αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι συνήθειες που έχουν οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση και τους οδηγούν στην επιτυχία

Έξι συνήθειες που έχουν οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση και τους οδηγούν στην επιτυχία

Έχουμε γράψει αρκετά άρθρα εδώ στο It’s Possible για την αυτοπεποίθηση και για την σημασία της.

Εάν αισθάνεστε άνετα με τον εαυτό σας, οι άλλοι θα το προσέξουν όταν μπείτε σε ένα δωμάτιο. Η αυτοπεποίθηση σας κάνει πιο ελκυστικούς γιατί αναδύει μια ατμόσφαιρα ασφάλειας και σταθερότητας. Τα άτομα με υψηλή αυτοεκτίμηση τείνουν να έχουν καλύτερες σχέσεις επειδή έχουν μάθει να αγαπούν τον εαυτό τους. Αυτό διευκολύνει τη σύνδεση με άλλους ανθρώπους.

Οι αυτοπεποίθηση μπορεί να σε οδηγήσει επίσης στο να κάνεις πιο τολμηρές επιλογές και τελικά να φτάσεις στον μεγάλο στόχο σου. Ανεξάρτητα από το πεδίο στο οποίο κινείσαι.

Εδώ είναι 6 συνήθειες που έχουν οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση. Και μπορείς να τις αντιγράψεις.

1. Ξέρουν τον μεγάλο σκοπό τους

Είναι δύσκολο να είσαι σίγουρος για αυτό που κάνεις αν δεν είσαι σίγουρος ”γιατί” το κάνεις. Ποιος είναι ο σκοπός σας στη δουλειά και στη ζωή; Μόλις προσδιορίσετε το «γιατί» σας, θα έχετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, επειδή θα στοχεύετε σε έναν προορισμό.

2. Δεν συγκρίνουν τον εαυτό τους με άλλους

Σχεδόν σε κάθε περίπτωση, όταν συγκρίνεις τον εαυτό σου με κάποιον άλλο, δημιουργούνται αρνητικά συναθήματα και λες στον εαυτό σου ότι δεν είσαι αρκετά καλός. Αυτό αποδυναμώνει την αυτοπεποίθηση. Το μόνο άτομο με το οποίο πρέπει να συγκρίνετε τον εαυτό σας είναι η εκδοχή του εαυτού σας που θέλετε να γίνετε.

3. Εστιάζουν στις λύσεις

Πάντα θα υπάρχουν προκλήσεις. Αλλά η εστίαση μόνο στο πρόβλημα είναι μια αυτοκαταστροφική πρακτική. Αντίθετα, αναγνωρίστε ότι θα προκύψουν προβλήματα- και όταν προκύψουν εστιάστε στην εξεύρεση λύσεων ως δυνατός ηγέτης. Όσο περισσότερα προβλήματα ξεπερνάτε, τόσο περισσότερη αυτοπεποίθηση θα χτίζετε και τόσο πιο εύκολο θα είναι να βρείτε λύσεις.

4. Δρουν

Ο φόβος μπορεί να σε ”παραλύει”. Αγνοήστε τη φωνή στο κεφάλι σας που σας λέει ότι δεν μπορείτε να κάνετε κάτι και αναλάβετε δράση όπως και να ‘χει. Όσο περισσότερο αφήνετε τον φόβο να σας κρατά πίσω, τόσο πιο δυνατή θα γίνεται αυτή η αρνητική φωνή. Λειτουργεί και προς την άλλη κατεύθυνση: Όσο περισσότερο αναλαμβάνετε δράση, τόσο πιο ήσυχη θα γίνεται η αρνητική φωνή.

5. Είναι έτοιμοι

Η επιτυχία είναι εν μέρει προετοιμασία και εν μέρει ευκαιρία. Μελετήστε, εξασκηθείτε και κάντε ό,τι χρειάζεται για να προετοιμαστείτε, και όταν η κατάλληλη ευκαιρία σας χτυπήσει την πόρτα, αρπάξτε την. Εάν είστε προετοιμασμένοι, είναι πιο πιθανό να έχετε την αυτοπεποίθηση να εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία.

6. Γλώσσα του σώματος

Η γλώσσα του σώματος μιλάει πολύ πιο δυνατά από τις λέξεις. Όταν νιώθετε απογοητευμένοι, αλλάξτε τη στάση σας: Τραβήξτε τους ώμους σας προς τα πίσω, κρατήστε το κεφάλι σας ψηλά, σταθείτε με τα πόδια σας ανοιχτά και κρατήστε τα χέρια σας ανοιχτά. Μικρές κινήσεις που αλλάζουν γρήγορα τη διάθεσή σας και τονώνουν την αυτοπεποίθησή σας. Επίσης δείχνουν στους άλλους ότι είστε σίγουροι για τον εαυτό σας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση δεν σπαταλούν ποτέ χρόνο σε αυτά τα 5 πράγματα

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − seven =