αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι πράγματα που δεν λένε ποτέ οι ευφυείς άνθρωποι

Έξι πράγματα που δεν λένε ποτέ οι ευφυείς άνθρωποι

Όλοι μας έχουμε πει λόγια που έχουν δημιουργήσει… λάθος εντυπώσεις. Και μετά είναι δύσκολο να αντιστρέψουμε την κατάσταση.

Οι έξυπνοι άνθρωποι τείνουν να είναι πιο επιφυλακτικοί με τις φράσεις που χρησιμοποιούν, επειδή γνωρίζουν ότι χρησιμοποιώντας ορισμένες φράσεις θα οδηγηθούν σε αρνητικά αποτελέσματα και θα «σαμποτάρουν» τον εαυτό τους. Καταλαβαίνουν ότι οι λέξεις είναι ισχυρές και από την στιγμή που θα ειπωθούν, μετά… δύσκολα μαζεύονται.

Καταλαβαίνουν επίσης ότι οι λέξεις που επιλέγουμε μπορούν να επηρεάσουν τον τρόπο που μας βλέπουν οι άλλοι. Παρακάτω λοιπόν θα δεις 6 φράσεις που δεν λένε ποτέ οι ευφυείς άνθρωποι. Οι συγκεκριμένες φράσεις είναι κομμάτι μιας μεγαλύτερης λίστας που έφτιαξε το αμερικανικό Awareness Act.

1# Είμαι έξυπνος. Οι έξυπνοι άνθρωποι δεν χρειάζεται να καμαρώνουν για το πόσο έξυπνοι είναι, γιατί καταλαβαίνουν ότι οι πράξεις μιλούν πιο δυνατά από τα λόγια. Επίσης ευφυΐα έχει διάφορες μορφές και επειδή κάποιος δεν είναι ίδιος με εσάς δεν τον καθιστά λιγότερο έξυπνο από εσάς.

2# Περιττό να το πω. Όταν ξεκινάτε μια πρόταση εξηγώντας πόσο περιττή είναι- παροτρύνετε τους άλλους να σας βάλουν στο mute. Οι έξυπνοι άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν προλόγους που σαμποτάρουν αυτά που θα πουν στην συνέχεια.

3# Δεν μπορώ να το κάνω αυτό. Όταν λέμε στον εαυτό μας ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, ετοιμαζόμαστε αμέσως για την αποτυχία. Ο εγκέφαλος μας «ρυθμίζεται» με βάση αυτά τα λόγια, και τελικά όντως φτάνουμε στην αποτυχία. Αντί να πείτε «δεν μπορώ», προσπαθήστε να βρείτε έναν τρόπο να το αλλάξετε σε «μπορώ!».

4# Δεν φταίω εγώ. Αντί να κάνει το θύμα, ένα έξυπνο άτομο θα αναλάβει την ευθύνη για μία κατάσταση και ένα κακό αποτέλεσμα. Οι έξυπνοι άνθρωποι χρησιμοποιούν την αποτυχία για να αλλάξουν διαδρομή και συνεχίζουν να βαδίζουν προς τους στόχους τους. Ακόμα και όταν δεν φταίνε πλήρως, αποδέχονται το κομμάτι της ευθύνη που τους αναλογεί και προχωρούν.

5# Αυτό δεν είναι δίκαιο. Η ζωή δεν είναι δίκαιη. Αλλά όταν λες αυτή τη φράση, φαίνεται σαν να πιστεύεις ότι πρέπει να είναι. Αυτό, με τη σειρά του, σε κάνει να δείχνεις σαν να σου λείπει η εξυπνάδα και η ωριμότητα. Αντί να παραπονιέστε ότι τα πράγματα δεν είναι δίκαια, προσπαθήστε να βρείτε έναν τρόπο προσαρμογής και να ξεπεράσετε το εμπόδιο που έχετε μπροστά σας.

6# Μα το κάνουν όλοι. Αν όλοι οι άλλοι πηδούσαν από μια γέφυρα, θα το έκανες κι εσύ; Μάλλον όχι. Δεν πρέπει απαραίτητα να κάνεις ο,τι κάνουν οι άλλοι. Πολλές φορές μάλιστα, αν όλοι οι άλλοι κάνουν κάτι, μάλλον θα πρέπει να διστάσετε να ακολουθήσετε το παράδειγμά τους. Οι έξυπνοι άνθρωποι προσπαθούν να βρουν νέα μονοπάτια και δεν ακολουθούν την μάζα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × four =