αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι συνήθειες που σε βοηθούν να «εξελίξεις» το μυαλό σου: Εξηγεί η Business & Life Coach, Μαρία Μισύρη

Έξι συνήθειες που σε βοηθούν να «εξελίξεις» το μυαλό σου: Εξηγεί η Business & Life Coach, Μαρία Μισύρη

Μπορεί πολλοί άνθρωποι να θεωρούν ότι οι «μεγάλες αποφάσεις» και οι «μεγάλες στιγμές» κάνουν τη διαφορά στη ζωή μας, ωστόσο υπάρχουν και κάποια «μικρά» καθημερινά πράγματα τα οποία παίζουν τον δικό τους ρόλο.

«Εγώ πιστεύω ότι στην πραγματικότητα την διαφορά κάνουν μόνο τα μικρά πράγματα», λέει η Business & Life Coach, Μαρία Μισύρη.

Το It’s Possible την συνάντησε για να μας παραθέσει 6 καθημερινές συνήθειες που μπορούν να σε βοηθήσουν να «εξελίξεις» το μυαλό σου και θα πάρεις την απαραίτητη ώθηση για να φτάσεις στους μεγάλους στόχους σου. «Πρόκειται για τόσο απλά πράγματα, που πολλές φορές τα παραβλέπουμε. Τα θεωρούμε ασήμαντα, ενώ δεν θα έπρεπε» εξηγεί η ίδια. Και παραθέτει τις 6 συνήθειες που μάλλον πρέπει να βάλεις και στην δική σου καθημερινότητα.

1 | Σωστή διατροφή. Υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές που μπορείς να εισάγεις στην διατροφή σου, και είναι καλές για το μυαλό σου. Τέτοιες τροφές είναι για παράδειγμα το αβοκάντο, ο σολομός, τα καρύδια, το μπρόκολο ή η μαύρη σοκολάτα. Όλα αυτά λειτουργούν ευεργετικά για το μυαλό σου.

2 | Άθληση. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι στο γυμναστήριο. Μπορεί να είναι 10 λεπτά άσκηση στο σπίτι, κάθε πρωί. Μπορεί να είναι περπάτημα ή τρέξιμο έξω. Αν είναι κοντά στη φύση ακόμα καλύτερα. Όλα αυτά σου δίνουν παράλληλα το boost που χρειάζεσαι για την υπόλοιπη ημέρα.

3 | Άσε στην άκρη τις αρνητικές σκέψεις. Παρατήρησε τι αρνητικές σκέψεις κάνεις και σε ποιες στιγμές. Όταν δεν νιώθεις καλά, αναρωτήσου το «γιατί». Μπορείς τότε να κάνεις γρήγορα την εσωτερική σου αναζήτηση, και θα καταλάβεις ότι τις περισσότερες φορές οι αρνητικές σκέψεις είναι απλά σενάρια της φαντασίας σου. Ο έλεγχος του μυαλού παίζει καθοριστικό ρόλο.

4 | Βάλε τους σωστούς ανθρώπους γύρω σου. «Είμαστε ο μέσος όρος των 5 ανθρώπων με τους οποίους κάνουμε περισσότερο παρέα», λέει η Μαρία Μισύρη. Φρόντισε να έχεις ανθρώπους γύρω σου από τους οποίους μπορείς να πάρεις γνώση. Ανθρώπους που θα έχουν την «ανοχή» να συνδέονται με το όραμα σου. Να μπορείς, δηλαδή, να συζητήσεις μαζί τους και να σε καταλάβουν, στις χαρές και στις απογοητεύσεις.

5 | Ύπνος. Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα. Αλλά πολλές φορές το αγνοούμε. «Έχει κάνει η Arianna Huffington μια ωραία TEDx ομιλία για τον ύπνο. Που μιλάει για το πόσο σημαντικός είναι ο ύπνος. Παρόλο που είναι τόσο προφανή αυτά που λέει, οι περισσότεροι δεν τα εφαρμόζουμε», σημειώνει η Μ. Μισύρη. Και συμπληρώνει: «Κάνουμε έναν αγώνα για το ποιος… κοιμάται λιγότερο». Στην πραγματικότητα, για να δουλεύει σωστά το μυαλό και να είσαι παραγωγικός πρέπει οπωσδήποτε να έχεις κοιμηθεί καλά.

6 | Κάθε μέρα μάθε κάτι. Είναι σημαντικό να μαθαίνεις καινούργια πράγματα. Να ανοίγεις τους ορίζοντες σου και να παίρνεις νέες πληροφορίες. Μεταξύ των διαφόρων πεδίων υπάρχουν «συνδέσεις». Το μυαλό σου πρέπει να μπορεί να πηγαίνει από το ένα πεδίο στο άλλο. Και να τα συνδυάζει. Πρώτα από όλα βέβαια, πρέπει να παραδεχτούμε ότι δεν τα ξέρουμε όλα. Άρα κάθε ημέρα φρόντισε να μαθαίνεις κάτι νέο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × four =