αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι πράγματα που δεν μπορείς να αγοράσεις όσο πλούσιος κι αν είσαι

Έξι πράγματα που δεν μπορείς να αγοράσεις όσο πλούσιος κι αν είσαι

Πολλοί από εμάς έχουμε αναφωνήσει κάποια στιγμή στη ζωή μας: «Αν είχα αρκετά χρήματα…». Στη συνέχεια της φράσης μπαίνει κάποιος μεγάλος στόχος που έχεις, αλλά δεν μπορείς να τον πετύχεις λόγω της έλλειψης χρημάτων.

Τα χρήματα μπορούν να σε διευκολύνουν σε αρκετά κομμάτια της ζωής σου. Αλλά παρά την παγκόσμια προσήλωση της ανθρωπότητας στα χρήματα, υπάρχουν πράγματα που δεν μπορεί να αγοράσει κανείς. Εδώ είναι 6 πράγματα που δεν μπορείς να αγοράσεις όσο πλούσιος κι αν είσαι.

1. Ικανοποίηση

Τα χρήματα δεν αγοράζουν ποτέ την ικανοποίηση. Επανειλημμένα έχουμε δει το αντίθετο να ισχύει: Οσο περισσότερα κατέχει κανείς… τόσο περισσότερα θέλει. Η ανάγκη για «περισσότερα» γίνεται ένας παράξενος εθισμός που σε κρατά δυσαρεστημένο, παρά η αναζήτηση της ικανοποίησης.

2. Ευτυχία

Όχι, τα χρήματα δεν φέρνουν απαραίτητα την ευτυχία. Ξανά και ξανά, βλέπουμε παραδείγματα πλουσίων ανθρώπων που είναι εντελώς δυστυχισμένοι. Δεν είναι ευτυχισμένοι στην ερωτική τους ζωή, στην οικογενειακή ζωή ή ακόμα και στην καριέρα τους. Άρα, τα χρήματα δεν αγοράζουν την ευτυχία. Θυμήσου και το άρθρο: Καθηγητής του Harvard λέει ότι αν κερδίσεις 20 εκατ. στο Λόττο δεν θα σε κάνουν ευτυχισμένο- Εδώ είναι τα 4 πράγματα που θα σε κάνουν.

3. Φίλους

Αυτό θα μπορούσε να γραφτεί σε έναν πίνακα κιμωλίας χίλιες φορές: Τα χρήματα δεν αγοράζουν φίλους. Ναι, ένα μεγάλο πορτοφόλι ως βαρυτικό κέντρο μπορεί να προσελκύσει κοντά σου διάφορα άτομα. Αλλά δεν μπορεί να χτίσει πραγματικές φιλίες. Είναι πιθανό μάλιστα αν πάψεις κάποτε να είσαι πλούσιος, τότε να δεις αυτούς τους «περαστικούς» ανθρώπους να φεύγουν από κοντά σου.

4. Αλήθεια

Το ποσό των χρημάτων που έχει δαπανηθεί για πολιτικές εκστρατείες θα μπορούσε πιθανότατα να εξαλείψει μεγάλα κοινωνικά προβλήματα. Ωστόσο όλοι γνωρίζουμε πόση αλήθεια περιέχεται τελικά σε αυτές τις εκστρατείες του μάρκετινγκ. Ένας μεγάλος προϋπολογισμός δεν μπορεί να «αγοράσει» την αλήθεια.

5. Σύνδεση

Τα χρήματα μπορούν σίγουρα να εγγυηθούν ένα σωρό ανθρώπους γύρω σας, αλλά ούτε ένας από αυτούς τους ανθρώπους δεν είναι πραγματικά κοντά σας. Μια αίσθηση σύνδεσης προέρχεται από μέσα μας- και είναι δωρεάν. Απαιτεί ειλικρίνεια, χρόνο και ενδιαφέρον. Πράγματα που δεν βρίσκονται στον τραπεζικό λογαριασμό σας. Τα χρήματα δεν μπορούν να δημιουργήσουν βαθιές «συνδέσεις» ανάμεσα σε εσένα και άλλους ανθρώπους.

6. Χρόνο

«Μπορώ να αγοράσω τα πάντα, αλλά δεν μπορώ να αγοράσω χρόνο», έχει πει ο Warren Buffett.

Όσο χρόνο ξοδεύεις, μετά δεν μπορείς να τον πάρεις πίσω. Ούτε μπορείς να… δανειστείς χρόνο. Πρέπει να τον χρησιμοποιείς με σύνεση και να απολαμβάνεις τη διαδρομή. Κάποιοι άνθρωποι μπορεί να γεννηθούν πλούσιοι. Κάποιοι φτωχοί. Κάποιοι σούπερ αθλητές. Κάποιοι με πολλά ταλέντα, άλλοι με λιγότερα. Όλοι όμως έχουν έναν κοινό παρονομαστή: διαθέτουν τα ίδια λεπτά κάθε ημέρα. Τον ίδιο χρόνο. Πολλές φορές, σκεφτόμαστε όλα τα άλλα πράγματα στη ζωή μας, αλλά δεν σκεφτόμαστε τον χρόνο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 − 4 =