αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι τρικ για να δείχνεις ότι έχεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση

Έξι τρικ για να δείχνεις ότι έχεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση

Η αυτοπεποίθηση παίζει τον ρόλο της. Σε προηγούμενο άρθρο μας γράφαμε ότι είναι ένα από τα στοιχεία εκείνα που μας κάνουν πιο ελκυστικούς και συμπαθείς στους άλλους.

Εάν αισθάνεστε άνετα με τον εαυτό σας, οι άλλοι θα το προσέξουν όταν μπείτε σε ένα δωμάτιο. Η αυτοπεποίθηση σας κάνει πιο ελκυστικούς γιατί αναδύει μια ατμόσφαιρα ασφάλειας και σταθερότητας. Τα άτομα με υψηλή αυτοεκτίμηση τείνουν να έχουν καλύτερες σχέσεις επειδή έχουν μάθει να αγαπούν τον εαυτό τους. Αυτό διευκολύνει τη σύνδεση με άλλους ανθρώπους.

Αλλα τι γίνεται όταν… δεν έχεις αυτοπεποίθηση; Ειδικά μέσα σε αγιωτικές καταστάσεις ή μέσα σε ένα δωμάτιο με πολύ κόσμο. Σε όλους μας έχει συμβεί. Είναι τότε που θες απλά να κάτσεις σε μία γωνιά και… να μην μιλήσεις καθόλου.

Ψυχραιμία. Εδώ είναι 6 τρικ για να δείχνεις ότι έχεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, ακόμα και όταν νιώθεις άβολα.

Εστίασε στο άλλο άτομο

Αντί να ανησυχείτε πάντα για το πώς φαίνεστε, σκεφτείτε το άλλο άτομο καθώς μιλάτε. Πώς αισθάνεται; Τι λέει; Δείχνει και αυτός ότι νιώθει άβολα; Εστιάστε στο άλλο άτομο αντί στον εαυτό σας. Θα νιώσετε αμέσως λιγότερο άγχος αν βγάλετε τον εαυτό σας από… τα φώτα της δημοσιότητας.

Κάνε πολλές ερωτήσεις

Κάθε φορά που αισθάνεστε άβολα, κάντε ένα διάλειμμα από τη συζήτηση κάνοντας ερωτήσεις αντί να γεμίζετε τη σιωπή με φλυαρία. Όχι μόνο θα βάλεις τον άλλον να μιλήσει για λίγο, αλλά θα μάθεις και κάτι για αυτόν. Όσο περισσότερα γνωρίζετε, τόσο περισσότερο θα μπορείτε να συζητήσετε με φυσικό τρόπο. Επιπλέον, στους ανθρώπους αρέσει να μιλούν για τον εαυτό τους. Εκμεταλλευτείτε αυτό το γεγονός.

Εξάσκηση

Όσο πιο συχνά μπορείτε, εξασκηθείτε στη χαλάρωση. Μάθετε τι λειτουργεί για εσάς. Η γιόγκα, ο διαλογισμός και τα αφρόλουτρα, λειτουργούν όλα ανακουφιστικά απέναντι στο στρες. Πάρτε βαθιές ανάσες για να ηρεμήσετε. Όσο περισσότερο το εξασκείτε, τόσο καλύτερα θα είστε σε θέση να ηρεμείτε όταν αισθάνεστε την πίεση να αυξάνεται σε μια κοινωνική κατάσταση. Για παράδειγμα, εάν κάνετε εξάσκηση στις βαθιές αναπνοές, οι ίδιες βαθιές αναπνοές όταν αισθάνεστε ότι το άγχος αυξάνεται μπορούν να σας επιτρέψουν να το αντιμετωπίσετε.

Βρες έναν δυναμικό φίλο/η

Έχετε κάποιον φίλο που είναι κοινωνικός και δημοφιλής; Ξεκινήστε να κάνετε παρέα με αυτό το άτομο πιο συχνά! Πηγαίνετε μαζί του σε κοινωνικές εκδηλώσεις. Βάλτε τον να σας συστήνει τους ανθρώπους και να παρατηρήσετε τη συμπεριφορά του. Μπείτε στη εκάστοτε συζήτηση που ξεκινά ο φίλος σας με άλλα άτομα. Με τον καιρό θα μάθετε να είστε αυτός που ξεκινά αυτή τη συζήτηση.

Να ξέρεις ότι δεν συμβαίνει μόνο σε εσένα

Σχεδόν όλοι ανησυχούν περιστασιακά για το αν δείχνουν αμήχανοι, νευρικοί, αγχωμένοι. Μπορεί να νομίζετε ότι μόνο εσείς υποφέρετε, αλλά κάνετε λάθος. Ίσως ακόμη και το άτομο με το οποίο κάνετε την αμήχανη συνομιλία να νιώθει επίσης έξω από τα νερά του και να αισθάνεται ανασφάλεια. Όλοι θέλουμε να είμαστε αρεστοί- και όλοι ανησυχούμε ότι δεν είμαστε.

Fake It Til You Make It

Ναι, η γνωστή φράση που λένε οι Αμερικάνοι. Αν δεν νιώθεις γεμάτος αυτοπεποίθηση μέσα σε μια κατάσταση, τουλάχιστον προσποιήσου ότι έχεις αυτοπεποίθηση. Χαμογελάστε, κάντε οπτική επαφή και πείτε ”γεια” στους ανθρώπους. Έρευνες έχουν δείξει ότι μπορείτε πραγματικά να αλλάξετε το πώς αισθάνεστε με τη συμπεριφορά σας. Εάν ενεργείτε με αυτοπεποίθηση, θα αποκτήσετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση με τον καιρό. Έτσι, μέχρι να κατακτήσετε τις δεξιότητες που χρειάζεστε, απλώς προσποιηθείτε! Ακούγεται πιο δύσκολο από όσο είναι. Δοκιμάστε το την επόμενη φορά που θα αγχωθείτε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − ten =