αρχικηVIRALΈξι σημάδια για να καταλάβεις έναν άπληστο άνθρωπο

Έξι σημάδια για να καταλάβεις έναν άπληστο άνθρωπο

Είναι πιθανό να έχεις έναν ή περισσότερους τέτοιους ανθρώπους στον κύκλο σου. Μιλάμε για τους άπληστους ανθρώπους. Οι άπληστοι άνθρωποι κάνουν κακό στους γύρω. Η απληστία τους εκδηλώνεται με πολλούς και διάφορους τρόπους, ενώ πολλές φορές καλύπτεται από τον μανδύα… της φιλοδοξίας και της κοινωνικής καταξίωσης.

Αλλά πως μπορείς να καταλάβεις ένα τέτοιο άτομο και να κρατήσεις τις αποστάσεις σου; Εδώ είναι 6 σημάδια.

1# Θέλει πάντα να παίρνει: Ο άπληστος άνθρωπος είναι πάντα πρώτος στη σειρά όταν είναι να πάρει κάτι, αλλά τελευταίος όταν πρέπει να δώσει ή να προσφέρει. Θεωρεί ότι αξίζει να πάρει το μεγαλύτερο μερίδιο, ακόμα και σε βάρος των άλλων, και το παίρνει.

2# Δεν νιώθει ποτέ ικανοποιημένος: Είναι αχόρταγος και λειτουργεί σαν «αρπακτικό», παίρνοντας πράγματα που δεν του ανήκουν, συχνά σε βάρος των άλλων. Κλέβει τις ιδέες των συναδέλφων του και προσπαθεί να κερδίσει τα εύσημα για την προσπάθεια άλλων, υποστηρίζοντας ότι δεν φταίει αυτός αν ο άλλος είναι ανόητος και δεν διεκδικεί την ανταμοιβή του.

3# Μειώνει την αυτοπεποίθηση των άλλων: Κάποιοι προσπαθούν για το καλό της ομάδας, προσπαθώντας να ανεβάσουν την αυτοπεποίθηση των μελών της. Όμως, ο άπληστος άνθρωπος κάνει ακριβώς το αντίθετο, είναι τοξικός και μειώνει τους άλλους για να αναδειχθεί περισσότερο αυτός.

4# Δεν έχει όρια: Ο άπληστος θα κάνει τα πάντα για να πετύχει. Θα προδώσει, θα κατηγορήσει, θα υποκριθεί, θα καταπατήσει νόμους, ηθικούς ή κοινωνικούς, αρκεί να πετύχει το στόχο του.

5# Προσπαθεί να κάνει πονηρές κινήσεις: Συνεχώς ψάχνει τρόπους να παρακάμψει τους κανόνες και να βρει παραθυράκια για να βγει κερδισμένος. Μπορεί οι πράξεις του να είναι νόμιμες, αλλά δεν είναι ηθικές.

6# Πιστεύει ότι αξίζει περισσότερα από τους υπόλοιπους: Δες π.χ. διάφορα μεγαλοστελέχη, που παρά τις κακές επιδόσεις και τις ζημιές των εταιριών που διοικούν, δίνουν στους εαυτούς παχυλά μπόνους και αυξήσεις, ενώ οι απλοί εργαζόμενοι πρέπει να επωμιστούν όλο το βάρος των ζημιών στο μισθό τους, είτε με περικοπές, είτε με πάγωμα. Γιατί πιστεύουν ότι αυτοί αξίζουν περισσότερο από τους υπόλοιπους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven − 8 =