αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι τρικ για να αποκτήσεις έναν «out of the box» τρόπο σκέψης

Έξι τρικ για να αποκτήσεις έναν «out of the box» τρόπο σκέψης

Είναι εύκολο να πέσουμε στην παγίδα και να εγκλωβίσουμε το μυαλό μας σε έναν τρόπο σκέψης που δεν παράγει τίποτα καινούργιο και καινοτόμο. Οι σκέψεις μας συνήθως καθοδηγούνται από ένα υποσυνείδητο όριο που μας εμποδίζει να απομακρυνθούμε πολύ από αυτό που είναι κοινωνικά αποδεκτό.

Αλλά αυτοί που φέρνουν τις πραγματικές αλλαγές και καινοτομίες, έχουν καταφέρνει να σκέφτονται «out of the box». Είναι αυτοί που ανακαλύπτουν φρέσκες ιδέες τις οποίες οι άλλοι δεν βλέπουν και βρίσκουν τους καλύτερους τρόπους για να επιτύχουν επαγγελματικούς στόχους ή άλλους στόχους που έχουν στη ζωή τους.

Ενώ μερικοί άνθρωποι μπορεί να έχουν μια φυσική κλίση να σκέφτονται με αυτόν τον τρόπο, η «out of the box» σκέψη είναι μια από τις πιο πολύτιμες δεξιότητες που μπορεί να μάθει ο καθένας. Ναι, μπορείς να μάθεις να σκέφτεσαι με αυτό τον τρόπο, αρκεί να κάνεις τις σωστές κινήσεις. Εδώ είναι λοιπόν 6 συνήθειες που έχουν οι άνθρωποι που σκέφτονται «έξω από το κουτί»- και φυσικά μπορείς να τις εφαρμόσεις.

1# Κάνουν ερωτήσεις συχνά. Κάνουν πάρα πολλές ερωτήσεις σαν παιδιά, και θα σε υποβάλουν στο ατελείωτο… μαρτύριο αυτής της μονολεκτικής ερώτησης: «Γιατί;». Πάντα κάνουν ερωτήσεις για να κατανοήσουν καλύτερα τα πράγματα. Η περιέργειά τους είναι ατελείωτη. Δεν είναι από αυτούς που δέχονται τυφλά τα πράγματα όπως είναι. Υπάρχει πάντα ένα στοιχείο, ένα χαρακτηριστικό προϊόντος, ένας άγραφος κανόνας που μπορούν να εξετάσουν και να βελτιώσουν.

2# Είναι ανοιχτόμυαλοι. Έχουν ανοιχτό μυαλό και είναι πρόθυμοι να δουν ένα ζήτημα από πολλές οπτικές. Δεν τους νοιάζει ποιος είπε τι. Αν μια ιδέα είναι καλή, θα την ακολουθήσουν. Είναι ανοιχτοί στο να δοκιμάσουν νέες εμπειρίες, να επισκεφθούν διαφορετικές χώρες ή ακόμα και πόλεις για να αποκτήσουν μια διαφορετική οπτική ζωής. Ξεφεύγουν από τις καθημερινές ρουτίνες τους για να μιλήσουν με νέους ανθρώπους και να πάρουν μια γεύση από το πώς είναι η ζωή… στα παπούτσια κάποιου άλλου.

3# Πηγαίνουν ενάντια στο ρεύμα. Το «κουτί» είναι ακριβώς αυτό — ένας περιοριστικός χώρος. Για να βρουν φρέσκες ιδέες, το πρώτο πράγμα που κάνουν αυτοί οι άνθρωποι είναι να κάνουν απογραφή του τι υπάρχει μέσα στο κουτί και μετά να δοκιμάσουν κάτι άλλο. Το να πάτε αντίθετα με το ρεύμα μπορεί να είναι ρισκαδόρικο. Μπορεί να ρισκάρεις τα οικονομικά μιας εταιρίας ή την φήμη σου. Ο συγγραφέας Seth Godin, ωστόσο, υποσητρίζει στο βιβλίο του Purple Cow, ότι το να παίζεις «με ασφάλεια» μπορεί να είναι πιο επικίνδυνο. Παίζοντας το παιχνίδι που παίζουν όλοι, ένα brand κινδυνεύει να ξεχαστεί ή να αναμειχθεί με το πλήθος.

4# Περνούν χρόνο μόνοι. Μια συνήθεια που έχουμε συμπεριλάβει και σε άλλες λίστες εδώ στο It’s Possible. Οι «out of the box» τύποι περνούν χρόνο μόνοι. Και κάπου εκεί φέρνουν στην επιφάνεια τις καλύτερες ιδέες. Θυμήσου την τακτική του Bill Gates ο οποίος περνά 1 εβδομάδα μόνος σε μία καλύβα.

5# Είναι παθιασμένοι. Αυτό το βαθύ πάθος είναι που κρατά σε υψηλό επίπεδο την καριέρα τους για χρόνια. Όταν κάποιος είναι παθιασμένος με κάτι, θα το κάνει ακόμα και όταν αισθάνεται ότι δυσκολεύεται ή έρχεται αντιμέτωπος με μεγάλα εμπόδια. Οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες του κόσμου συνάντησαν δυσκολίες κατά την διάρκεια της διαδρομής τους, αλλά κατάφεραν να τις ξεπεράσουν- χρησιμοποιώντας ως boost και το πάθος τους για αυτό που έκαναν.

6# Παίρνουν μαθήματα από διαφορετικές πηγές. Ένας τέτοιος τύπος δεν συμβιβάζεται με τις δικές του ικανότητες. Αυτοί οι άνθρωποι πάντα προσπαθούν να μάθουν ένα νέο λογισμικό, νέες γλώσσες και νέες λειτουργίες για να διευρύνουν την εργαλειοθήκη τους. Η ζωή είναι μια συνεχής διαδικασία μάθησης. Οι δημιουργικοί άνθρωποι είναι σε ένα mode συνεχούς μάθησης και αναζητούν συνεχώς τις καλύτερες λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Οι καλές λύσεις μπορούν να προέλθουν από οπουδήποτε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος σε φοβάται (ακόμα κι αν δεν το έχεις καταλάβει)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 + sixteen =