αρχικηVIRALΈξι πράγματα που κάνουν οι Γάλλοι για να είναι ευτυχισμένοι (και μπορεί να τα κάνει ο καθένας)

Έξι πράγματα που κάνουν οι Γάλλοι για να είναι ευτυχισμένοι (και μπορεί να τα κάνει ο καθένας)

«Την πρώτη φορά που ταξίδεψα στη Γαλλία, ήταν πριν πάρω το πτυχίο μου. Το ταξίδι άνοιξε τα μάτια μου σε μια αναζωογονητική προοπτική για τη ζωή.

Αλλά μόνο όταν μετακόμισα στο Παρίσι από τη Νέα Υόρκη το 2011 παρατήρησα την κινητήρια δύναμη πίσω από τον τρόπο που ζουν οι Γάλλοι. Ονομάζεται joie de vivre και σημαίνει «η χαρά της ζωής». Οι Παριζιάνοι βρίσκουν χαρά σε αυτό που τρώνε, που πηγαίνουν, σε συζητήσεις που κάνουν και πώς περνούν το χρόνο τους».

Έτσι ξεκινά το άρθρο της στο CNBC η Ajiri Aki, ιδρύτρια του Madame de la Maison.

Δείτε τι κάνουν οι Γάλλοι για να καλλιεργήσουν το joie de vivre. Και μπορεί να τα κάνει ο καθένας.

1. Βρίσκουν ευχαρίστηση απλώς στο να υπάρχουν

Χωρίς να το ξέρει, η πρώτη της επίσκεψη στο Παρίσι —μια μέρα άσκοπης περιπλάνησης μόνη της— της επέτρεψε να εξασκήσει την ωραία γαλλική τέχνη του flânerie («βόλτα»).

Η εργασιακή κουλτούρα της Γαλλίας τη βοηθά να βρίσκει χρόνο αδράνειας. Οι Γάλλοι εργαζόμενοι λαμβάνουν πέντε εβδομάδες διακοπών με αμοιβή, συν τις 11 εθνικές αργίες. Το 2017, τέθηκε σε ισχύ ένας νόμος που επέτρεπε στους υπαλλήλους να αποσυνδεθούν από τα email εκτός ωραρίου εργασίας.

2. Χτίζουν διασυνδέσεις μέσω του φαγητού

Στη Γαλλία, το μέρος που αγοράζουν το φαγητό τους έχει τόση σημασία όσο και το ίδιο το φαγητό. Στην Aki αρέσει να ζητάει συστάσεις από τον τοπικό τυροκόμο. Θα τη βοηθήσει να επιλέξει από μια ποικιλία τυριών, επιτρέποντάς της να δοκιμάσει μερικά, λέει στο CNBC.

3. Οι άνθρωποι είναι κοντά

«Μεγάλωσα τρώγοντας μπροστά στην τηλεόραση περισσότερες φορές από όσες με ενδιαφέρει να θυμάμαι. Αλλά οι Γάλλοι συγκεντρώνονται τακτικά και συχνά περνούν το δείπνο με την οικογένεια και τους φίλους γύρω από το τραπέζι. Τα γεύματα του Σαββατοκύριακου είναι διαβόητα μεγάλα. Το 2010, η UNESCO αναγνώρισε το γαλλικό γεύμα ως «Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας». Προσκαλέστε τους ανθρώπους που αγαπάτε στο σπίτι σας. Κάτσε μαζί τους. Απολαύστε τον ήχο του τσουγκρίσματος των ποτηριών και των πιάτων. Θα νιώσετε πραγματικά ότι ζείτε την καλή ζωή», λέει η ίδια.

4. Γιορτάζουν και προστατεύουν τις τέχνες

Η Γαλλία προστατεύει μουσικούς, σινεφίλ, συγγραφείς, ζωγράφους και άλλους. Αυτοί οι επαγγελματίες εργάζονται έναν συγκεκριμένο αριθμό ωρών ετησίως και η κυβέρνηση τους πληρώνει έναν μισθό για το υπόλοιπο διάστημα, ώστε να έχουν χρόνο να δημιουργήσουν.

5. Νιώθουν καλά με τον εαυτό τους

Η Aki μετακόμισε στο Παρίσι φορώντας πράσινους φακούς επαφής και μια περούκα αξίας 700 δολαρίων. Μέχρι εκείνο το σημείο, ήθελε πολύ να έχει το ψηλό και αδύνατο σώμα της Naomi Campbell.

Πλέον, αφού έχει περάσει ένα διάστημα ζώντας ανάμεσα στους Γάλλους, είναι κοντοκουρεμένη, αντικατέστησε την εμμονή της με τις μάρκες με το πάθος της για τα πιάτα αντίκες και άλλαξε γνώμη σχετικά με την πλαστική μύτης που ήθελε να κάνει. «Είμαι ευτυχώς ένα έργο σε εξέλιξη. Σταδιακά υιοθέτησα μια νέα στάση αυτοεξυπηρέτησης εμπνευσμένη από τη γαλλική κουλτούρα, στην οποία το στυλ, η ομορφιά και η συνολική ψυχική ευεξία προέρχονται από την ευχαρίστηση, τη διατήρηση και το αίσθημα bien dans ma peau» εξηγεί. Δηλαδή να είσαι ο εαυτός σου.

6. Δεν χρησιμοποιούν τη φράση «ένοχη απόλαυση»

Οι Γάλλοι ακολουθούν μια αρχή: Αν κάτι δεν τους ευχαριστεί, δεν πρόκειται να το κάνουν. Και αν κάτι τους φέρνει ευχαρίστηση, σίγουρα δεν θα αισθάνονται ένοχοι που το κάνουν.

Για να υιοθετήσετε αυτή τη γαλλική νοοτροπία, μην είστε τόσο ακραίοι ή σκληροί με τον εαυτό σας. Αγκαλιάστε τη χαρά όπου τη βρείτε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 1 =