αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι πράγματα στα οποία οι περισσότεροι άνθρωποι αποτυγχάνουν

Έξι πράγματα στα οποία οι περισσότεροι άνθρωποι αποτυγχάνουν

Εάν αυτή τη στιγμή επικρίνετε τον εαυτό σας επειδή δεν είστε αρκετά «καλοί» σε ένα συγκεκριμένο πράγμα, δεν είστε μόνοι. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε μια αρκετά μεγάλη λίστα δεξιοτήτων που θέλουμε να βελτιώσουμε— και μπορεί να εκπλαγείτε ευχάριστα όταν ανακαλύψετε ότι πολλά από αυτά που περιλαμβάνονται στη λίστα σας, βρίσκονται και σε λίστες πολλών άλλων ατόμων.

Κανείς δεν είναι καλός σε όλα- και οι περισσότεροι από εμάς δεν είμαστε ιδιαίτερα καλοί στις δεξιότητες που θα δείτε παρακάτω.

Το γεγονός ότι συχνά αναφέρονται ως «δεξιότητες» δείχνει ότι είναι μια τέχνη που πρέπει να ακονιστεί.  Το σημαντικό είναι να έχεις αυτογνωσία και να δίνεις στον εαυτό σου χώρο για να αναπτυχθείς και να βελτιωθείς.

1. Επικοινωνία με άλλους

Η επικοινωνία είναι δύσκολη. Από το να ανοίξετε τα συναισθήματά σας μέχρι το να ενημερώσετε κάποιον ότι σας έχει στενοχωρήσει, μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε τις λέξεις (και το θάρρος) για να επικοινωνήσετε με ειλικρίνεια.

Δεν είναι περίεργο που υπάρχουν τόσα πολλά βιβλία αυτοβοήθειας αφιερωμένα στη βελτίωση των επικοινωνιακών δεξιοτήτων.

Μπορεί να είστε νευρικοί ότι πρόκειται να μοιραστείτε τις ανασφάλειές σας με κάποιον ή να παραδεχτείτε πώς νιώθετε. Αυτό είναι φυσιολογικό- και σε όλους μας έχει τύχει. Η επικοινωνία μπορεί να είναι αγχωτική, ακόμη και όταν είναι με άτομα που γνωρίζετε και εμπιστεύεστε. Η επικοινωνία με άτομα που δεν γνωρίζετε καλά, είναι μια εντελώς διαφορετική πρόκληση. Αν θες να βελτιωθείς θυμήσου και το άρθρο: Θες να γίνεις μάστερ στην επικοινωνία; Εδώ είναι 13 δωρεάν online μαθήματα που θα σε βοηθήσουν.

2. Έλεγχος των συναισθημάτων μας

Ακόμη και οι πιο ψύχραιμοι άνθρωποι ανάμεσά μας παλεύουν να ελέγξουν τα συναισθήματά τους κατά καιρούς.

Όταν έχουμε μια αγχωτική μέρα, είναι αρκετά φυσιολογικό να αναλύσουμε κάτι μικρό που δεν θα μας ενοχλούσε τόσο πολύ υπό άλλες συνθήκες.

Προσπαθήστε να θυμάστε ότι δεν είστε οι μόνοι που νιώθετε έτσι. Με τον όγκο των πληροφοριών και του περιεχομένου στο οποίο έχουμε πρόσβαση και το πόσο «διαθέσιμοι» έχουμε γίνει, δεν είναι περίεργο που είμαστε όλοι γεμάτοι άγχος και πολλά «πάνω» και «κάτω» στην ψυχολογία μας.

3. Διαχείριση χρόνου

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε βιώσει το φρικτό συναίσθημα του να συνειδητοποιούμε ότι αργήσαμε σε κάτι.

Μπορεί να έχετε βυθιστεί σε μια εργασία και να έχετε χάσει την αίσθηση του χρόνου ή μπορεί απλώς να έχετε προγραμματίσει λάθος τη μέρα σας και να μην έχετε αφήσει αρκετό χρόνο στον εαυτό σας για να φτάσετε εγκαίρως κάπου.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, το να μην αριστεύεις… στη διαχείριση χρόνου είναι ανθρώπινο.  Τόσοι πολλοί από εμάς έχουμε πολυάσχολες ζωές και μπορεί να είναι δύσκολο να παρακολουθούμε πού πρέπει να είμαστε και πότε.

