αρχικηVIRALΈξι τρόποι για να αντιμετωπίσεις κάποιον που σου λέει ψέματα

Έξι τρόποι για να αντιμετωπίσεις κάποιον που σου λέει ψέματα

Σε παλαιότερο άρθρο εδώ στο It’s Possible γράφαμε για το πως μπορείς να καταλάβεις έναν ψεύτη. Όπως εξηγούν οι ειδικοί, υπάρχουν κάποια απλά σημάδια που μπορούν να αποκαλύψουν έναν ψεύτη.

Στην συνέχεια όμως έρχεται ένα άλλο ερώτημα; Αν σιγουρευτείς ότι κάποιος σου λέει ψέματα, πως πρέπει να αντιδράσεις; Αυτό θα δούμε τώρα. Εδώ είναι λοιπόν 6 τρόποι για να αντιμετωπίσεις κάποιον που σου λέει ψέματα.

Μην το αγνοήσεις

Με το να αγνοείς μια ανειλικρινή συμπεριφορά, το μόνο που πετυχαίνεις είναι να τη διαιωνίζεις. Μένοντας σιωπηλός δεν σε τιμά και δεν θα βοηθήσει την κατάσταση.

Ζύγισε την κατάσταση

Αναρωτήσου πώς και κατά πόσο σε έχει επηρεάσει αυτή τη συμπεριφορά. Κάθε ψέμα έχει και το κόστος του. Σε αυτή την περίπτωση, πόσο μεγάλο ή μικρό ήταν το κόστος;

Κάνε άμεσες ερωτήσεις

Αν υποπτεύεσαι πως κάποιος σου έχει πει ψέματα, να θυμάσαι πως αξίζεις να γνωρίζεις την αλήθεια. Μην το παραβλέψεις έως ότου είσαι ικανοποιημένος με τις απαντήσεις.

Συζήτησε το με κάποιον

Οι… επαγγελματίες ψεύτες μπορούν εύκολα να σε παραπλανήσουν και να σε μπερδέψουν εντελώς. Ζήτα συμβουλές απο έναν έμπιστο φίλο σου ή σύμβουλο ώστε να μπορέσεις να διακρίνεις τα ψέματα απο την αλήθεια.

Μίλα ξεκάθαρα για αυτό που σε πείραξε

Είναι καλύτερο να εστιάσεις σε όσα σε ενόχλησαν –  τί έγινε και πως σε επηρέασε. Το να κατηγορείς ακόμη και δικαιολογημένα, θα βγάλει στην επιφάνεια την αμυντική πλευρά του άλλου και θα δυσκολέψει οποιαδήποτε ευκαιρία για εποικοδομητική συζήτηση.

Ίσως χρειαστεί να απομακρυνθείς απο αυτό το άτομο.

Αν συνειδητοποιήσεις πως το άτομο αυτό δεν πρόκειται να είναι έντιμο μαζί σου και δεν θα δεχτεί τις ευθύνες του, τότε είναι πολύ δύσκολο να διατηρήσεις την εμπιστοσύνη σου. Οπότε, απομακρύνσου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × three =