αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι πράγματα που σε εμποδίζουν να φτάσεις στους στόχους σου

Έξι πράγματα που σε εμποδίζουν να φτάσεις στους στόχους σου

Το ξεκίνημα μίας νέα χρονιάς είναι η στιγμή που πολλοί άνθρωποι βάζουν τους νέους στόχους τους. Αλλά μάντεψε: Τελικά, λίγοι είναι αυτοί που τους πετυχαίνουν.

Για να πετύχουμε τους στόχους μας, πρέπει να αλλάξουμε τη συμπεριφορά μας. Ίσως, δεν είμαστε εντελώς έτοιμοι για αλλαγή, επειδή δεν έχουμε αναπτύξει τις απαραίτητες συνήθειες επιτυχίας. Και δεν έχουμε εξαλείψει τις ανθυγιεινές και μη παραγωγικές δραστηριότητες και έχουμε τόσα πολλούς περισπασμούς που δεν ξέρουμε που να εστιάσουμε την προσοχή και τον χρόνο μας.

Εδώ είναι λοιπόν 6 πράγματα που σε εμποδίζουν να φτάσεις στους στόχους σου. Πόσα από αυτά βλέπεις στον εαυτό σου;

1. Τελειομανία

Έχουμε γράψει πολλά άρθρα για την αυτοβελτίωση και την ανάπτυξη. Αλλά όταν η επιθυμία σας να βελτιώσετε τον εαυτό σας μετατρέπεται σε τελειομανία, το πρόσθετο άγχος θα μπορούσε να επηρεάσει την ευημερία σας. Η τελειομανία μπορεί επίσης να σε σαμποτάρει με πολλούς τρόπους. Να σε κρατήσει σε μία αδράνεια περιμένοντας… την τέλεια στιγμή, τις τέλειες προϋποθέσεις ή να περιμένεις να έχεις όλα τα εργαλεία στα χέρια σου για να ξεκινήσεις μία προσπάθεια. Αντίθετα, άνθρωποι όπως ο Jeff Bezos εφαρμόζουν τον κανόνα του 70% και προχωράνε.

2. Αποτυχία

Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται την αποτυχία και αυτό τους κάνει να μην προσπαθήσουν καν λόγω της πιθανότητας να μην πετύχουν. Επειδή μπορεί να είναι εύκολο να αποτύχεις σε πολλά πράγματα, οι άνθρωποι ”παραλύουν” από τον φόβο της αποτυχίας και καταλήγουν να μην βλέπουν ποτέ τα όνειρά τους να πραγματοποιούνται. Η αλήθεια είναι ότι η αποτυχία είναι ένα αναπόφευκτο βήμα στο δρόμο σας προς την επιτυχία και ένα βήμα που πιθανότατα θα χρειαστεί να κάνετε περισσότερες από μία φορές. Η αποτυχία είναι απόδειξη ότι προσπαθείς, κάνεις κάτι για να πάρεις αυτό που θέλεις και δεν τα παρατάς. Η αποτυχία σας δίνει τα μαθήματα και τις εμπειρίες που χρειάζεστε για να γίνετε πιο δυνατοί, να έχετε περισσότερη θέληση και να εξελιχθείτε.

3. Τα… μεγάλα βήματα

Έχουμε μιλήσει για αυτό το πρόβλημα. Πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να κάνουν τεράστια βήματα για να φτάσουν στον μεγάλο στόχο τους. Αλλά συνήθως, τα μεγάλα βήματα μας κάνουν να αγχωνόμαστε, να φοβόμαστε και να μην προσπαθούμε καν. Χωρίστε λοιπόν τους στόχους σας σε μικρά βήματα και μετά σε ακόμη μικρότερα, μέχρι να έχετε μια λίστα με απλές εργασίες που πρέπει να κάνετε κάθε μέρα. Κάντε τα τόσο εύκολα και γρήγορα που θα είναι αδύνατο να πείτε όχι.

4. Δικαιολογίες, δικαιολογίες, δικαιολογίες

Το βλέπουμε συχνά και στην Ελλάδα. Συχνά ακούμε ανθρώπους να παραθέτουν… άπειρες δικαιολογίες, για να εξηγήσουν το γιατί δεν έχουν φτάσει στους στόχους τους ή γιατί δεν έχουν αλλάξει τη ζωή τους. Μερικές συνηθισμένες:

Μήπως δεν είμαι έτοιμος;
Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή.
Δεν είμαι αρκετά καλός;
Είμαι πολύ μεγάλος/μικρός ηλικιακά.
Δεν έχω αρκετά χρήματα/χρόνο/εμπειρία.
Θα πάρει πάρα πολύ χρόνο.

5. Αναβλητικότητα

Η αναβλητικότητα είναι παντού γύρω μας. Βλέπουμε ανθρώπους να έχουν στόχους, αλλά τους σπρώχνουν… για αργότερα. Την άλλη εβδομάδα, τον άλλο μήνα, το νέο έτος, μετά το Πάσχα, μετά το καλοκαίρι. Το «αργότερα» συνήθως γίνεται «ποτέ». Η αναβολή των πραγμάτων μπορεί να σας εμποδίσει να πετύχετε στόχους και τελικά να διαβρώσει τις προσωπικές και επαγγελματικές σχέσεις.

6. Έλλειψη συνέπειας

Δεν αρκεί μόνο να ξεκινήσεις να βαδίζεις προς τον στόχο σου. Η συνέπεια είναι το κλειδί- και πολλοί δεν το έχουν. Η συνέπεια είναι χαρακτηριστικό των επιτυχημένων ανθρώπων και γίνεται συνήθεια, όπως όλα τα άλλα. Αλλά χωρίς αυτό, δεν θα πάτε μακριά. Είναι καλύτερα να κάνετε κάτι για 15-30 λεπτά κάθε μέρα, παρά να κάνετε κάτι μόνο μία φορά την εβδομάδα για ώρες. Μείνετε συνεπείς και αναπτύξτε αυτή τη συνήθεια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 − 2 =