αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι λάθη τα οποία οι πετυχημένοι άνθρωποι δεν κάνουν δεύτερη φορά

Έξι λάθη τα οποία οι πετυχημένοι άνθρωποι δεν κάνουν δεύτερη φορά

Όλοι κάνουν λάθη κατά την διάρκεια της διαδρομής τους. Αυτό που ίσως ξεχωρίζει τους πετυχημένους ανθρώπους είναι ότι μαθαίνουν από τα λάθη τους, και δεν τα επαναλαμβάνουν. Κάνουν τα πειράματα και τις τολμηρές επιλογές τους, και αν δουν ότι κάτι δεν δουλεύει το αφήνουν πίσω. Οι άνθρωποι αυτοί φροντίζουν να μην επιστρέφουν στον παλαιό τρόπο σκέψης που ίσως είχαν κάποτε.

Παρακάτω θα δεις 6 λάθη τα οποία οι πετυχημένοι άνθρωποι δεν κάνουν δεύτερη φορά. Τα συγκεκριμένα points είναι κομμάτι μιας μεγαλύτερης λίστας που έφτιαξε το αμερικανικό Success.com.

1 | Δεν γυρνούν σε κάτι που δεν δουλεύει. Είτε πρόκειται για μια επαγγελματική συνεργασία, είτε για μια σχέση στην προσωπική τους ζωή. Οι πετυχημένοι άνθρωποι δεν γυρνούν σε κάτι που έχει τελειώσει, περιμένοντας διαφορετικά αποτελέσματα. Πάνε παρακάτω.

2 | Δεν κάνουν κάτι που τους εμποδίζει να είναι ο εαυτός τους. Σε ο,τι κάνουμε πρέπει να ρωτάμε τον εαυτό μας: Γιατί το κάνω αυτό; Είμαι ο κατάλληλος για αυτό; Μου ταιριάζει; Είναι βιώσιμο; Αν η απάντηση μας είναι αρνητική σε κάποιες από αυτές τις ερωτήσεις, μάλλον πρέπει να το αφήσουμε πίσω μας.

3 | Δεν προσπαθούν να αλλάξουν ένα άλλο άτομο. Δεν μπορείς να αναγκάσεις κάποιον να κάνει κάτι. Αντίθετα, άσε τον να κάνει ελεύθερα αυτό που θέλει και να δει τα αποτελέσματα.

4 | Δεν προσπαθούν να τους ευχαριστήσουν όλους. Δεν μπορείς να τους ευχαριστήσεις όλους. Και αν προσπαθείς συνεχώς να πετύχεις κάτι τέτοιο, μάλλον στο τέλος δεν θα ευχαριστείς τον εαυτό σου.

5 | Δεν επιλέγουν την βραχυπρόθεσμη άνεση έναντι του μακροπρόθεσμου οφέλους. Ο τελικός στόχος είναι αυτός που μετράει. Όταν οι πετυχημένοι άνθρωποι θέλουν να πετύχουν κάτι, δεν έχουν πρόβλημα να περάσουν μέσα από δύσκολα μονοπάτια. Προτιμούν να περάσουν μια δύσκολη χρονική περίοδο στην αρχή, αλλά να έχουν μακροπρόθεσμο όφελος.

6 | Δεν παίρνουν τα μάτια τους από την «μεγάλη εικόνα». Είναι ένα point που συνδέεται με το προηγούμενο. Λειτουργούμε καλύτερα συναισθηματικά και αποδίδουμε καλύτερα στη ζωή μας όταν μπορούμε να δούμε τη μεγάλη εικόνα. Για τους επιτυχημένους ανθρώπους, κανένα γεγονός δεν είναι… ολόκληρη η ιστορία. Οι νικητές το θυμούνται αυτό — κάθε μέρα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − thirteen =