αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι συμβουλές για να φτιάξεις μια καλή λίστα στόχων (και να τους πετύχεις)

Έξι συμβουλές για να φτιάξεις μια καλή λίστα στόχων (και να τους πετύχεις)

Αν δεν ζητήσεις αυτό που θες, η απάντηση θα είναι πάντα «όχι», λέει μια φράση. Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ξέρουν τι θέλουν. Δεν μπορείτε να ζητήσετε αυτό που θέλετε αν… δεν ξέρετε τι είναι.

Σε ένα ενδιαφέρον άρθρο, το αμερικανικό Success.com παραθέτει μερικά «μυστικά πίσω από τον καθορισμό —και την επίτευξη— των μεγαλύτερων φιλοδοξιών σας». Η λέξη «στόχοι» μπορεί να είναι τρομακτική. Μπορεί να φαίνεται τόσο επιβλητική που εμποδίζει τους ανθρώπους ακόμη και να ξεκινήσουν τη διαδικασία. Αντίθετα, σκεφτείτε τους στόχους ως μια λίστα υποχρεώσεων με deadlines.

Οι προθεσμίες πρέπει να είναι αύριο ή την επόμενη εβδομάδα; Φυσικά και όχι. Αυτή είναι η λίστα με τις υποχρεώσεις για το υπόλοιπο της ζωής σας. Στόχοι μπορούν να προστεθούν ή να αφαιρεθούν.Και το σημαντικότερο: Να πετυχαίνεις κάποιους από αυτός καθώς προχωράς στη ζωή σου.

Για να φτιάξεις μια καλή λίστα στόχων, εδώ είναι 6 συμβουλές.

1. Οι πιο σημαντικοί στόχοι σου πρέπει να είναι δικοί σου

Όχι του/της συζύγου σας. Όχι του παιδιού σας. Όχι του εργοδότη σας. Δικοί σου. Όταν αφήνεις άλλους ανθρώπους να καθορίσουν τον ορισμό της επιτυχίας για εσένα, σαμποτάρεις το μέλλον σου.

2. Οι στόχοι σου πρέπει να σημαίνουν κάτι για εσένα

Όταν γράφετε τους στόχους σας, πρέπει να αναρωτηθείτε: Τι είναι πραγματικά σημαντικό για μένα; Τι είμαι διατεθειμένος να αφήσω πίσω για να συμβεί αυτό; Οι λόγοι για να χαράξετε μια νέα πορεία δράσης θα πρέπει να είναι αυτοί που σας δίνουν την ώθηση και την ενέργεια να ξυπνάτε κάθε πρωί.

3. Οι στόχοι σας πρέπει να είναι συγκεκριμένοι και μετρήσιμοι

Οι αόριστες γενικεύσεις και οι ευχάριστες φαντασιώσεις, δεν είναι αρκετά καλές. Να είστε συγκεκριμένοι.

4. Οι στόχοι σας πρέπει να είναι ευέλικτοι

Ένα ευέλικτο σχέδιο σας εμποδίζει να νιώσετε ασφυξία και θα σας επιτρέψει να εκμεταλλευτείτε τις πραγματικές ευκαιρίες που παιρνούν από μπροστά σας.

5. Οι στόχοι σας πρέπει να είναι challenging και συναρπαστικοί

Αναγκάστε τον εαυτό σας να πηδήξει έξω από τη ζώνη άνεσής σας για να αποκτήσει αυτή την ενέργεια και το πλεονέκτημα. Ο καθορισμός challenging στόχων θα σας ωθήσει να κάνετε και να προσπαθήσετε περισσότερα, κάτι που με τη σειρά του θα επεκτείνει και θα αυξήσει τις δυνατότητες σας ολοένα και περισσότερο.

6. Υποστήριξη

Οι στόχοι είναι δικοί σου. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πορευτείς χωρίς καμία υποστήριξη. Μπορείτε να μοιραστείτε επιλεκτικά μερικούς από τους στόχους σας με έναν αριθμό ατόμων, είτε να μοιραστείτε όλους τους στόχους σας με μερικά επιλεγμένα άτομα. Και στις δύο περιπτώσεις, δημιουργείστε ένα δίκτυο υποστήριξης για τον εαυτό σας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κακή συνήθεια που πρέπει να κόψεις για να πετύχεις τους στόχους σου: Εξηγεί η Business & Life Coach, Μαρία Μισύρη

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − 1 =