αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι πράγματα που θα σου συμβούν όταν κουραστείς να προσπαθείς

Έξι πράγματα που θα σου συμβούν όταν κουραστείς να προσπαθείς

Σίγουρα το έχεις ακούσει ως συμβουλή: Για να φτάσεις σε μία μεγάλη επιτυχία ή έναν μεγάλο στόχο, χρειάζεται επιμονή. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες του κόσμου, πέρασαν μέσα από εμπόδια και αποτυχίες, για να φτάσουν στον μεγάλο στόχο τους. Ειδικά στο ξεκίνημα της διαδρομής τους.

Τι γίνεται όμως όταν μέσα σε αυτό το δύσκολο μονοπάτι κουραστείς να προσπαθείς; Όλοι μας έχουμε νιώσει αδύναμοι σε κάποια φάση της ζωής μας- και είναι ανθρώπινο. Κανείς δεν είναι… σουπερ ήρωας. Το αμερικανικό thoughtcatalog.com έφτιαξε μία ενδιαφέρουσα λίστα. Σε αυτή παραθέτει μερικά πράγματα που θα σου συμβούν όταν νιώθεις ότι έχεις κουραστεί μέσα σε αυτόν τον δύσκολο μαραθώνιο. Εδώ είναι 6 από αυτά.

1. Είσαι πρόθυμος να ζητήσεις βοήθεια. Δεν προσπαθείς να τα κάνεις όλα μόνος. Καταλαβαίνεις ότι υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να σε βοηθήσουν. Τώρα χρειάζεσαι περισσότερους ανθρώπους για να στηριχτείς και είσαι πρόθυμος να τους προσεγγίσεις.

2. Νιώθεις περίεργα με τον εαυτό σου. Δεν έχεις συνηθίσει να είσαι αυτό το άτομο. Είσαι πάντα στην άλλη πλευρά, είσαι πάντα αυτός που βοηθάει τους άλλους. Θα σου πάρει λίγο χρόνο για να καταλάβεις ότι αυτή τη στιγμή είσαι εσύ ο «αδύναμος».

3. Δεν μπορείς να εντοπίσεις την πηγή αυτού του συναισθήματος. Έχεις βρεθεί με ένα «βάρος», από το πουθενά, και σίγουρα δεν ήσουν προετοιμασμένος για αυτό. Δεν ξέρεις τι το πυροδότησε, απλά ξέρεις ότι τελικά σε χτυπάει δυνατά και χρειάζεσαι ένα διάλειμμα ή μια λύση.

4. Αρχίζεις να επαναξιολογείς τον εαυτό σου, τη ζωή σου και τις αποφάσεις σου. Αναρωτιέστε αν ήσασταν πολύ σκληροί με τον εαυτό σας ή αν ήταν σωστό να αγνοήσετε τα συναισθήματα στο παρελθόν για να είστε ευτυχισμένοι. Αρχίζετε να αναρωτιέστε αν ο τρόπος που νιώθετε αυτή τη στιγμή είναι κάτι καινούργιο ή αν είναι κάτι που καταπιέζατε για πολύ καιρό.

5. Μαθαίνεις ότι είναι υγιές να είσαι ευάλωτος. Αρχίζεις να αγκαλιάζεις την ευαλωτότητά σου, τα δάκρυά σου και όλα τα πράγματα που συνήθιζες να συσχετίζεις με την «αδυναμία». Μαθαίνεις ότι όλα αυτα τα στοιχεία είναι ανθρώπινα και ότι το να προσπαθείς να είσαι άτρωτος όλη την ώρα είναι ένα μεγάλο ψέμα.

6. Γνωρίζεις ότι τελικά θα είσαι ξανά δυνατός, αλλά πρέπει πρώτα να αγκαλιάσεις αυτή τη φάση στο σύνολό της. Δεν προσπαθείς να το αγνοήσεις ή να κάνεις ότι δεν συμβαίνει. Το αφήνεις να γίνει. Αποφάσισες ότι για μια φορά, πρέπει να είσαι ΟΚ με το να είστε soft, συναισθηματικός, λυπημένος ή μπερδεμένος, αντί να προσπαθείς τόσο σκληρά για να φαίνεσαι ότι τα έχεις όλα υπό έλεγχο. Και ξέρεις πως μόλις περάσει όλο αυτό, θα είσαι ξανά δυνατός.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten + 8 =