αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕπτά σημάδια που δείχνουν ότι μία φιλία οδεύει προς το τέλος (και καλύτερα να επισπεύσεις τη διαδικασία)

Επτά σημάδια που δείχνουν ότι μία φιλία οδεύει προς το τέλος (και καλύτερα να επισπεύσεις τη διαδικασία)

Όπως τα περισσότερα πράγματα σε αυτή τη ζωή, έτσι και οι φιλίες, δεν διαρκούν για πάντα. Έχουμε ξανά μιλήσει άλλωστε για αυτό. Μπορεί τα προηγούμενα χρόνια ή ακόμα και όταν ήσουν… στο λύκειο να έκανες παρέα με συγκεκριμένα άτομα και να πέρναγες καλά, αυτό όμως δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχετε την ίδια «σύνδεση» και σήμερα.

Εάν είχες κάποια στιγμή μια φιλία που τελικά έληξε, τότε ξέρεις πολύ καλά πώς είναι όταν αποτυγχάνεις να κόψεις τους δεσμούς με κάποιον αρκετά γρήγορα. Ενας κακός φίλος, όχι μόνο μπορεί να σε στραγγίζει ψυχικά, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να σε σαμποτάρει στον δρόμο προς την επιτυχία και την ευτυχία.

Εδώ είναι λοιπόν 7 σημάδια που δείχνουν ότι μία φιλία οδεύει προς το τέλος (και καλύτερα να επισπεύσεις τη διαδικασία).

1. Η φιλία είναι μονόπλευρη. Όποτε χρειάζονται υποστήριξη ή ενθάρρυνση, είστε πάντα εκεί για αυτούς. Ωστόσο, τέτοιοι άνθρωποι δεν είναι ποτέ εκεί για εσάς. Ακόμη και όταν προσπαθείτε να τους μιλήσετε για ένα πρόβλημα που έχετε, δεν φαίνεται να σας ακούνε.

2. Δεν εμπιστεύεσαι τον φίλο σου. Ο άλλος σου βγάζει ένα κακό συναίσθημα. Κάτι δεν σου κολλάει. Θα μπορούσε να είναι οι κινήσεις που έχουν κάνει στο παρελθόν, ή μπορεί απλώς να αισθάνεστε ότι κάτι δεν λειτουργεί. Όπως και να έχει, δεν υπάρχει εμπιστοσύνη.

3. Ο φίλος σου σε χρησιμοποιεί. Ο φίλος σου έρχεται μόνο όταν χρειάζεται κάτι από εσένα. Και ενώ σου αρέσει να κάνεις πράγματα για αυτόν και να τον βοηθάς, έχεις φτάσει στο σημείο να αρχίζεις να αναρωτιέσαι αν έρχεται σε εσένα μόνο όταν θέλει να πάρει κάτι.

4. Αποκαλύπτει τα μυστικά σου. Κάθε φορά που λέτε στον φίλο σας ένα μεγάλο μυστικό, δεν είναι ποτέ σε θέση να το κρατήσει. Πάντα λένε στους άλλους τις κινήσεις και τα σχέδια σας, ακόμα κι όταν τους παροτρύνετε να μην το κάνουν.

5. Είναι μόνιμα αρνητικός. Ο φίλος σου είναι πάντα αρνητικός… για τα πάντα. Διαμαρτύρεται συνεχώς και δεν μπορεί  ποτέ να δει το καλό μέσα σε μία κατάσταση. Και αρχίζει να σε παρασύρει προς τα κάτω.

6. Δεν σέβεται τα όρια σου. Όταν διεκδικείς όρια με τον φίλο σου, δεν ακούει ποτέ. Τέτοια άτομα δεν νοιάζονται για τα συναισθήματά σας και τις συνήθειες σας και αυτό γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο. Κάθε φορά που τραβάτε μια γραμμή, την περνούν ακριβώς πάνω της.

7. Νιώθεις χάλια, αμέσως μετά την κάθε συνάντηση σας. Όταν τους συναντάς για να κάνετε παρέα ή για υποστήριξη, φεύγεις πάντα νιώθοντας κουρασμένος. Είναι σαν να υπάρχει μια αρνητική αύρα πάνω τους. Με έναν μαγικό τρόπο, και κάνουν τη ζωή σου χειρότερη και όχι καλύτερη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια είναι τα παλιά αντικείμενα που μπορείς να πουλήσεις ακριβότερα online στο eBay. Μήπως έχεις κάποια στο σπίτι σου;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 + eleven =