό σας και έτοιμοι να αλληλεπιδράσετε.

Άκου ενεργά

Το έχουμε συμπεριλάβει και σε άλλες λίστες μας. Τις περισσότερες φορές, αντιλαμβανόμαστε τα ομιλητικά άτομα ως εξαιρετικά έξυπνα. Οι ήσυχοι τύποι που ακούν με προσήλωση δεν τραβούν την προσοχή.

Αλλά δείτε κάτι: Το να ακούς προσεκτικά είναι στην πραγματικότητα μια δύσκολη δεξιότητα και είναι κάτι που έχουν κατακτήσει οι έξυπνοι άνθρωποι. Αν είστε κάποιος που δεν προσποιείται απλώς ότι ακούει και ενδιαφέρεται πραγματικά για το τι έχουν να πουν οι άλλοι, δείχνετε αμέσως ότι είστε πιο έξυπνοι από τον μέσο όρο. Είναι επίσης μια πρακτική που μπορεί να σε κάνει πιο συμπαθή.

Κράτα σημειώσεις

Τι ρόλο παίζει το να κρατάς σημειώσεις; Δείχνει καταρχάς ότι σας ενδιαφέρει αυτό που λέγεται. Δείχνει ότι το βρίσκετε τόσο πολύτιμο που πρέπει να το καταγράψετε για μελλοντική χρήση και για να το προσθέσετε στον «σκληρό δίσκο» του εγκεφάλου σας.

Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε επαγγελματικά πλαίσια, επειδή δείχνει τη δέσμευσή σας να μαθαίνετε νέα πράγματα. Δείχνει ότι είστε σοβαροί με έμφαση στην παραγωγικότητα, την υπευθυνότητα και την αποτελεσματικότητα.

Να είστε οργανωμένοι

Οι έξυπνοι άνθρωποι είναι οργανωμένοι γιατί τους αρέσει να κρατούν τα πράγματα σε μία τάξη. Όχι μόνο κάνει τη ζωή τους πιο αποτελεσματική, αλλά επίσης ελευθερώνει τον εγκέφαλό τους για να κάνουν άλλες νοητικές εργασίες. Να είσαι οργανωμένος λοιπόν. Ξεκαθαρίζει τα πάντα και καθαρίζει το μυαλό σου. Και φυσικά δείχνεις μια καλή εικόνα σε όποιον έχεις απέναντι σου.

Διατηρήστε καλή στάση σώματος

Πώς αλλιώς μπορείς να δείξεις ότι είσαι έξυπνος χωρίς να πεις λέξη; Έχε μια καλή στάση του σώματος.

Τράβα τους ώμους σου πίσω!

Κράτα το κεφάλι ψηλά!

Μην καμπουριάζεις!

Η καλή στάση είναι το κλειδί όταν πρόκειται να δείξετε ότι έχετε αυτοπεποίθηση και σιγουριά για κάτι που κάνετε. Αυτό όχι μόνο σας κάνει να φαίνεστε πιο ψηλοί και πιο διεκδικητικοί, αλλά στέλνει επίσης το μήνυμα ότι νιώθετε άνετα και ότι είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε όποιες προκλήσεις συναντήσετε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − six =