αρχικηVIRALΈξι σημάδια που δείχνουν ότι έχεις κοντά σου έναν μίζερο άνθρωπο (και ήρθε η ώρα να απομακρυνθείς)

Έξι σημάδια που δείχνουν ότι έχεις κοντά σου έναν μίζερο άνθρωπο (και ήρθε η ώρα να απομακρυνθείς)

Το έχουμε πει πολλές φορές εδώ στο It’s Possible: Οι άνθρωποι που έχουμε γύρω μας, μας επηρεάζουν. Είτε θετικά, είτε αρνητικά. Όπως λένε πολλοί business γκουρού, «είμαστε ο μέσος όρος των 5 ατόμων με τα οποία κάνουμε περισσότερη παρέα».

Είναι πιθανό να έχεις στον κύκλο σου ένα μίζερο άτομο. Είναι ένας τύπος ανθρώπου που μπορεί να σε επηρεάσει αρνητικά, να επιβαρύνει την ψυχολογία σου, και να σε κρατήσει μακριά από τους στόχους σου.

Εδώ είναι 6 σημάδια για να τον εντοπίσεις. Και να πάρεις τις αποστάσεις σου.

Ξεκινά την ημέρα του πάντα αρνητικά

Οι άνθρωποι που ξεκινάνε τη μέρα τους γκρινιάζοντας για το ότι έχουν να πάνε στη δουλειά, για το ότι έχει κίνηση, έχει κρύο, έχει ζέστη, έχει βροχή, κλπ., κλπ. είναι οι άνθρωποι που κουρδίζουν το μυαλό τους αρνητικά με το που ανοίγουν τα μάτια τους. Και έτσι συνήθως κυλάει η υπόλοιπη μέρα τους, με την ανάλογη διάθεση.

Δεν βρίσκει χαρά στα μικρά

Ο άνθρωπος που δε βρίσκει χαρά στα καθημερινά μικροπράγματα, που δε βρίσκει λόγο να χαμογελάσει έτσι, για κάτι μικρό, για ένα τίποτα, είναι ο άνθρωπος που απλώς δεν ξέρει να χαίρεται.

Μεταθέτει πάντα την ευτυχία του… για αργότερα

Αυτός ο τύπος σκέψης καταστρέφει την ευτυχία. Όταν κανείς «αποφασίζει» ότι θα είναι ευτυχισμένος «όταν πάρει πτυχίο», «όταν παντρευτεί», «όταν αγοράσει δικό του σπίτι», «όταν βρει καλή δουλειά», κλπ, κλπ. είναι σαν να υπογράφει τη δυστυχία του. Είτε γιατί οι συνθήκες που απαιτεί για να είναι ευτυχισμένος αργούν να έρθουν, είτε γιατί ναι μεν έρχονται αλλά προκύπτει κάτι άλλο που κάνει αυτού του είδους τα άτομα μεταθέτουν την ευτυχία τους γι’ αργότερα.

Δεν παίρνει κανένα ρίσκο

οι μίζεροι άνθρωποι ζουν βαρετές ζωές, χωρίς επιλογές, χωρίς χρώμα. Δεν θα δοκιμάσουν ένα νέο φαγητό, δεν θα πάνε σε ένα καινούργιο μέρος, δεν θα γνωρίσουν νέο κόσμο και δεν θα ανοίξουν τα μάτια και τα αυτιά τους σε νέες ιδέες και νέα ερεθίσματα. Επιμένουν σε αυτό που ξέρουν, στο γνωστό, στην πεπατημένη.

Καυγάδες

Οι μίζεροι άνθρωποι βρίσκουν αφορμές να τσακωθούν με τους γύρω τους για το κάθε τι. Συνήθως δεν υπάρχει πραγματικός λόγος, αλλά βρίσκουν κάτι που τους ενοχλεί και μπαίνουν στη διαδικασία να τσακωθούν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Αυτός είναι συχνά ο τρόπος επικοινωνίας τους- καυγαδίζουν και με αυτό τον τρόπο παίρνουν την προσοχή του άλλου.

Είναι καχύποπτος

Μονίμως διαστρεβλώνουν αυτά που είπε ο άλλος και νομίζουν ότι ξέρουν να διαβάσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματα των άλλων πάντα με αρνητικό τρόπο. Έτσι, εκφράσεις όπως «ξέρω τι σκέφτεσαι για μένα» και αυθαίρετα συμπεράσματα, είναι κακές συνήθειες που δηλητηριάζουν τη διάθεσή τους αλλά και τις σχέσεις τους. Φυσικά επειδή πάντα περιμένουν το χειρότερο από τους άλλους, αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι άλλοι να ανταπαντούν αρνητικά και αμυντικά και έτσι ο φαύλος κύκλος της αρνητικότητας συντηρείται.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 + 20 =