αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι πράγματα που ξέρουν οι πετυχημένοι άνθρωποι πριν τα 35 τους

Έξι πράγματα που ξέρουν οι πετυχημένοι άνθρωποι πριν τα 35 τους

Εκεί κάπου στα 30-35 είναι η ηλικία που οι περισσότεροι άνθρωποι λαμβάνουν μερικές σοβαρές αποφάσεις για την ζωή τους. Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή, ωστόσο σε εκείνη τη φάση της ζωής, συνήθως υπάρχουν μερικά κομβικά points. Η ανεμελιά των 20s είναι πλέον πίσω, οι σπουδές μάλλον έχουν τελειώσει, έχεις μπει στο επαγγελματικό σου μονοπάτι, και πιθανότατα έχεις ανεξαρτητοποιηθεί από την οικογένεια σου (ή έστω κάνεις βήματα προς τα εκεί).

Είναι επίσης δεδομένο ότι η ζωή είναι γεμάτη μαθήματα. Και όσο πιο γρήγορα μάθεις μερικά από αυτό, τόσο καλύτερα θα πορευτείς και θα φτάσεις στους μεγάλους στόχους σου. Ακόμα και μέσα από τις δυσκολίες ή τις αποτυχίες, μπορείς να πάρεις χρήσιμα μαθήματα. Εδώ είναι λοιπόν 6 μαθήματα που ξέρουν οι πετυχημένοι άνθρωποι πριν από τα 35 τους.

1# Ξέρουν τις αξίες τους. Πρέπει να ξέρεις τι πρεσβεύεις Πιθανότατα έχετε βιώσει πολλά στα 20s σας και μέσα από αυτές τις εμπειρίες, έχετε καταφέρει να μάθετε πολλά για το ποιοι είστε και τι πρεσβεύετε. Και τώρα τα 30s σου είναι η ώρα σου να προχωρήσεις στη ζωή σου, σύμφωνα με τις δικές σου αξίες. Η κατανόηση των προσωπικών μας αξιών μας επιτρέπει να γνωρίζουμε σε τι αξίζει να αφιερώνουμε χρόνο και σε τι όχι. Και τι επιλογές ζωής να κάνουμε. Α, και δεν χρειάζεται να κάνεις ο,τι κάνουν οι άλλοι.

2# Μένουν μακριά από τους bullies. Οι… νταήδες δεν είναι μόνο στο δημοτικό, δυστυχώς, είναι παντού γύρω μας. Εμφανίζονται στην επαγγελματική μας ζωή, ακόμη και στις σχέσεις και τις καθημερινές μας αλληλεπιδράσεις. Η λύση είναι να σταθούμε απέναντι στους νταήδες. Είστε 35 τώρα και δεν τους αξίζει ούτε ένα δευτερόλεπτο από το χρόνο σας. Μείνετε μακριά τους και μην τους δίνετε σημασία.

3# Ξεκινούν αποταμίευση. Μία άλλη παγίδα που πρέπει να αποφύγετε στα 30s σας είναι να είστε οικονομικά ανώριμοι. Η λύση είναι να αρχίσετε να αποταμιεύετε νωρίς και να λαμβάνετε σοφές οικονομικές αποφάσεις. Αποφύγετε τις επικίνδυνες επενδύσεις, τα τυχερά παιχνίδια και τις ανθυγιεινές συμπεριφορές όπως το υπερβολικό κάπνισμα και το ποτό, που απορροφούν τεράστια χρηματικά ποσά σε βάθος χρόνου- και χαλάνε και την υγεία σας.

4# Είναι θαρραλέοι. Τίποτα δεν γίνεται… μαγικά. Τώρα είναι η ώρα να είσαι αποφασιστικός και τολμηρός. Το θάρρος δεν έχει να κάνει με την απουσία φόβου. Στην πραγματικότητα όλοι βιώνουμε φόβο, αλλά οι επιτυχημένοι άνθρωποι αναλαμβάνουν δράση ακόμα και όταν είναι φοβισμένοι. Αν θέλεις να είσαι επιτυχημένος στα 30s σου, πρέπει να μην τα παρατάς εύκολα και να μην αφήνεις τον φόβο να σε κρατά πίσω. Οι θαρραλέοι άνθρωποι αποτελούν έμπνευση και για τους άλλους γιατί τους παρακινούν να αναλάβουν δράση για πράγματα που μπορεί να τους φοβίζουν.

5# Κάνουν παρέα με τους σωστούς ανθρώπους. Μπορεί να διασκέδαζες στα 20s σου και να έκανες παρέα με διάφορους ανθρώπους- ακόμα και με λάθος τύπους. Αλλά ήρθε η ώρα να ωριμάσεις και να πας ένα βήμα παρακάτω. Κάνε παρέα με θετικούς ανθρώπους. Με άτομα που μπορούν να σε εξελίξουν και να κάνεις ουσιαστικές συζητήσεις μαζί τους. Θυμήσου και το άρθρο: Γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους.

6# Υπάρχει πάντα κάτι ακόμα να μάθεις. Είναι αδύνατο να γνωρίζεις τα πάντα. Μία σοφή φράση λέει ότι αυτοί που νομίζουν ότι ξέρουν τα πάντα συνήθως δεν ξέρουν τίποτα. Μόλις γίνεις 30, είναι επιτακτική ανάγκη να καταλάβεις ότι η μάθηση δεν σταματά ποτέ. Τα λάθη είναι αναπόφευκτα και θα αναπτυχθείς στη ζωή μόνο αν είσαι σε θέση να κάνεις αυτά τα λάθη και να μάθεις από αυτά. Η ζωή είναι γεμάτη ευκαιρίες για να βελτιώσετε τον εαυτό σας και να μάθετε νέα πράγματα. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες είναι σε μ΄΄μια φάση συνεχούς μάθησης. Όσο ψηλά κι αν φτάσουν, όσο πλούσιοι κι αν γίνουν, συνεχίζουν να μαθαίνουν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέντε πράγματα που κάνουν οι ναρκισσιστές για να παραμένουν στο επίκεντρο της προσοχής

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − 2 =