αρχικηVIRALΈξι «κόλπα» των καταστημάτων για να ξοδεύουμε περισσότερα χρήματα. Τα έχεις παρατηρήσει;

Έξι «κόλπα» των καταστημάτων για να ξοδεύουμε περισσότερα χρήματα. Τα έχεις παρατηρήσει;

Σε προηγούμενο άρθρο μας γράφαμε για τα 3 τρικ που χρησιμοποιούν τα Starbucks για να ξοδεύουμε περισσότερα χρήματα. Τώρα θα δούμε την μεγαλύτερη εικόνα, αφού τέτοια «κόλπα» χρησιμοποιούν πολλά καταστήματα. Ακόμα κι αν δεν τα παρατηρείς με την πρώτη ματιά.

Κάπως έτσι, είναι πιο πιθανό να παρασυρθείς και να ξοδέψεις περισσότερα χρήματα από ότι είχες αρχικά υπολογίσει. Εδώ είναι λοιπόν 6 τέτοια «κόλπα».

1. Άβολα ταμεία: Υπάρχουν για να μη μπορεί, ο καταναλωτής, να αφήσει κάποιο περιττό προϊόν. Ειδικότερα, αυτό συμβαίνει, αν τα προϊόντα βρίσκονται ήδη στο καλάθι.

2. Χαλάρωση χωρίς χαλάρωση: Τα άβολα έπιπλα και η μικρή απόσταση των τραπεζιών είναι τέτοια για να μην ξοδέψετε πολύ χρόνο για το φαγητό σας.

3. Δεν υπάρχουν παράθυρα ούτε ρολόγια στο καζίνο: Συμβαίνει για να χάνουν, οι παίκτες, την αίσθηση της πραγματικότητας. Έτσι, οι παίκτες θα περάσουν περισσότερο χρόνο και θα αφήσουν περισσότερα χρήματα και στο κατάστημα.

4. Άνετα καταστήματα: Δημιουργούνται οι απαιτούμενες συνθήκες για τη δημιουργία άνεσης. Έτσι, οι πελάτες θα παραμείνουν περισσότερο χρόνο στο κατάστημα, το οποίο μπορεί να βρει περισσότερα χρήματα από αυτό.

5. Τεχνητή ζήτηση: Τα τεχνητά κενά δημιουργούνται για να φανερώνει πως το συγκεκριμένο προϊόν πωλείται. Δηλαδή, έχει ζήτηση.

6. Αναδιάταξη των εμπορευμάτων: Αυτό συμβαίνει, διότι ο αγοραστής θα πρέπει να εξετάσει τα ράφια για να εντοπίσει το σωστό προϊόν, γεμίζοντας ταυτόχρονα το καλάθι των αγορών του.

 

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 + 2 =