αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι πράγματα που αξίζει να ξεκινήσεις να κάνεις για τον εαυτό σου

Έξι πράγματα που αξίζει να ξεκινήσεις να κάνεις για τον εαυτό σου

Η επιτυχία ορίζεται διαφορετικά για τον καθένα. Αλλά υπάρχουν μερικά κοινά σημεία. Όποια και αν είναι η επιτυχία για εσάς, δεν θα είναι πάντα εύκολη. Κατά πάσα πιθανότητα θα αντιμετωπίσετε κάποιες προκλήσεις στην πορεία.

Μερικές από τις μεγαλύτερες προκλήσεις είναι εκείνα τα πράγματα που πρέπει να αρχίσετε να κάνετε μόνοι σας, ακόμα κι αν δεν προκύπτουν φυσικά.

Εδώ είναι 6 πράγματα που θα πρέπει να νιώσετε άνετα να κάνετε, εάν θέλετε να ζήσετε μια ζωή για την οποία μπορείτε να είστε περήφανοι. Είναι κομμάτι μιας μεγαλύτερης λίστας που έφτιαξε το αμερικανικό a conscious rethink.

1. Αρχίστε να παίρνετε τη ζωή στα χέρια σας

Μην αφήνεις τα πράγματα στην τύχη. Πάρε την ζωή στα χέρια σου. Εσύ τι επιλέγεις να κάνεις ή να μην κάνεις;

Πρέπει να αρχίσετε να εστιάζετε στα πράγματα που μπορείτε να ελέγξετε, στους μοχλούς που μπορείτε να τραβήξετε για να αλλάξετε τον τρόπο που κινούνται οι καταστάσεις. Έχετε πολύ περισσότερη δύναμη από ό,τι πιστεύετε και πρέπει να αρχίσετε να κατευθύνετε αυτή τη δύναμη προς τους στόχους, τα όνειρά σας και τα ιδανικά αποτελέσματα. Όχι πια δικαιολογίες.

2. Αρχίστε να είστε συνεπείς

Συνήθως, η επιτυχία απαιτεί εξάσκηση. Η επιτυχία σπάνια συμβαίνει από τη μια μέρα στην άλλη. Θέλει χρόνο και αφοσίωση. Όλα καταλήγουν σε συνέπεια: Συνέπεια στην προσπάθεια. Συνέπεια στην εφαρμογή. Συνέπεια στη νοοτροπία.

Η συνεχής προσπάθεια για μεγάλο χρονικό διάστημα αυξάνει πολύ τις πιθανότητες επιτυχίας σας. Αλλά είναι δύσκολο να γίνει. Πολλοί άνθρωποι τα παρατάνε λίγο πριν από μια σημαντική ανακάλυψη επειδή δεν βλέπουν τα αποτελέσματα που θέλουν να δουν.

Πρέπει να επιμείνετε και να είστε συνεπείς.

3. Αρχίστε να αντιμετωπίζετε τα προβλήματά σας κατάματα

Θα αντιμετωπίσετε προβλήματα κάθε είδους στη ζωή σας. Αυτά τα προβλήματα δεν είναι πιθανό να εξαφανιστούν από μόνα τους. Αν ένα πρόβλημα παραμένει άλυτο, κρέμεται από πάνω σας σαν σύννεφο, ρουφώντας την ενέργεια και την εστίασή σας.

Όσο δύσκολο μπορεί κι αν είναι, πρέπει να προσπαθήσετε να αντιμετωπίσετε κάθε πρόβλημα το συντομότερο δυνατό αφότου εμφανιστεί στη ζωή σας.

Ο χρόνος και η ενέργεια που χρειάζεται για να βρεθεί μια λύση μπορεί να φαίνονται ως «χαμένος κόπος» όταν υπάρχουν τόσα άλλα πράγματα που θα μπορούσατε να κάνετε, αλλά να ξέρετε ότι δεν θα εργάζεστε στο βέλτιστο νοητικό σας επίπεδο έως ότου το μυαλό σας είναι ελεύθερο να επικεντρωθεί στην εργασία.

4. Ξεκινήστε να επαναξιολογείτε ο,τι δεν λειτουργεί

Όπως έχουμε διαπιστώσει, η συνέπεια είναι σημαντική εάν θέλετε να πετύχετε. Αλλά δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε πεισματικά ένα μονοπάτι για να φτάσετε εκεί που θέλετε. Μερικές φορές, τα πράγματα απλά δεν κάνουν λειτουργούν για εσάς και ίσως χρειαστεί να βρείτε έναν διαφορετικό τρόπο για να επιτύχετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε.

Όταν παρατηρήσετε ότι αυτό που κάνετε δεν σας φέρνει πιο κοντά στο όραμά σας για την επιτυχία, ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά στο γιατί δεν λειτουργεί. Ποια εμπόδια στέκονται στο δρόμο σας; Σας λείπει η ορμή και το κίνητρο για αυτό το συγκεκριμένο πράγμα; Απλώς παλεύετε να κατακτήσετε μια συγκεκριμένη δεξιότητα;

Μάθετε τα διδάγματα από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε και δείτε αν υπάρχει εναλλακτικός δρόμος που μπορεί να ακολουθήσετε που οδηγεί στο ίδιο ή παρόμοιο αποτέλεσμα που στοχεύετε.

5. Ξεκινήστε να επενδύετε στον εαυτό σας

Μπορεί να μην έχετε όλα όσα χρειάζεστε για να βρείτε την επιτυχία που θέλετε στη ζωή. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να αποκτήσετε αυτά τα πράγματα. Απλά πρέπει να επενδύσεις στον εαυτό σου, στις δεξιότητές σου, στην κατανόηση των πραγμάτων, στην προθυμία σου να κάνεις αυτό που πρέπει να γίνει.

Το να μάθετε πώς να επενδύετε στον εαυτό σας είναι από μόνο του μια πρόκληση για πολλούς. Είναι δύσκολο να κοιτάξεις το μέλλον και να επικεντρωθείς στη βελτίωση αυτού του μέλλοντος όταν αντιμετωπίζεις τόσες πολλές ευθύνες στο παρόν. Μπορεί να νιώθετε ότι απλά δεν έχετε χρόνο. Αλλά το μέλλον σας αξίζει τον χρόνο. Και να θυμάστε, η επιτυχία απαιτεί θυσίες. Θυμήσου και το άρθρο: Το Johns Hopkins University δίνει δωρεάν και online αυτά τα 236 μαθήματα του.

6. Μία ημέρα κενή για τον εαυτό σας

Δεν πρέπει ποτέ να πιέζεστε περισσότερο από ό,τι μπορεί να αντέξει το σώμα ή το μυαλό σας. Αυτό το μονοπάτι οδηγεί στην καταστροφή. Αντίθετα, πρέπει να διασφαλίσετε ότι, όταν τα αποθέματα ”καυσίμου” σας αρχίσουν να εξαντλούνται, εσείς γεμίζετε ξανά τα ρεζερβουάρ ορίζοντας μια μέρα καθαρά για να εστιάσετε στον εαυτό σας και στην ευημερία σας. Η ξεκούραση είναι απαραίτητη.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 + thirteen =