αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι πράγματα που κάνουν οι άνθρωποι με περιέργεια και διευρύνουν το μυαλό τους

Έξι πράγματα που κάνουν οι άνθρωποι με περιέργεια και διευρύνουν το μυαλό τους

Όλοι γεννιούνται περίεργοι – θέλουν να μεγαλώσουν και να μάθουν για τον κόσμο κάνοντας τις σωστές ερωτήσεις.

Αλλά καθώς μεγαλώνουμε, αρχίζουμε να χάνουμε την αίσθηση της απορίας και της περιέργειας που είναι απαραίτητα για να διευρύνουμε το μυαλό μας.

Στην εποχή μας, η περιέργεια… δεν σκοτώνει πια τη γάτα – αλλά είναι μια βασική δεξιότητα για να κάνετε τη γάτα πιο σοφή και πιο δυνατή. Και παρόλο που κάποιοι από εμάς έχουμε χάσει την επιθυμία να είμαστε περίεργοι, τα καλά νέα είναι ότι μπορούμε να ξαναμάθουμε αυτό το χαρακτηριστικό δημιουργώντας νέες συνήθειες που έχουν οι άνθρωποι με περιέργεια.

1) «Διαβάζουν» και παρατηρούν τους ανθρώπους

Οι περίεργοι άνθρωποι εστιάζουν την προσοχή τους πάντα στη συζήτηση που έχουν με κάποιον.

Αποφεύγοντας το multitasking και δίνοντας την πλήρη προσοχή τους στον ομιλητή, σπάνια χάνουν σημαντικές λεπτομέρειες ή πληροφορίες που προέρχονται από το άλλο άτομο.

Παρατηρούν χρήσιμες ενδείξεις και μικρές αλλαγές στη συμπεριφορά τους που συχνά παραβλέπουν οι άλλοι – και όλα αυτά επειδή «διαβάζουν» τους ανθρώπους καλύτερα από τους άλλους. Θυμήσου και το άρθρο: Πως να «διαβάζεις» έναν άνθρωπο μέσα στα πρώτα 5 λεπτά: Εξηγεί μια πρώην πράκτορας του FBI.

2) Ακούνε χωρίς να κριτικάρουν

Έχετε παρατηρήσει ποτέ πώς οι περισσότεροι από εμάς τείνουμε να κάνουμε υποθέσεις για τους άλλους πριν καν αρχίσουμε να τους μιλάμε;

Προσπαθούμε να προβλέψουμε τι θα πουν, αλλά σχεδόν πάντα καταλήγουμε να κάνουμε λάθος. Είναι σαν να έχουμε ήδη αποφασίσει τι πιστεύουμε για αυτούς πριν καν ανοίξουν το στόμα τους.

Αλλά εδώ είναι το point: Oι περίεργοι άνθρωποι είναι διαφορετικοί. Δεν μπαίνουν σε μια συζήτηση με κρυφή ατζέντα ή προκατειλημμένες ιδέες.

Είναι εντελώς ανοιχτοί και πρόθυμοι να ακούσουν τι έχει να πει ο άλλος. Θέλουν να κατανοήσουν την οπτική γωνία του άλλου ατόμου χωρίς καμία κρίση ή κατηγορία.

Απλώς ενδιαφέρονται πραγματικά να σας ακούσουν και να συνεργαστούν για να βρουν μια λύση. Έχουν στο μυαλό τη συνεργασία και την καινοτομία και γνωρίζουν ότι οι καλύτερες ιδέες προέρχονται από ένα χώρο ανοιχτής συζήτησης και περιέργειας.

3) Απολαμβάνουν την κοινωνικοποίηση

Δεδομένου ότι οι περίεργοι άνθρωποι έχουν την επιθυμία να μαθαίνουν πάντα κάτι για τους άλλους, τείνουν να κοινωνικοποιούνται περισσότερο από τους άλλους.

Τους αρέσει να γνωρίζουν νέους ανθρώπους και να αλληλεπιδρούν μαζί τους – τους δίνει μια γεύση από νέους πολιτισμούς και εμπειρίες, καθώς και τις προτιμήσεις και τις αντιπάθειες του άλλου.

4) Κάνουν πάντα ερωτήσεις

Μια εύκολα αναγνωρίσιμη συνήθεια των περίεργων ανθρώπων είναι ότι δεν ξεμένουν ποτέ από ερωτήσεις – είτε είναι κάτι απλό, όπως αυτό που φάγατε για πρωινό ή κάτι πιο βαθύ, όπως το πώς σας κάνουν να νιώθετε ορισμένα πράγματα.

Νιώθουν αυτή τη συνεχή ανάγκη να καλύψουν τα κενά γνώσης τους με απαντήσεις από άλλους ανθρώπους. Οι περίεργοι άνθρωποι δεν φοβούνται ποτέ να κάνουν ερωτήσεις σε έναν ξένο ή να ζητήσουν feedback από τους συναδέλφους τους.

Eίναι ο καλύτερος τρόπος για να πειραματιστούν και να βρουν νέους τρόπους για να πετύχουν μία αλλαγής ή βελτίωση. Θυμήσου και το άρθρο: Έρευνα του Harvard εξηγεί: Οι άνθρωποι που κάνουν αυτές τις ερωτήσεις γίνονται πιο δημοφιλείς και συμπαθείς.

5) Μπορούν εύκολα να παραδεχτούν ότι δεν ξέρουν κάτι

Οι περίεργοι άνθρωποι επιδιώκουν πάντα τη γνώση, επομένως δοκιμάζουν πάντα νέα πράγματα και μιλούν με νέους ανθρώπους.

Όταν κάποιος τους ρωτά κάτι που δεν το γνωρίζουν, δεν φοβούνται να παραδεχτούν ότι δεν έχουν απάντηση.

Δεν θα προσπαθήσουν να ξεφύγουν από αυτό, ελπίζοντας να ξεγελάσουν τους πάντες γύρω τους.

Για τους περίεργους ανθρώπους, είναι πιο σημαντικό να μάθουν κάτι από το να δείχνουν έξυπνοι χωρίς ουσία. Δεν φοβούνται να παραδεχτούν ότι δεν έχουν την απάντηση σε όλα και ότι υπάρχουν ορισμένες καταστάσεις όπου δεν έχουν λύση.

6) Είναι πιο θετικοί από τους περισσότερους ανθρώπους

Οι περίεργοι άνθρωποι τείνουν επίσης να έχουν πιο θετική στάση από τους άλλους.

Εξάλλου, είναι δύσκολο να επικεντρωθείτε σε αρνητικά συναισθήματα όταν μετακινείστε συνεχώς από… τη μια περιπέτεια στην άλλη – συναντάτε νέους ανθρώπους και ερευνάτε το πιο πρόσφατο πράγμα που τράβηξε την προσοχή σας.

Οι περίεργοι άνθρωποι δεν μπορούν παρά να είναι θετικοί όταν υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα να εξερευνήσουν. Δεν υπάρχει χώρος για αρνητικότητα μεταξύ των ανθρώπων που διαθέτουν περιέργεια, κυρίως επειδή πιστεύουν ότι η ζωή είναι γεμάτη από διαφορετικά θαύματα που αξίζει να δεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − 10 =