αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι στοιχεία που σε κάνουν πιο ελκυστικό στους άλλους

Έξι στοιχεία που σε κάνουν πιο ελκυστικό στους άλλους

Γρήγορη ερώτηση: Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι κάνει κάποιον ιδιαίτερα ελκυστικό; Είναι συνηθισμένο να δίνουμε έμφαση σε ορισμένα πράγματα – ευφυΐα, εμφάνιση, χιούμορ κ.λπ. Τα ανθρώπινα όντα αναζητούν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά σε κάποιον άλλο.

Αλλά πολλοί από εμάς, δεν μπορούμε να διατυπώσουμε ακριβώς τι κάνει κάποιον ελκυστικό. Απλώς θεωρούμε κάποιον/α ελκυστικό/η.

Η έλξη είναι ένα ευρύ και πολύπλοκο θέμα. Σε ένα άρθρο στο Psychology Today, ο Lawrence Josephs Ph.D. εξηγεί ότι η έλξη εκτείνεται πέρα από τα φυσικά χαρακτηριστικά. Πολλά κοινωνικά και προσωπικά χαρακτηριστικά συμβάλλουν στο αν κάποιος μας αντιλαμβάνεται ως ιδιαίτερα ελκυστικούς.

Οι περισσότεροι από εμάς θα συμφωνήσουμε ότι το να περνάμε χρόνο με αρνητικούς και απαισιόδοξους ανθρώπους δεν είναι κάτι που θα μας άρεσε. Μας απωθούν τέτοιου είδους συμπεριφορές, που δεν είναι ελκυστικές. Από την άλλη, εκτιμούμε τους ανθρώπους που επιδεικνύουν γνήσια θετικές συμπεριφορές και πράξεις στη ζωή μας. Αυτό μας οδηγεί στο θέμα που εξετάζουμε: Ποια είναι τα στοιχεία που μπορούν να σε κάνουν ελκυστικό;

Εδώ είναι 6 συνήθειες που έχουν οι ελκυστικοί άνθρωποι. Και μπορείς να τις «αντιγράψεις».

1. Εξαιρετική αίσθηση του χιούμορ

Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Κάνσας ζήτησε από 300 φοιτητές να συμπληρώσουν μια έρευνα για τις απόψεις τους σχετικά με το χιούμορ και τους πιθανούς συνεργάτες. Τα αποτελέσματα έδειξαν μεταξύ άλλων τα εξής: Οι συμμετέχοντες πιστεύουν ότι η αίσθηση του χιούμορ υποδηλώνει μια ευχάριστη προσωπικότητα. Ένα κοινό αστείο μπορεί να είναι η αφετηρία μιας όμορφης σχέσης. Αλλά μπορεί να είναι πιο απλό από αυτά. Η ζωή μπορεί να είναι δύσκολη μερικές φορές. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με διάφορες προκλήσεις που δοκιμάζουν ακόμη και τους πιο δυνατούς ανάμεσά μας. Ως εκ τούτου, η ικανότητα να χαλαρώνετε και να γελάτε μια στο τόσο είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό. Αυτό το γέλιο μπορεί να κατευθυνθεί προς τους άλλους ή τον εαυτό μας, αρκεί να κρύβονται καλές προθέσεις πίσω από τέτοιες ενέργειες. Περιττό να πούμε ότι η αίσθηση του χιούμορ είναι απίστευτα ελκυστική – τόσο σε φίλους όσο και σε πιθανούς συντρόφους.

2. Είναι παθιασμένοι

Οι περισσότεροι από εμάς εκτιμούμε το πάθος που βγάζει κάποιος. Το πάθος γεννά σκοπό, που με τη σειρά του δημιουργεί συγκεκριμένη κατεύθυνση και ενθουσιασμό. Όλοι χρειαζόμαστε έναν μεγάλο σκοπό. Το πάθος είναι ελκυστικό επειδή είναι συχνά ανιδιοτελές. Μπορούμε να πλοηγηθούμε στις αναταράξεις της ζωής όταν πιστεύουμε βαθιά σε έναν σκοπό – είτε αυτό σχετίζεται με φίλους, οικογένεια, αγάπη, δουλειά ή κάτι άλλο.

3. Ικανότητα λήψης αποφάσεων

Η αποφασιστικότητα είναι ελκυστική γιατί δείχνει μια αίσθηση σαφής κατεύθυνσης. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι ίσως πιο ελκυστικό σε έναν πιθανό σύντροφο, καθώς η ικανότητα να πάρεις μια δύσκολη απόφαση είναι κάτι θα χρειαστεί. Αυτό συμβαίνει επειδή οι επιλογές του ενός συντρόφου επηρεάζουν άμεσα τις επιλογές του άλλου.

Η αναποφασιστικότητα, από την άλλη, δεν είναι ελκυστική. Η ορθολογική αποφασιστικότητα είναι ένα ελκυστική- και όλο και πιο σπάνιο χαρακτηριστικό που μπορεί να βρει κανείς σε κάποιον άλλο.

4. Καλοσύνη προς τους άλλους και τον εαυτό τους

Οι ευγενικοί άνθρωποι μπορεί να μην συνειδητοποιούν καν πόσο ελκυστικοί είναι για τους γύρω τους. Προσπαθούμε να είμαστε κοντά σε ανθρώπους που είναι ευγενικοί με τους άλλους. Για πολλούς από εμάς, δεν είναι μόνο κάτι που θαυμάζουμε, αλλά και απαίτηση. Αυτό σημαίνει ότι το να είσαι ευγενικός με τους ξένους και τους φίλους, το να δείχνεις ενσυναίσθηση και να επιδεικνύεις τυχαίες πράξεις καλοσύνης, μπορεί να σε κάνει πιο ελκυστικό.

5. Είναι ανοιχτόμυαλοι

Το κλειστό μυαλό είναι συνήθως σημάδι άγνοιας. Πράγματι, οι περισσότεροι από εμάς μισούμε τους ανθρώπους που εμφανίζουν αυτό το χαρακτηριστικό. Ο διαχωρισμός που δημιουργείται μεταξύ ανθρώπων δεν είναι κάτι θετικό. Ένα ανοιχτό μυαλό μπορεί να επιλύσει πολλές από αυτές τις διαιρέσεις. Όσον αφορά τις σχέσεις, πολλοί βρίσκουν ένα ανοιχτόμυαλο άτομο εξαιρετικά ελκυστικό επειδή σηματοδοτεί την προθυμία να αναπτυχθούν μαζί – τόσο ως άτομα όσο και ως ζευγάρι.

6. Αυτοπεποίθηση

Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο στην πράξη. Σχεδόν όλοι έχουμε ανασφάλειες. Αλλά η αυτοπεποίθηση μπορεί να σε κάνει πιο ελκυστικό. Θέλουμε να είμαστε γύρω από ανθρώπους που έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, καθώς συχνά είναι σε θέση να βοηθήσουν ακόμα και τον πιο ανασφαλή άνθρωπο. Η αυτοπεποίθηση δεν είναι μόνο ελκυστική. Στην πραγματικότητα, είναι κάτι μεταδοτικό. Θυμήσου και το άρθρο: Έξι πράγματα που κάνουν οι άνθρωποι με υψηλή αυτοπεποίθηση, χωρίς καν να το καταλάβουν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − seven =