αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι κινήσεις που μπορεί να κάνει ο καθένας και θα σε βοηθήσουν να γίνεις πετυχημένος στο πεδίο σου

Έξι κινήσεις που μπορεί να κάνει ο καθένας και θα σε βοηθήσουν να γίνεις πετυχημένος στο πεδίο σου

Όλοι διαβάζουμε τα success stories άλλων ανθρώπων. Άλλωστε στην εποχή του ίντερνετ είναι πολύ εύκολο να μάθεις για τις ιστορίες ανθρώπων ακόμα και από την άλλη άκρη της Γης. Και κάπου εκεί, κάνουμε τα δικά μας όνειρα για να φτάσουμε στην επιτυχία που θέλουμε.

Το όνειρο αρχίζει να ξεθωριάζει όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις πραγματικές δυσκολίες της ζωής. Η ουσία είναι ότι δεν υπάρχει εύκολος δρόμος προς την επιτυχία.

Δεν αρκεί ούτε η σκληρή δουλειά από μόνη της, όπως συζητάγαμε με την Business & Life Coach, Μαρία Μισύρη. Ωστόσο, οι πετυχημένοι άνθρωποι έχουν ένα σύνολο κοινών χαρακτηριστικών. Για παράδειγμα: Είναι σκληρά εργαζόμενοι, εστιασμένοι στον στόχο, αποφασιστικοί και είναι έτοιμοι να πάρουν ρίσκα. Θα μπορούσαν να υπάρχουν περισσότερες κοινές ιδιότητες και είναι πιθανότατα ο συνδυασμός αυτών των ιδιοτήτων που τους ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους.

Τι μπορείς να κάνεις όμως, για να φτάσεις σταδιακά εκεί που θες; Εδώ είναι 6 κινήσεις που μπορεί να κάνει ο καθένας και θα σε βοηθήσουν να γίνεις πετυχημένος στο πεδίο σου. Ναι, μπορείς να ξεκινήσεις σήμερα.

1# Ανέπτυξε τα επικοινωνιακά skills σου. «Επενδύστε στον εαυτό σας. Ένας εύκολος τρόπος για να γίνετε 50% πιο πλούσιοι από ότι είστε τώρα, είναι να ‘ακονίσετε’ τις επικοινωνιακές δεξιότητές σας», έχει πει ο Warren Buffett. Και εξηγεί ότι αναφέρεται τόσο στον γραπτό όσο και στον προφορικό λόγο. Αν δεν μπορείς να επικοινωνήσεις σωστά, δεν έχουν κανένα νόημα οι προσπάθειες σου. Ακόμα κι αν είσαι το δυνατότερο μυαλό. Το κομβικό εδώ είναι να μεταδόσεις αυτά που θέλεις στους άλλους. Και δεν έχει άδικο. Ακόμα κι αν φτιάξεις το καλύτερο project στον κόσμο, αν δεν καταφέρεις να πείσεις τους ανθρώπους για την χρησιμότητα του, και να επικοινωνήσεις σωστά όλα αυτά που έχεις στο μυαλό σου, δεν έχει κανένα νόημα.

2# Θετική σκέψη. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι είναι συνήθως αισιόδοξοι, ακόμα και μέσα στις δύσκολες περιόδους. Δεν αμφιβάλλουν ποτέ για τις ικανότητές τους. Εκπαιδεύστε τον εαυτό σας να σκέφτεται θετικά, και να περιμένει πάντα το θετικό αποτέλεσμα. Η θετική σκέψη ενθαρρύνει τη δράση. Και μόνο οι ενέργειες προς τη σωστή κατεύθυνση μπορούν να σας φέρουν κοντά στην επιτυχία.

3# Μάθε από τις αποτυχίες. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι μαθαίνουν από τις αποτυχίες, είτε είναι κάποιου άλλου είτε δικές τους. Η αποτυχία δεν είναι το τέλος του δρόμου, αλλά μόνο ένα κομμάτι του ταξιδιού σας προς την επιτυχία. Μπορείτε να μάθετε να βελτιώνετε τον εαυτό σας μόνο μέσα από αποτυχίες. Οι αποτυχίες είναι μαθήματα και όχι απογοητεύσεις και έχει φανεί ότι οι επιτυχημένοι άνθρωποι βλέπουν την αποτυχία ως ευκαιρία για ανάπτυξη.

4# Καθόρισε τους στόχους σου. Να ξέρεις πάντα τι θέλεις. Μπορεί να θέλετε πολλά πράγματα ταυτόχρονα, αλλά μάθετε τι είναι αυτό που θέλετε περισσότερο. Η επίτευξή αυτού του στόχου, θα σήμαινε επιτυχία για εσάς. Είναι σημαντικό να αποφασίσετε πρώτα ποιος είναι ο στόχος σας και μετά να εργαστείτε προς αυτόν, ώστε να μην αισθάνεστε «χαμένοι» αφότου έχετε ήδη επενδύσει πολλά σε αυτόν.

5# Κάνε παρέα με τα σωστά άτομα. Έχουμε μιλήσει για αυτό πολλές φορές. Χρειάζεστε ανθρώπους που να σας υποστηρίζουν, να είναι εκεί για εσάς όταν χρειάζεστε βοήθεια και επίσης να χαρούν όταν επιτέλους φτάσετε στην επιτυχία. Εκτιμήστε λοιπόν τη βοήθεια που λαμβάνετε από τους ανθρώπους γύρω σας και διατηρήστε τις σχέσεις σας μαζί τους. Θυμήσου και το άρθρο: Γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους.

6# Αναζήτα όσο το δυνατόν περισσότερη γνώση. Η γνώση και η σοφία είναι τα κλειδιά της επιτυχίας. Επομένως, πάρτε όσες περισσότερες γνώσεις μπορείτε. Στην εποχή μας υπάρχουν πολλές online πηγές. Μπορείτε επίσης να αντλήσετε γνώσεις από συζητήσεις με άλλα άτομα. Πιθανόν να γνωρίζουν πράγματα που εσείς δεν γνωρίζετε. Μπορείτε επίσης να επωφεληθείτε από τις εμπειρίες τους. Επομένως, έχετε το μυαλό σας ανοιχτό και μάθετε όσο περισσότερα μπορείτε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four − two =