αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι σημάδια που δείχνουν ότι ήρθε η ώρα να ξεκόψεις από έναν φίλο

Έξι σημάδια που δείχνουν ότι ήρθε η ώρα να ξεκόψεις από έναν φίλο

Το έχουμε ξανά πει εδώ στο It’s Possible: Οι άνθρωποι που έχουμε γύρω μας, μας επηρεάζουν. Είτε θετικά, είτε αρνητικά. Σε προηγούμενο άρθρο μάλιστα γράφαμε γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους.

Είναι μία πραγματικότητα: Οι φιλίες που έχουμε στην ζωή μας δεν κρατούν για πάντα. Οι άνθρωποι με τους οποίους «συνδεόμασταν»… στο λύκειο, είναι πιθανό να έχουν αλλάξει πλέον. Όπως είναι πιθανόν να έχουμε αλλάξει και εμείς. Δεν είναι κακό. Όλα αλλάζουν σε αυτή την ζωή. Και δεν υπάρχει η ίδια «σύνδεση» που είχαμε κάποτε με κάποια άτομα.

Αλλά πως θα ξέρεις ότι ήρθε η ώρα να ξεκόψεις από έναν φίλο, για να πας παρακάτω και να ανοίξεις χώρο για νέες επαφές; Εδώ είναι 6 σημάδια.

1. Ανέχεσαι κακές συμπεριφορές, απλά επειδή τους γνωρίζεις από παλιά. Ανέχεστε την κακή μεταχείρισή τους προς εσάς και τους ανθρώπους γύρω τους, μόνο λόγω της μεγάλης ιστορίας μεταξύ σας. Ξέρεις ότι αν αυτός ο τύπος συμπεριφοράς προερχόταν από οποιονδήποτε άλλον, θα τον έκοβες αμέσως. Έχετε μεγαλύτερη ανοχή στα λάθη τους γιατί έχετε οικειότητα και νιώθετε. Αλλά η ψευδής αίσθηση άνεσης και ασφάλειας δεν είναι αρκετή. Βάλε μια τάξη στα πράγματα. Η οικειότητα από μόνη της, δεν είναι ένα θεμέλιο πάνω στο οποίο χτίζεται οτιδήποτε σπουδαίο.

2. Προσπαθούν να δικαιολογήσουν την καταχρηστική συμπεριφορά τους αποκαλώντας σας «οικογένεια». Το να θεωρείτε ο ένας τον άλλον οικογένεια είναι μια τιμητική κίνηση, αλλά δεν δίνει το δικαίωμα για μια μόνιμη θέση στη ζωή του άλλου. Το να αποκαλείτε ο ένας τον άλλον οικογένεια δεν σημαίνει ότι είστε υποχρεωμένοι να έχετε μεγαλύτερη ανοχή για τις καταχρηστικές συμπεριφορές τους. Μπορείτε ακόμα να ξεκόψετε ο ένας τον άλλον, όταν γίνετε τοξικοί ο ένας για τον άλλον.

3. Όλα είναι… μονόπλευρα. Δεν σε ακούει ο άλλος; Μόλις η συζήτηση σταματήσει να αφορά αυτόν, παύει να ανταποκρίνενται ή να ακούει; Τέτοιοι άνθρωποι, μόλις ολοκληρώσουν την αποσυμπίεση ή πάρουν αυτό που χρειάζονται από τη συζήτησής σας, σταματούν να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να είναι παρόντες μαζί σας.

4. Κάνεις μόνο εσύ προσπάθεια για «σύνδεση». Δεν λαμβάνετε πλέον αυτό που χρειάζεστε από τη φιλία και κατηγορείτε τον εαυτό σας. Από τις ενοχές, αναγκάζετε τον εαυτό σας να κάνει συνεχείς προσπάθειες για «σύνδεση» με τον άλλο, ακόμα κι αν δεν βλέπετε ανταπόκριση. Πάντα εσύ ξεκινάς τις συζητήσεις και προτείνεις εξόδους και συναντήσεις. Τελικά, η παρέα μαζί τους μοιάζει σαν αγγαρεία ή υποχρέωση, παρά σαν ένα ασφαλές μέρος και πηγή απόλαυσης. Αναγκάζεις τον εαυτό σου να μείνει για συγκεκριμένα υπολογισμένα χρονικά διαστήματα με τον άλλο, για να είσαι ευγενικός.

5. Αισθάνεσαι κουρασμένος αφότου κάνεις παρέα ή μιλάς μαζί τους. Εάν νιώθετε ”βαριά” πιο συχνά από ό,τι αισθάνεστε ανεβασμένοι μετά από αλληλεπιδράσεις μαζί τους, αυτό είναι συνήθως ένα σημάδι ότι οι ενέργειές σας δεν είναι πλέον συμβατές. Δεν είναι πια υγιής σχέση για εσάς. Δεν επωφελείστε πλέον από τη φιλία αυτή. Το μόνο που κάνει είναι να σου ρουφά την ενέργεια.

6. Δεν νιώθεις ότι πλέον αναπτύσσεσαι μαζι με τον άλλο. Επίσης ένα συχνό σημάδια σε μακροχρόνιες φιλίες. Είναι αυτό που λέγαμε και στην αρχή. Αν έκανες με κάποιον παρέα στο λύκειο ή στις αρχές των 20s σου, αυτό δεν σημαίνει ότι συμβαδίζετε ακόμα και σήμερα. Άλλα ενδιαφέροντα και φιλοδοξίες μπορεί να έχουν μπει στην ζωή του καθενός. Και δεν είναι κακό. Απλά μπορεί πλέον να μην αναπτύσσεστε μαζί. Ο καθένας έχει έναν εντελώς διαφορετικό δρόμο στον οποίο βαδίζει.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 − 6 =