αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈξι συμβουλές για να γίνεις καλύτερος οικοδεσπότης μέσω Airbnb (και να βγάλεις περισσότερα χρήματα)

Έξι συμβουλές για να γίνεις καλύτερος οικοδεσπότης μέσω Airbnb (και να βγάλεις περισσότερα χρήματα)

Το trend που λέγεται Airbnb καλά κρατεί και στην Ελλάδα. Η νέα αυτή τάση δείχνει όχι μόνο να έχει έρθει στη χώρα μας, αλλά εξαπλώνεται όλο και περισσότερο όσο περνά ο καιρός. Σε κάθε τουριστική ή λιγότερο τουριστική γωνιά. Δεν είναι τυχαίο, ότι σημαντική ζήτηση παρουσιάζουν πλέον πολλές περιοχές της Ελλάδας- και όχι μόνο οι κλασικές που προτιμούσαν οι τουρίστες ανά τα χρόνια.

Όλο αυτό το «κύμα» έχει στρέψει πολλούς ιδιοκτήτες ακινήτων στο να μισθώνουν τα σπίτια που διαθέτουν μέσω του Airbnb ή κάποιας άλλη παρόμοιας πλατφόρμας. Ακόμα και εξοχικά που ήταν σχεδόν εγκαταλελειμμένα, τα βλέπουμε τώρα να ανακατασκευάζονται «στα γρήγορα» για να υποδεχτούν τουρίστες από όλο τον κόσμο. Για κάποιους ιδιοκτήτες ακινήτων όλο αυτό λειτουργεί ως ένα παράλληλο εισόδημα. Ενώ υπάρχουν και κάποιοι που προσφέρουν παραπάνω από ένα ακίνητα και έτσι έχουν αυτή τους την δραστηριότητα ως βασική επαγγελματική ασχολία.

Πως όμως μπορεί κάποιος να γίνει καλύτερος οικοδεσπότης και να βγάλει περισσότερα χρήματα σε βάθος χρόνου; Ας δούμε 6 συμβουλές που μπορεί να εφαρμόσει ο καθένας.

-Δώσε στους επισκέπτες ευελιξία στο Check in και Check out. Θα κερδίσεις πολλούς πόντους από αυτό.

-Πάντα να κάνεις κάτι λίγο παραπάνω από αυτά που έχεις υποσχεθεί, ώστε να κερδίσεις τους καλεσμένους σου και να σε προτιμήσουν ξανά.

-Μη ξεχνάς να στέλνεις e-mail υπενθύμισης στους καλεσμένους σου, μια εβδομάδα πριν την άφιξη τους. Στο e-mail θα πρέπει να τους καλωσορίζεις και να τους δίνεις βασικές οδηγίες για το χώρο που θα μείνουν.

-Ετοίμασε έναν κατάλογο με πληροφορίες για την περιοχή που βρίσκεται το σπίτι όπου έρχονται οι επισκέπτες σου. Θα λάβεις εξαιρετικά σχόλια για αυτό.

-Ετοίμασε θερμή υποδοχή στους επισκέπτες σου, βάλε να παίζει μουσική και ξενάγησε τους μέσα στο σπίτι.

-Μη ξεχνάς να έχεις πάντα καθαρό το σπίτι και αν δεν το έχεις πολύ με τη διακόσμηση, κράτησε το απλό. Είναι η καλύτερη λύση.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − three =