αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να αλλάξεις δουλειά

Έξι σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να αλλάξεις δουλειά

Υπάρχει μια φράση που είχε πει ο Steve Jobs, και εμπεριέχει κάτι που πρέπει να θυμώμαστε όλοι μας: Μόνο αν αγαπάς την δουλειά σου, μπορείς να είσαι καλός σε αυτή. Όπως συνήθιζε να λέει ο εμβληματικός ιδρυτής της Apple, η δουλειά που κάνουμε μας «τρώει» ένα μεγάλο μέρος του χρόνου, σε όλη μας την ζωή. Δεν έχει νόημα λοιπόν να ξοδεύεις τόσο χρόνο, σε όλη σου την ζωή, για κάτι που δεν σε ευχαριστεί και άρα κατ’ επέκταση δεν θα είσαι παραγωγικός.

Αλλά εδώ υπάρχει ένα ερώτημα: Πως μπορείς να καταλάβεις ότι μια δουλειά σε κάνει δυστυχησμένο και μάλλον πρέπει να κάνεις την μεγάλη αλλαγή; Είτε αλλάζοντας επαγγελματική στέγη, είτε αλλάζοντας εντελώς επαγγελματικό πεδίο. Εδώ είναι 6 σημάδια.

1# Παραπονιέσαι συνεχώς. Όλοι έχουμε στην παρέα μας κάποιον/α που γκρινιάζει συνεχώς για την δουλειά του, αλλά κάθε πρωί ξυπνάει για να πάει σε αυτή. Δεν κάνει τίποτα για να αλλάξει, αλλά συνεχίζει να παραπονιέται. Αν είσαι εσύ αυτό το άτομο, ξέρεις ότι κάτι πρέπει να αλλάξεις.

2# Οι μαζώξεις με τους συναδέλφους είναι πλέον κάτι αρνητικό. Σίγουρα στον χώρο εργασίας σου έρχεσαι σε επαφή με περισσότερους ή λιγότερους ανθρώπους. Είναι σημαντικό να υπάρχει ένα καλό κλίμα. Αν έχεις διαπιστώσει ότι οι μαζώξεις με τους συναδέλφους σου, μέσα ή έξω από το γραφείο, σου δημιουργούν μια έντονη δυσφορία, τότε το μέρος μάλλον δεν σου ταιριάζει.

3# Δεν βλέπεις καν τα θετικά. Όταν μια δουλειά δεν μας αρέσει, έχουμε την τάση να «διαγράφουμε» ακόμα και τα θετικά που μπορεί να συμβούν μέσα σε μια εργάσιμη εβδομάδα. Και κάπως έτσι μεγαλώνει το κλίμα μιζέριας.

4# Δεν θες να πας το πρωί στη δουλειά. Είναι ένα από τα βασικά σημάδια. Αν κάθε πρωί ξυπνάς και… δεν θες να πας στην δουλειά, μάλλον πρέπει να αλλάξεις δουλειά. Είπαμε, δεν γίνεται να πηγαίνεις κάθε ημέρα σε ένα μέρος που δεν σου αρέσει. Δεν θα είσαι παραγωγικός. Και σίγουρα δεν θα είσαι ευτυχισμένος.

5# Δεν νοιάζεσαι για την απόδοση σου πλέον. Αν έχεις φτάσει να κάνεις την δουλειά «μηχανικά», απλά σαν μια αγγαρεία, επίσης δεν είναι καλό σημάδι. Αυτό μάλιστα μπορεί να φέρει και μια απόλυση, πριν αποφασίσεις εσύ να φύγεις.

6# Ζεις μόνο για τα ΣΚ. Περιμένεις πως και πως το απόγευμα της Παρασκευής. Για να ακολουθήσει το ΣΚ. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό- όλοι χρειαζόμαστε λίγη ξεκούραση. Αλλά δεν αρκεί για να σε κάνει ευτυχισμένο. Δεν γίνεται να ζεις μόνο για 2 ημέρες την εβδομάδα. Γιατί η Δευτέρα θα έρθει πάλι. Και τότε τι θα κάνεις; Θα περιμένεις να «ξοδέψεις» 5 ημέρες από την ζωή σου, για να φτάσει πάλι το Σαββατοκύριακο;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 + twelve =