αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι πράγματα που κάνουν οι ευφυείς άνθρωποι χωρίς καν να το συνειδητοποιούν

Έξι πράγματα που κάνουν οι ευφυείς άνθρωποι χωρίς καν να το συνειδητοποιούν

Μπορεί να μην είναι κβαντικοί φυσικοί, να περνούν τις μέρες τους ψάχνοντας στη βιβλιοθήκη ή συζητώντας για την πολιτική στη Μέση Ανατολή, αλλά είναι απλά… έξυπνοι – το είδος της νοημοσύνης που οι ίδιοι μπορεί να μην το συνειδητοποιούν καν.

Ως άνθρωποι, μερικές φορές υποτιμούμε τον εαυτό μας. Εδώ είναι μια λίστα με 6 πράγματα που κάνουν οι άνθρωποι με νοημοσύνη υποσυνείδητα, χωρίς καν να το συνειδητοποιούν. Βλέπετε στον εαυτό σας κάποια από αυτά τα σημάδια;

1) Αναζητούν συνεχώς νέες γνώσεις

Οι έξυπνοι άνθρωποι είναι… σαν τα σφουγγάρια, θέλουν να απορροφήσουν όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούν, ανεξάρτητα από το θέμα.

Έχουν μια φυσική περιέργεια για τον κόσμο, τους ανθρώπους και το σύμπαν. Η περιέργειά τους είναι ακόρεστη.

Μπορείτε να σβήσετε αυτή τη δίψα διαβάζοντας συνεχώς βιβλία και άρθρα στο διαδίκτυο, παρακολουθώντας σεμινάρια και συναντώντας ανθρώπους από διαφορετικά κοινωνικά στρώματα.

2) Κάνουν δύσκολες ερωτήσεις

Οι έξυπνοι άνθρωποι δεν κάνουν σκληρές ερωτήσεις επειδή είναι σκεπτικιστές ή επαναστάτες. Ρωτούν επειδή θέλουν πραγματικά να μάθουν τις απαντήσεις.

Όπως μάθαμε στις πρώτες μέρες του σχολείου, όταν κάνετε μια ερώτηση στον δάσκαλό σας, γίνεστε κάπως πιο διαφωτισμένοι σχετικά με το θέμα.

Αυτός ο κανόνας ισχύει πολύ για τους έξυπνους ανθρώπους. Αν κάνετε καλές ερωτήσεις, είστε ακόμα ένθερμοι μαθητές της ζωής.

3) Παίρνουν υπολογισμένα ρίσκα

Για να πετύχεις κάθε είδους επιτυχία στη ζωή, πρέπει να είσαι πρόθυμος να πάρεις ρίσκα. Οι έξυπνοι άνθρωποι το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό.

Μπορείτε να εξετάσετε προσεκτικά μια κατάσταση και στη συνέχεια να αναλύσετε τα πιθανά αποτελέσματα.

Οι έξυπνοι άνθρωποι συχνά πετυχαίνουν επειδή γνωρίζουν ποια ρίσκα αξίζει να πάρουν.

4) Θέλουν συνεχώς feedback

Ναι, οι έξυπνοι άνθρωποι αγαπούν την ανατροφοδότηση.

Μερικοί άνθρωποι προσβάλλονται από κακές ή ακόμα και εποικοδομητικές ανατροφοδοτήσεις, αλλά το έξυπνο άτομο αγκαλιάζει τα σχόλια, θεωρώντας τα ως μια ευκαιρία να αναπτυχθεί και να βελτιωθεί.

Μερικοί από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες δεν θα ήταν εκεί που βρίσκονται σήμερα χωρίς το feedback. Φανταστείτε, αν ένας επιχειρηματίας περιτριγυριζόταν συνεχώς από «yes men» τύπους. Ειλικρινά, αυτή είναι μια συνταγή για καταστροφή.

Οι έξυπνοι άνθρωποι ξέρουν την αξία της ανατροφοδότησης και να μπορούν να διορθώσουν τα λάθη τους.

5) Παραδέχονται τα λάθη τους

Ένα άλλο βασικό χαρακτηριστικό των έξυπνων ανθρώπων είναι η προθυμία τους να παραδεχτούν τα λάθη τους. Γνωρίζουν ότι το να κάνουμε περιστασιακά λάθη είναι μέρος της ανθρώπινης κατάστασης. Το να κάνεις λάθος είναι ανθρώπινο.

Ως εκ τούτου, πρέπει να καταλάβετε ότι τα λάθη είναι απλώς ένα οργανικό μέρος της μαθησιακής διαδικασίας και μια καλή στιγμή για λίγη ωρίμανση και ανάπτυξη!

6) Σκέφτονται έξω από το κουτί

Σκεφτείτε τους πιο καινοτόμους ανθρώπους που γνωρίζετε.

Δύο από τα πολλά χαρακτηριστικά που πιθανώς είχαν κοινά είναι η δημιουργικότητα και η ευφυΐα.

Αλλά η δημιουργικότητα δεν είναι μια ιδιότητα που περιορίζεται σε αυτές τις κινήσεις που κάνουν όλοι.

Οι έξυπνοι άνθρωποι τείνουν να βλέπουν τα πράγματα από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Επεξεργάζονται τις πληροφορίες με τους δικούς τους ιδιαίτερους τρόπους. Ακόμη και σε καθημερινά πράγματα, οι έξυπνοι άνθρωποι συχνά βρίσκουν δημιουργικές και επιτυχημένες λύσεις στα προβλήματα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen + 15 =