αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι πράγματα που δεν είναι τόσο σημαντικά όσο νομίζεις σε αυτή τη ζωή

Έξι πράγματα που δεν είναι τόσο σημαντικά όσο νομίζεις σε αυτή τη ζωή

Πολλοί από εμάς θα μπορούσαν εύκολα να φτιάξουν μια λίστα με αυτά που έχουν σημασία για τους ίδιους – οικογένεια, φίλοι, εργασία, υγεία κ.λπ. Τι γίνεται όμως με τα άλλα πράγματα στα οποία ξοδεύουμε χρόνο και ενέργεια χωρίς να το καταλαβαίνουμε; Εδώ είναι λοιπόν 6 πράγματα που πρέπει να μην σε απασχολούν τόσο πολυ στο εξής. Δεν είναι τόσο σημαντικά σε αυτή τη ζωή.

1# Η (κλισέ) επιτυχία

Η επιτυχία είναι κάτι διαφορετικό για τον καθένα, αλλά υπάρχει επίσης ένα γενικό, κοινωνικό κατασκεύασμα επιτυχίας στο οποίο όλοι παρασυρόμαστε. Η εικόνα ενός επιτυχημένου ανθρώπου τείνει να είναι κάποιος/α ελκυστικός/η και υγιής με μια καλά αμειβόμενη δουλειά και ένα καλό αυτοκίνητο. Δίνουμε τόση σημασία σε αυτό το ιδανικό που ξεχνάμε τον δικό μας ορισμό επιτυχίας. Για κάποιους, η επιτυχία είναι ένας καλός μισθός και χλιδάτες διακοπές. Για άλλους, το να μεγαλώσουν χαρούμενα παιδιά. Η σύγκριση έχει υπερβολική αξία σε αυτήν την κοινωνία και είναι μια ως επί το πλείστον ανθυγιεινή συνήθεια. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προβάλλουν ψευδείς εικόνες και πρότυπα τα οποία πιστεύουμε, γεγονός που μας κάνει να νιώθουμε ανικανοποίητοι ή ανεπαρκείς στη ζωή μας.

2# Η αναγνώριση… στα social media

Μήπως ζεις… για τα likes; Στην εποχή μας είναι εύκολο να παρασυρθούμε. Και να αναζητούμε συνεχώς την αναγνώριση και την αποδοχή μέσα από τα social media. Κοιτάξτε γύρω σας σε μια βραδινή έξοδο – πόσοι άνθρωποι διασκεδάζουν και πόσοι φωτογραφίζονται «διασκεδάζοντας»; Εάν πιέζετε τον εαυτό σας να κάνει συγκεκριμένα πράγματα για να μπορείτε να τα… παραθέσετε στο διαδίκτυο, σκεφτείτε γιατί το κάνετε πραγματικά.

3# H εμφάνιση

Πολλοί από εμάς δίνουμε πάρα πολύ μεγάλη σημασία στην εμφάνισή μας. Το να είστε υπερήφανοι και χαρούμενοι για την εμφάνισή σας είναι απολύτως υγιές και φυσιολογικό – είναι ωραίο να νιώθετε καλά και να έχετε κάνει κάποια προσπάθεια μερικές φορές. Τα προβλήματα προκύπτουν όταν οι εμφανίσεις πρέπει να ειναι μέσα σε συγκεκριμένα πλαίσια και γινόμαστε υπερβολικά επικριτικοί με τον εαυτό μας.

4# Οι γνώμες των άλλων

Μερικές απόψεις έχουν σημασία. Τα αγαπημένα σας πρόσωπα θέλουν το καλό σας, επομένως είναι λογικό να ακούτε τις συμβουλές τους και να λαμβάνετε υπόψη τις απόψεις τους. Άλλες απόψεις πραγματικά δεν έχουν τόση σημασία όσο νομίζουμε ότι έχουν ή όσο τους επιτρέπουμε να έχουν. Είναι εύκολο να κολλάτε στο τι σκέφτονται οι άλλοι για εσάς, αλλά πολλοί από εμάς πρέπει να μάθουμε να σταματήσουμε να νοιαζόμαστε τόσο πολύ. Η ατέλειωτη αγωνία για τις απόψεις των άλλων είναι ανθυγιεινή και οδηγεί σε τόσα πολλά ζητήματα που αφορούν την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και την ψυχική υγεία.

5# Η πρώτη εντύπωση

Πολλοί από εμάς νοιάζονται πάρα πολύ για τις… πρώτες εντυπώσεις, κάτι που είναι λογικό, αλλά είναι κάτι που πρέπει να το αφήσουμε στην άκρη. Ο τρόπος με τον οποίο αρχικά βλέπουμε τους άλλους ανθρώπους μπορεί να είναι σημαντικός μερικές φορές και η εμπιστοσύνη στο ένστικτό σας είναι κάτι που μπορεί να είναι πραγματικά χρήσιμο. Τούτου λεχθέντος, συχνά κρίνουμε άλλους ανθρώπους με βάση την εμφάνισή τους και αποφασίζουμε γρήγορα πώς νιώθουμε για αυτούς. Για να είμαστε ειλικρινείς, πιθανότατα όλοι έχουμε χάσει πιθανές φιλίες ή σχέσεις επειδή υποθέτουμε ότι δεν θα τα πάμε με κάποιον με βάση την εμφάνισή του. Δίνουμε υπερβολική σημασία σε αυτές τις πρώτες εντυπώσεις και συχνά χάνουμε ευκαιρίες επειδή δεν είμαστε διατεθειμένοι να είμαστε ανοιχτόμυαλοι.

6# Οι online επαφές

Το Διαδίκτυο είναι ένα θαυμάσιο εργαλείο όταν πρόκειται για τη δημιουργία και τη διατήρηση συνδέσεων – πώς αλλιώς θα κρατούσατε επαφή με τους φίλους σας σε όλο τον κόσμο; Από την άλλη πλευρά, οι online επαφές είναι συχνά ασαφείς, καθώς μπορεί να είναι πολύ εύκολο να χτίσετε «φιλίες» στο διαδίκτυο που δεν είναι γνήσιες. Ο τρόπος που παρουσιάζουμε τον εαυτό μας και η έμφαση που δίνουμε στις διαδικτυακές μας σχέσεις μπορεί να είναι πολύ ανθυγιεινός. Σου δίνει επίσης μια ψευδαίσθηση… ότι έχεις φίλους, ενώ δεν έχεις. Αν και είναι ωραίο να έχουμε ανθρώπους να συνομιλούμε στο διαδίκτυο, και το διαδίκτυο μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο επικοινωνίας, δεν είναι όλες οι διαδικτυακές σχέσεις τόσο σημαντικές όσο νομίζουμε μερικές φορές.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen + 12 =