αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι λόγοι για τους οποίους οι εξαιρετικά ευφυείς άνθρωποι περνούν πολύ χρόνο μόνοι τους

Έξι λόγοι για τους οποίους οι εξαιρετικά ευφυείς άνθρωποι περνούν πολύ χρόνο μόνοι τους

Οι εξαιρετικά έξυπνοι άνθρωποι έχουν έναν συνδυασμό εκμάθησης μέσω βιβλίων, κοινής λογικής και εμπειρίας ζωής. Αυτός ο συνδυασμός ανοίγει το μυαλό.

Ένας έξυπνος άνθρωπος μπορεί να μάθει δεδομένα και διαδικασίες από βιβλία και άλλα μέσα.

Επιπλέον, αποκτάτε γνώσεις ακούγοντας πιο έμπειρους ανθρώπους και ακολουθώντας το παράδειγμά τους. Τώρα, είναι στο χέρι σας να χρησιμοποιήσετε τη σοφία για να βάλετε τις ικανότητες σας να δουλέψουν.

Αλλά οι ευφυείς άνθρωποι έχουν συνήθως και μία ακόμα συνήθεια: Περνούν αρκετό χρόνο μόνοι. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί πετυχημένοι επιχειρηματίες έχουν αυτή την συνήθεια. Ο Bill Gates, για παράδειγμα, συνηθίζει να περνά 1 εβδομάδα εντελώς μόνος μέσα σε μία καλύβα.

Σε τι χρησιμεύει όμως αυτό; Εδώ είναι 6 λόγοι για τους οποίους οι εξαιρετικά ευφυείς άνθρωποι περνούν πολύ χρόνο μόνοι τους.

1# Παραγωγικότητα. Οι περισσότεροι έξυπνοι άνθρωποι βρίσκουν τη μεγαλύτερη ικανοποίηση και επικύρωση μέσα από τα επιτεύγματά τους. Οι άνθρωποι στον στενό κύκλο τους πιθανότατα τους περιγράφουν ως εργασιομανείς που δεν ξέρουν πώς να χαλαρώσουν. Δεν είναι ότι δεν βάζουν στον πλάνο ελεύθερο χρόνο. Όταν δεν εργάζονται, τα έξυπνα άτομα μπορεί να ασχολούνται με την άθληση, την ανάγνωση, τη γραφή και άλλες μοναχικές δραστηριότητες. Ακόμη και ο ελεύθερος χρόνος τους περιλαμβάνει τη σκέψη να εργαστούν σκληρότερα και πιο αποτελεσματικά.

2# Αποκτούν μία διαφορετική οπτική. Η νοημοσύνη είναι εγγενώς συνδεδεμένη με την περιέργεια. Αφιερώνουν αμέτρητες ώρες στον προβληματισμό και την παρατήρηση. Με αυτόν τον τρόπο, αποκτούν συχνά μια διαφορετική οπτική του κόσμου από τους άλλους. Μπορεί να αισθάνονται πιο ‘συνδεδεμένοι’ με τον εαυτό τους και τον κόσμο όταν είναι μόνοι. Επιπλέον, όσοι σκέφτονται διαφορετικά γίνονται οι μεγαλύτεροι εφευρέτες και δημιουργικές ιδιοφυΐες. Η μοναδική τους αντίληψη τους βοηθά να ανακαλύψουν λύσεις που δεν είναι προφανείς στον μέσο άνθρωπο.

3# Χρησιμοποιούν τη μοναξιά για να καταστρώσουν σχέδια. Οι έξυπνοι άνθρωποι δεν είναι συνήθως αυτοί που κάνουν πράγματα εν κινήσει. Είναι αναλυτικοί μέχρι τον πυρήνα του Χ ζητήματος και τους αρέσει να ξεψαχνίζουντους αριθμούς. Συχνά προτιμούν να είναι μόνοι στον δικό τους χώρο για να κάνουν σχέδια και να βάζουν στόχους. Τους αρέσει κάθε βήμα να είναι μέρος του σχεδίου τους.

4# Νιώθουν άνετα να είναι διαφορετικοί. Οι έξυπνοι άνθρωποι συχνά σκέφτονται διαφορετικά από το πλήθος. Είτε οι άλλοι τους αποκαλούν μοναχικούς, εκκεντρικούς ή ακόμα και ιδιόρρυθμους, εκείνοι τα έχουν καλά με τον εαυτό τους. Οι διαφορές τους στην προσωπικότητα και τα πρότυπα σκέψης εξυπηρετούν τις φιλοδοξίες και την απεριόριστη περιέργειά τους. Οι ιδιορρυθμίες τους μπορεί μερικές φορές να τους ωθούν να είναι μόνοι. Απολαμβάνουν τη σιωπή.

5# Καλλιεργούν τη δημιουργικότητα τους. Αυτό είναι κάτι από την περίπτωση… του Gates. Όταν περνάς χρόνο μόνος, μπορείς να καλλιεργήσεις την δημιουργικότητα σου. Να βάλεις σε μία σειρά τις σκέψεις σου. Και -γιατί όχι- να έρθουν στην επιφάνεια μερικές εκπληκτικές ιδέες. Μακριά από τον θόρυβο και την πολυκοσμία.

6# Αφήνουν στην άκρη το FOMO. Στο άρθρο του που δημοσιεύτηκε από το Psychology Today, ο Δρ Nick Hobson μιλά για την ψυχολογική επίδραση του FOMO, που είναι ο φόβος του να χάσεις κάτι. Είναι αυτό το ανησυχητικό συναίσθημα που έχει ένα άτομο ότι χάνει κάτι αν δεν είναι εκεί. Για παράδειγμα, μετανιώνει που πήγε σε μια ταινία όταν θα μπορούσε να έχει παρευρεθεί σε ένα πάρτι. Αυτή η δυσάρεστη αίσθηση μπορεί να επηρεάσει τους ανθρώπους ανεξάρτητα από την ευφυΐα τους. Ωστόσο, πολλά έξυπνα άτομα προσπαθούν να ζήσουν στο παρόν. Βρίσκουν σκοπό σε αυτό που κάνουν αυτή τη στιγμή. Χωρίς να… λοξοκοιτάνε αλλού.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

O Mark Zuckerberg μας είπε πως θα είναι οι δουλειές του μέλλοντος

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten − 6 =