αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος παίζει παιχνίδια πίσω από την πλάτη σου

Έξι σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος παίζει παιχνίδια πίσω από την πλάτη σου

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους κάποιος ίσως να παίζει παιχνίδια πίσω από την πλάτη σου και σε υπονομεύει με τον τρόπο του. Ίσως νιώθει ότι απειλείται από εσένα στο επαγγελματικό πεδίο και θέλει να σε σαμποτάρει. Μερικοί άλλοι άνθρωποι το κάνουν για να νιώσουν ανώτεροι – τους αρέσει να σε κάνουν να αμφιβάλλεις για τον εαυτό σου και θέλουν να σε κάνουν να νιώσεις ανασφάλεια. Άλλοι μπορεί απλά να σε ζηλεύουν επειδή είσαι πιο δημοφιλής και να προσπαθούν να στρέψουν τους φίλους και γνωστούς εναντίον σου.

Μερικοί άνθρωποι τείνουν να έχουν μία τέτοια τακτική. Αλλά πως θα καταλάβεις ότι το κάνουν σε εσένα; Είτε είναι φίλος, σύντροφος, είτε μέλος της οικογένειας ή συνάδελφος, μπορεί να είναι δύσκολο να πεις με σιγουριά ότι συμβαίνει.

Αν πιστεύεις ότι κάποιος παίζει παιχνίδια πίσω από την πλάτη σου, εδώ είναι 6 σημάδια στα οποία πρέπει να εστιάσεις. Πόσα από αυτά βλέπεις;

1# Σε ρίχνουν κάτω συνέχεια. Μερικοί άνθρωποι θέλουν να κάνουν τους άλλους να αισθάνονται άσχημα με τον εαυτό τους. Αυτό είναι ένα κλασικό mind game και θα σας κάνει να αισθάνεστε ανασφαλείς και να ντρέπεστε, και επίσης να είστε σε μία σύγχυση. Μπορεί να κάνουν αγενή σχόλια για την εμφάνισή σας, να σας ταπεινώνουν μπροστά στους φίλους σας ή να ξεκινούν διακριτικά συζητήσεις που γνωρίζουν ότι θα σας κάνουν να νιώσετε άβολα, απλώς για να αποδείξουν κάτι.

2# Στρέφουν άλλους εναντίον σου. Έχεις παρατηρήσει ότι μιλούν άσχημα στους άλλους για εσένα; Ίσως επίσης λένε άσχημα πράγματα για σένα μπροστά σε άλλους ή να επινοούν διάφορα για να φαίνεσαι ως ο κακός. Οι άνθρωποι που παίζουν τέτοια παιχνίδια, συχνά νιώθουν μια ευχαρίστηση όταν σας απομονώνουν από τα αγαπημένα σας πρόσωπα, είτε διακριτικά είτε ευθέως.

3# Ισχυρίζονται ότι είσαι ψεύτης. Μπορεί να αρχίσουν να λένε σε άλλους ότι είστε ψεύτης ή ακόμα και να σας κατηγορήσουν ψευδώς ότι επινοείτε πράγματα. Ίσως προσπαθούν να πείσουν τους γύρω σου ότι δεν είσαι καλός άνθρωπος ή ότι τους υπονομεύεις και το αρνείσαι. Αυτή είναι μια δύσκολη κατάσταση και μπορεί να αισθάνεστε ότι πρέπει να υπερασπιστείτε ατελείωτα τον εαυτό σας και να εξηγήσετε τι πραγματικά συμβαίνει.

4# Κάνουν άπειρες συγκρίσεις. Ο άλλος μπορεί κάνει συνεχώς συγκρίσεις ανάμεσα σε εσένα και άλλους ανθρώπους. Ίσως κάποιος σας λέει ότι οι φίλοι σας είναι πολύ πιο διασκεδαστικοί από εσάς σε μια βραδινή έξοδο. ‘Η ένας συνάδελφος σε συγκρίνει με την δουλειά που κάνουν οι άλλοι. Στο τέλος κάθε τέτοιας συζήτησης μένεις θυμωμένος και απορημένος για το τι πραγματικά συμβαίνει.

5# Συχνά σε κλειδώνουν… έξω από την ζωή τους. Νιώθετε σαν να αποκλείεστε από τη ζωή τους κάθε τόσο; Αν κάποιος σας αποκλείει τακτικά, το κάνει για να σας μπερδέψει και να σας κάνει να… διερωτάστε τι συμβαίνει. Θα καταλήξετε να αισθάνεστε αναστατωμένοι και πληγωμένοι που δεν θέλουν να σας μιλήσουν. Μερικές φορές, αυτός είναι ο τρόπος τους για να σας «δοκιμάζουν» για να δουν πόσο ενδιαφέρεστε και πόσο μακριά θα φτάσετε για να τραβήξετε την προσοχή τους – τους κάνει να νιώθουν σημαντικοί και ελκυστικοί όταν τους κυνηγάτε.

6# Είναι μυστικοπαθείς. Αυτό το συναντάμε σε διάφορα πεδία της ζωής μας. Μπορεί να μαθαίνεις πάντα τελευταίος τα νέα στο γραφείο, και οι άλλοι να φαίνεται ότι σου κρύβουν κάτι. Μπορει ο/η σύντροφος σου να σε κάνει να αναρωτιέσαι αν σε απατά. ‘Η μπορεί να αναρωτιέσαι αν οι φίλοι σου συναντιούνται κρυφά, χωρίς να σε προσκαλέσουν. Αν όλοι αυτοί δεν έχουν επαρκείς εξηγήσεις να σου δώσουν και είναι μυστικοπαθείς, ίσως είναι ένα κακό σημάδι ότι κάτι συμβαίνει πίσω από την πλάτη σου…

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × three =