αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι πράγματα που πρέπει να κρατάς για τον εαυτό σου

Έξι πράγματα που πρέπει να κρατάς για τον εαυτό σου

Όσο περισσότερα μοιράζεστε με άλλους, τόσο περισσότερο μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα πράγματα εναντίον σας. Όσο περισσότερο επιλέγετε με ποιους μοιράζεστε πληροφορίες, τόσο πιο προστατευμένοι θα είστε συνολικά. Αν και αυτό μπορεί να ακούγεται λίγο μπερδεμένο σε μερικούς, αν σας έχει μαχαιρώσει ποτέ στην πλάτη κάποιος που νομίζατε ότι ήταν φίλος σας, ξέρετε πόσο σημαντικός μπορεί να είναι ο επιλεκτικός διαμοιρασμός πληροφοριών.

Παρακάτω, θα δούμε ορισμένα πράγματα που δεν πρέπει να τα μοιραζόμαστε με όλους όσους συναντάμε. Αυτά τα πράγματα θα πρέπει να κοινοποιούνται μόνο σε όσους γνωρίζουμε ότι θέλουν το καλό μας.

1. Τα οικονομικά σας

Τα οικονομικά σας είναι δικά σας και τα αντιμετωπίζετε μόνοι σας. Δεν χρειάζεται να λέτε στους άλλους τι έχετε ή ίσως τι δεν έχετε. Αν δεν σας προσφέρουν βοήθεια, δεν χρειάζεται να γνωρίζουν την οικονομική σας κατάσταση.

2. Τα υλικά αγαθά σας

Όσο περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι έχετε, τόσο περισσότερα θα θέλουν να πάρουν από εσάς. Σίγουρα, δεν υπάρχει τίποτα κακό με το να δείχνετε κάποια από τα πράγματα σας, αλλά μην καυχιέστε ιδιαίτερα. Οι άνθρωποι θα σας αναζητήσουν για να σας… εκμεταλλευτούν αν ξέρουν ότι έχετε εκείνο το σπίτι στο νησί. Οσο λυπηρό κι αν ακούγεται, έτσι λειτουργεί ο κόσμος.

3. Η ιδιωτική σας ζωή

Σίγουρα, κάποια πράγματα στην ιδιωτική μας ζωή πρέπει να τα μοιραζόμαστε, αλλά δεν πρέπει να είμαστε τόσο πρόθυμοι να μοιραστούμε προσωπικά πράγματα με όλους. Αν δεν γνωρίζουμε καλά κάποιον, δεν χρειάζεται να μοιραζόμαστε πολλά μαζί του. Πρέπει να γνωρίσετε κάποιον πριν ανοιχτείτε με αυτόν τον τρόπο.

4. Τα όνειρά σας

Εάν μοιράζεστε τα όνειρά σας με όλους, μάλλον δεν θα είστε τόσο πρόθυμοι να τα κυνηγήσετε. Θα νιώσετε σαν να βρίσκεστε κάτω από πολύ μεγαλύτερη πίεση. Κάποιοι θα σας πουν ότι οι ιδέες σας δεν είναι καλές. Για πολλούς ανθρώπους, αυτό τους οδηγεί στο να σταματήσουν την προσπάθεια.

5. Οι αδυναμίες σας

Σίγουρα, μπορείς να εμπιστευτείς κάποιους ανθρώπους για να μοιραστείς κάτι τέτοιο, αλλά μην το κάνεις με όλους. Όσο περισσότερο μοιράζεστε τις αδυναμίες σας με τους άλλους, τόσο περισσότερο θα τις χρησιμοποιούν για να σας καταρρίψουν. Αυτό σημαίνει ότι θα τις χρησιμοποιήσουν εναντίον σας ή θα σας κάνουν να νιώθετε ότι οι αδυναμίες σας δεν μπορούν να ξεπεραστούν.

6. Οι μνησικακίες σας

Εάν κρατάτε κάποιου είδους μνησικακία, δεν πρέπει να το πείτε σε όλους. Οι πιθανότητες λένε σε λίγο καιρό από τώρα αυτά τα συναισθήματα θα φύγουν και το μόνο που θα μείνει είναι η εντύπωση που άφησαν στους ανθρώπους γύρω σας. Οι μνησικακίες είναι εντελώς χάσιμο χρόνου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρία τρικ για να ξεπεράσεις έναν φόβο σου

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − one =