αρχικηVIRALΈξι σούπερ cafe στην Αθήνα, ιδανικά για να βγεις… μόνος

Έξι σούπερ cafe στην Αθήνα, ιδανικά για να βγεις… μόνος

Αν δεν έχεις βρει την κατάλληλη παρέα για να κάνεις τις βόλτες σου αυτή την περίοδο, δεν χρειάζεται… να σε πιάνει απόγνωση. Στην παρακάτω λίστα θα δεις τα ιδανικά μέρη για να βγεις μόνος. Μπορεί στο άκουσμα της ιδέα να νιώθεις λίγο άβολα, όμως αν το τολμήσεις, θα διαπιστώσεις ότι είναι μια αρκετά χαλαρή και ενδιαφέρουσα εμπειρία.

Στην παρακάτω λίστα που έφτιαξε το in2life.gr θα δεις 6 σούπερ cafe στην Αθήνα, που είναι ιδανικά για να βγεις μόνος. Αν θες μπορείς να πάρεις και το laptop σου μαζί.

Menta Cafe

Κηφισιά

Μια πανέμορφη αυλή, ένας αρχοντικός εσωτερικός χώρος, λουλούδια και πράσινο παντού. Και τόση πολλή ησυχία. Η Μέντα, το παλιό αρχοντικό του Άγγελου Σικελιανού, είναι ένα γλυκύτατο μαγαζί που μας σερβίρει ωραίο καφεδάκι, αλλά και λαχταριστά σνακ για κάθε όρεξη. Και τάρτες έχουμε, και αλμυρές πίτες έχουμε, και έχουμε και μεγάλη ποικιλία σε τσάι. Και λόγω της τέλειας ησυχίας, η Μέντα γίνεται ιδανικός προορισμός για να αράξεις με τον εαυτό σου.

Poems and Crimes

Μοναστηράκι

Μακράν το πιο ήσυχο και βιβλιόφιλο στέκι στο κέντρο της Αθήνας. Το Poems & Crimes στεγάζεται στον κάτω όροφο των Εκδόσεων Γαβριηλίδη, και μέσα σ’ έναν χώρο που μυρίζει συνεχώς σελίδες βιβλίου φρεσκοτυπωμένες, μπορούμε να απολαύσουμε κι εμείς μερικές ήρεμες στιγμές. Το βράδυ, τα πράγματα γίνονται πιο παρεΐστικα, βεβαίως, αλλά μέχρι τότε θα έχουμε μαζέψει αρκετό Ζεν.

Yellow

Πανόρμου

Στο Yellow πας με πολύ ξεκάθαρο στόχο: την ησυχία σου. Είναι μια καφετέρια φτιαγμένη για κόσμο που θέλει να διαβάσει, να γράψει ή να δουλέψει, για φοιτητές και καταραμένους ποιητές—οκέι, όχι τόσο για τους καταραμένους, Yellow λέγεται, ας πούμε για τους χαρούμενους ποιητές, επειδή υπάρχουν κι αυτοί. Εκεί, που λες, πας και απολαμβάνεις πολύ καλό (και φτηνό) καφεδάκι, ακούς απαλή τζαζ και έχεις σε κάθε τραπέζι ατομικό λαμπατέρ και πρίζα για το λάπτοπ σου. Τι άλλο θες;

Βooze

Αθήνα Κεντρο

Το Booze δεν είναι για μοναχικούς τύπους το βράδυ. Το βράδυ έχει μουσικές στη διαπασών, ψαγμένο κόσμο να πίνει και να χορεύει, διάθεση για άγριο φλερτ. Το βράδυ όλα αυτά. Το πρωί είναι ιδανικό για απομόνωση, καθώς ακόμα και στο γιγάντιο τραπέζι να καθίσεις, ακόμα κι αν δίπλα σου υπάρχει κάποιος, εσύ θα έχεις την ηρεμία σου. Θα διαβάσεις. Θα χαζέψεις στο κινητό. Θα βγάλεις το λάπτοπ σου να δουλέψεις εκείνη την πτυχιακή που σέρνεις τόσους μήνες. Και αν σε πιάσει κάποια κρίση ανάγκης για επικοινωνία, πιάσε κάποιον εξίσου μοναχικό και παίξτε σκάκι.

Ρότα

Εξάρχεια

Η Ρότα είναι το καφέ του πολυχώρου των εκδόσεων Άγκυρα, συνεπώς μπορείς να καταλάβεις ότι εδώ αγαπάμε οτιδήποτε αγαπά κι ένας βιβλιοφάγος: την ησυχία, τον καλό καφέ (ή τσάι), και τους όμορφους χώρους για να αράξουμε με την άνεσή μας—βλέπε αυτή την υπέροχη αυλίτσα. Μπόνους ότι φτιάχνει και ωραιότατα σνακς, και ότι αν ξεχαστούμε και μας πάρει το βράδυ, μπορεί να πετύχουμε και κάποιο live.

Rabbithole

Σύνταγμα

Μέσα σε μια στοά βρίσκεται μια κουνελότρυπα, που δεν θα μας οδηγήσει στην Χώρα των Θαυμάτων, αλλά σίγουρα θα μας βοηθήσει να έρθουμε λίγο στα ίσια μας. Με φοβερή μουσική υπόκρουση όλη μέρα, κάθε μέρα, και έναν χώρο που καταφέρνει να σε κάνει να νιώσεις οικεία χωρίς πολλά-πολλά, το Rabbithole είναι από τα πιο όμορφα καφέ του κέντρου. Και το προτείνουμε ανεπιφύλακτα στους μοναχικούς τύπους που δεν θέλουν όμως να κουνηθούν και πάρα πολύ από το κέντρο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − ten =