αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι πράγματα που πιστεύουν οι αισιόδοξοι άνθρωποι (και έχουν μια καλύτερη ζωή)

Έξι πράγματα που πιστεύουν οι αισιόδοξοι άνθρωποι (και έχουν μια καλύτερη ζωή)

Έχουμε γράψει αρκετά άρθρα για τους αισιόδοξους ανθρώπους. Δεν ειναι τυχαίο ότι οι πιο πετυχημένοι επιχειρηματίες του κόσμου, έχουν μια αισιόδοξη οπτική. Ακόμα και μέσα σε δύσκολες καταστάσεις, στις οποίες οι άλλοι βλέπουν μόνο αδιέξοδα.

Πιο πρόσφατα, έρευνες έχουν δείξει ότι οι αισιόδοξοι άνθρωποι ζουν περισσότερο, με καλύτερη ψυχική υγεία και καλύτερη ποιότητα ζωής.

Τι στοιχεία συνθέτουν λοιπόν έναν αισιόδοξο άτομο; Ποιες πεποιθήσεις αποτελούν τον πυρήνα του τρόπου ζωής τους;

Ο στόχος αυτού του άρθρου είναι να εξετάσει ορισμένες από τις πιο κοινές πεποιθήσεις μεταξύ των αισιόδοξων τύπων, για να προσπαθήσει να κατανοήσει πώς λειτουργεί το μυαλό τους και γιατί σκέφτονται όπως σκέφτονται. Εδώ είναι λοιπόν 6 πράγματα που πιστεύουν οι αισιόδοξοι άνθρωποι (και έχουν μια καλύτερη ζωή).

1# Οι επιλογή είναι δική τους

Ένα αισιόδοξο άτομο πιστεύει ότι ανεξάρτητα από την κατάσταση που αντιμετωπίζει, το μόνο πράγμα για το οποίο έχει πάντα τον έλεγχο είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιδρά.

Είτε έχουν συμβεί καλά, είτε ουδέτερα ή κακά πράγματα, η επιλογή είναι δική τους για να αντιδράσουν όπως θέλουν. Απλώς επιλέγουν να βλέπουν τη φωτεινή πλευρά περισσότερο από το να μένουν στην αρνητική.

2# Πιστεύουν ότι έχουν την δύναμη να αλλάξουν τη ζωή τους

Οι αισιόδοξοι πιστεύουν διακαώς ότι έχουν τη δύναμη να κάνουν θετικές αλλαγές. Έχουν πίστη στις δικές τους ικανότητες και στην επιμονή τους. Πιστεύουν ότι αν ακολουθήσουν τα όνειρά τους με θάρρος και επιμονλη, έχουν πολλές πιθανότητες να κάνουν αυτά τα όνειρα πραγματικότητα.

3# Αύριο είναι μια καινούργια ημέρα

Ένας αισιόδοξος βλέπει πάντα μια νέα μέρα ως μια νέα ευκαιρία. Εάν υπάρχουν αποτυχίες στο ταξίδι τους, αισθάνονται παρηγοριά… από τη δύση και την ανατολή του ήλιου, επειδή κάθε νέα μέρα έχει τη δυνατότητα να αποκαλύψει έναν δρόμο για να φτάσουν εκεί που θέλουν.

Κατανοούν τη δύναμη του χρόνου ο οποίος επιφέρει θετικές αλλαγές σε ένα άτομο και είναι πλήρως ανοιχτοί στις προοπτικές που ανοίγονται κάθε πρωί.

4# Δεν παρασύρονται από τους απαισιόδοξους

Όταν ένας αισιόδοξος έρχεται αντιμέτωπος με κάποιον που μειώνει τα όνειρά του και περιφρονεί τις πεποιθήσεις του, δεν του δίνει σημασία. Καταλαβαίνουν ότι ένα τέτοιο άτομο έχει άλλη οπτική.

Όποιο και αν είναι το επιχείρημα, ένα αισιόδοξο άτομο θα πιστέψει στον εαυτό του και και θα ψάξει για ευκαιρίες ακόμα και εκεί όπου οι άλλοι δεν τις βλέπουν. Για αυτούς, ένας απαισιόδοξος είναι κάποιος που απλά δεν μπορεί να οραματιστεί ένα μονοπάτι προς τα όνειρά του. Ενα άτομο που δεν βλέπει τις δικές του δυνατότητες.

5# Επιλέγουν τις μάχες τους προσεκτικά

Με άλλα λόγια, επιλέγουν πότε και που να μην πολεμήσουν. Θα μπορούσαν να τιμωρούν τον εαυτό τους κάθε φορά που κάτι πάει στραβά, αλλά όταν είναι μικρά πράγματα, δεν το κάνουν. Κανένας αισιόδοξος δεν μπορεί να διατηρήσει μια χαρούμενη οπτική συνεχώς, αλλά μπορεί να προσπαθήσει να διασφαλίσει ότι θα αγχώνεται και θα «φθείρεται» μόνο για τα σημαντικά. Δεν αφήνουν τις μικρές ενοχλήσεις να τους φτάσουν. Αυτό φυσικά ισχύει και στις επαφές τους με άλλα άτομα: Επιλέγουν τις μάχες τους.

6# Σημαντικό να γεμίζουν τις μπαταρίες τους

Η αισιοδοξία δεν εξαρτάται μόνο από το αν είσαι ξεκούραστος, αλλά σίγουρα είναι πολύ πιο εύκολο να είσαι αισιόδοξος όταν νιώθεις ξύπνιος και ενθουσιασμένος, γεμάτος με ενέργεια. Αυτός είναι ο λόγος που ένας αισιόδοξος πιστεύει ότι είναι σημαντικό να παίρνει χρόνο για τον εαυτό του. Ενώ κάνουν χρήση και άλλων δραστηριοτήτων που χρησιμεύουν για να χαλαρώσουν το σώμα και το μυαλό.

Η απαισιοδοξία μπορεί να αναπτυχθεί από την εξάντληση, καθώς αγωνίζεστε για να πετύχετε έναν στόχο, γι’ αυτό ένας αισιόδοξος θα αφιερώσει χρόνο για να ξεκουραστεί και να αναρρώσει όταν οι μπαταρίες του είναι άδειες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 1 =