αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος είναι αγχωμένος

Έξι σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος είναι αγχωμένος

Εάν αισθάνεστε αγχωμένοι, σίγουρα δεν είστε μόνοι – το πρόβλημα είναι παντού στον γρήγορο κόσμο μας.

Οι περισσότεροι από εμάς αποδεχόμαστε το γεγονός ότι το άγχος υπάρχει σταθερά στη σύγχρονη κοινωνία. Καταλαβαίνουμε ότι, καθώς προχωράμε στη μέρα μας, σχεδόν σίγουρα θα αντιμετωπίσουμε μια δύσκολη κατάσταση. Πολλοί από εμάς, θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε πολλές προκλήσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όπως έχουμε συζητήσει πολλές φορές στο παρελθόν, λίγο άγχος μπορεί να είναι καλό. Μπορεί να μας παρακινήσει να κάνουμε τα πράγματα και μπορεί να λειτουργήσει ως ενα boost. Πέρα από αυτό, τα υπερβολικά επίπεδα στρες που βιώνονται σε συνεχή βάση μπορεί να αποτελέσουν σοβαρή απειλή για την ψυχική και σωματική υγεία μας.

Πως θα καταλάβεις ότι κάποιος είναι αγχωμένος; Εδώ είναι 6 απλά σημάδια. Μήπως τα βλέπεις στον εαυτό σου;

1. Πονοκέφαλοι

Οι πονοκέφαλοι είναι πιο πιθανό να εμφανιστούν όταν αντιμετωπίζετε έντονη πίεση. Επιπλέον, το άγχος είναι η νούμερο ένα αιτία των έντονων πονοκεφάλων. Ο πιο κοινός τύπος πονοκεφάλου, μπορεί να «προκαλέσει ήπιο, μέτριο ή έντονο πόνο στο κεφάλι, τον αυχένα και πίσω από τα μάτια σας».

Το άγχος μπορεί να δημιουργήσει και να επιδεινώσει επίσης άλλους τύπους πονοκεφάλων, συμπεριλαμβανομένων των ημικρανιών.

2. Πεπτικά προβλήματα

Όταν ο εγκέφαλος ανοίγει τις ορμονικές πύλες, το πεπτικό σύστημα υφίσταται ένα είδος «σοκ». Οι ειδικοί της ιατρικής έχουν αποκαλύψει μια περίπλοκη σύνδεση μεταξύ του εγκεφάλου και του πεπτικού συστήματος, η οποία βοηθά να εξηγηθεί γιατί το άγχος μπορεί να φέρει μια σειρά από πεπτικά προβλήματα στην επιφάνεια. Το χρόνιο στρες μπορεί επίσης να επιδεινώσει ορισμένες καταστάσεις, όπως το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.

3. Συχνά κρυολογήματα και λοιμώξεις

Το άγχος αναγκάζει το κυκλοφορικό μας σύστημα να εκτινάσσεται σε υπερένταση (λόγω αυξημένου καρδιακού παλμού). Αυτή η φυσιολογική επίδραση, σε συνδυασμό με την αύξηση της αρτηριακής πίεσης, μπορεί να καταστείλει το ανοσοποιητικό σύστημα.  Αυτό αποδυναμώνει την ικανότητα του ανοσοποιητικού συστήματος να αναζητά και να εξουδετερώνει βακτήρια και άλλους παράγοντες που προκαλούν ασθένειες.

4. Αύξηση βάρους

Αν και το στρες συνδέεται συχνότερα με την αύξηση του σωματικού βάρους, μια μειοψηφία ατόμων βιώνει γενικότερες αλλαγές στο βάρος – ακόμα και απώλεια βάρους. Τα αυξημένα επίπεδα κορτιζόλης έχει αποδειχθεί ότι αυξάνουν την όρεξη, προκαλούν λαχτάρα για «άχρηστα» τρόφιμα και καθιστούν πιο εύκολη τη συσσώρευση λίπους στην κοιλιά.

5. Κόπωση

Συναισθηματικά, νοητικά και σωματικά ερεθίσματα μπορούν να προκαλέσουν στρες που διακόπτει την κανονική λειτουργία του σώματός μας. Η παρουσία του στρες αυξάνει τα επίπεδα πίεσης και έντασης μέσα στο σώμα, γεγονός που το καθιστά πιο επιρρεπές στην κόπωση, που μπορεί επίσης να εκδηλώνεται σε ψυχική ή σωματική εξάντληση.

6. Πόνος στο στήθος

Οι καθημερινές πιέσεις δημιουργούν άγχος. Και το άγχος δημιουργεί… άγχος. Αυτός ο απογοητευτικός ψυχικός κύκλος μπορεί να προκαλέσει σφίξιμο στο στήθος ή/και πόνο. Επιπλέον, οι πόνοι στο στήθος είναι συχνά… τρομακτικές εμπειρίες – και αυτή η αντίδραση επιδεινώνει περαιτέρω το στρες/άγχος που υπάρχει.

Το χρόνιο στρες αποτελεί από μόνο του παράγοντα κινδύνου για καρδιακές παθήσεις και καρδιακή προσβολή. Πρόσφατες ερευνητικές μελέτες συνδέουν επίσης αυτή την απόκριση με τους μηχανισμούς πήξης του αίματος, που μπορεί να προκαλέσει μέτρια έως σοβαρά καρδιακά προβλήματα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × five =