Με τόσα πολλά που βλέπετε στο διαδίκτυο, μπορεί να είναι δύσκολο να παραμείνετε παρόντες στη στιγμή.

4. Όρια

Πόσα άτομα γνωρίζετε που βάζουν πραγματικά όρια; Πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν την λέξη «όρια», αλλά δεν έχουν ιδέα τι είναι. Μπορεί να σκέφτονται τα όρια ως κάτι σαν μια γραμμή ιδιοκτησίας ή “τοίχου” που χρησιμοποιείται για να κρατήσει τους ανθρώπους έξω.

Αλλά τα όρια δεν είναι άκαμπτες γραμμές που χαράσσονται στην άμμο και που είναι ξεκάθαρες για όλους.

Τα όρια είναι ένας τρόπος να φροντίζουμε τον εαυτό μας. Όταν καταλάβετε πώς να θέσετε και να διατηρήσετε υγιή όρια, μπορείτε να αποφύγετε τα συναισθήματα αγανάκτησης, απογοήτευσης και θυμού που συσσωρεύονται όταν τα όρια έχουν ωθηθεί. Θυμήσου και το άρθρο: Πως να βάλεις τα όρια σου και να μην τα καταπατούν οι άλλοι- Εδώ είναι 5 τρόποι.

5. Λήψη αποφάσεων, και μάλιστα καλών

Μπορεί να μην παίρνεις καθόλου αποφάσεις. ‘Η να παίρνεις κακές αποφάσεις. Και τα δύο δημιουργούν δυσφορία, αλλά δεν είσαι ο μόνος.

Πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να κάνουν επιλογές, ιδιαίτερα σημαντικές. Βομβαρδιζόμαστε καθημερινά από ευκαιρίες και αυτό μπορεί να επηρεάσει την ικανότητά μας να παίρνουμε αποφάσεις και να μένουμε σταθεροί σε αυτές.

Έχετε μια προσφορά εργασίας; Καταπληκτικό, αλλά τι γίνεται με όλες τις άλλες θέσεις εργασίας στις οποίες θα μπορούσατε να κάνετε αίτηση;

Όλοι το νιώθουμε κάπως έτσι τις περισσότερες μέρες!

Το να ζεις με ατελείωτες επιλογές μπορεί να είναι εξουθενωτικό – αλλά προσπαθήστε να το δείτε ως απελευθερωτικό. Μπορείτε να πάρετε αποφάσεις και να έχετε αυτονομία και έλεγχο. Και, μόλις αποδεχτείτε ότι μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο, θα μπορείτε να το απολαύσετε ακόμη περισσότερο. Θυμήσου και το άρθρο: Ο Jeff Bezos εφαρμόζει τον «κανόνα του 70%» για να λαμβάνει αποφάσεις.

6. Επίλυση συγκρούσεων

Όταν τα πράγματα είναι «στο κόκκινο», μπορεί να είναι εκφοβιστικό να πλησιάσεις το άτομο ή τα άτομα που εμπλέκονται.

Εάν αυτό σας ακούγεται γνωστό, μην ανησυχείτε – οι περισσότεροι άλλοι άνθρωποι δεν είναι καλοί ούτε σε αυτό!

Μπορεί να είναι πολύ τρομακτικό, καθώς βάζετε τον εαυτό σας σε ευάλωτη θέση, είτε πρόκειται να ζητήσετε συγγνώμη είτε να κάνετε μία αυστηρή σύσταση.

Η αβεβαιότητα σχετικά με το πώς θα αντιδράσει το άλλο άτομο είναι αυτό που κάνει πολλούς από εμάς να δυσκολευόμαστε με την επίλυση συγκρούσεων.

Χαλαρώστε λίγο και αναγνωρίστε ότι κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε. Προσπαθήστε να ελέγξετε τα συναισθήματά σας, να προσέχετε τους εμπλεκόμενους και αποδεχτείτε ότι αυτή είναι μια δεξιότητα που πρέπει να εξασκείτε για πάντα – όπως όλοι οι άλλοι.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 − nine =