αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι κινήσεις που μπορείς να κάνεις αν νιώθεις ότι έχεις «κολλήσει» μπροστά σε ένα πρόβλημα

Έξι κινήσεις που μπορείς να κάνεις αν νιώθεις ότι έχεις «κολλήσει» μπροστά σε ένα πρόβλημα

Η ζωή μερικές φορές μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε ότι έχουμε «κολλήσει» στη μέση του πουθενά. Δεν έρχονται νέες ιδέες. Δεν βρίσκεις λύσεις. Δεν φαίνεται να βρίσκεις νέους πελάτες και projects. Η επιχείρησή σου είναι στάσιμη εδώ και μήνες. Τα σενάρια είναι αμέτρητα.

Είναι τότε που νιώθεις να έχεις «παραλύσει» και δεν ξέρεις πως πρέπει να κινηθείς. Τα καλά νέα: Υπάρχουν λύσεις. Εδώ είναι 6 κινήσεις που μπορείς να κάνεις. Και να πάρεις ώθηση προς τα εμπρός.

1# Κάνε ο,τι μπορείς. Είναι εύκολο να κατηγορείς άλλους για την κατάστασή σου. Αλλά αντί να εστιάζετε στο τι θα κάνουν ή δεν θα κάνουν οι άλλοι άνθρωποι και να περιμένετε να συμβούν τα πράγματα κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες, απλώς κάντε ό,τι μπορείτε να κάνετε. Μερικές φορές, αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται για να ξεκολλήσεις.

2# Δες το καλύτερο σενάριο. Όταν σχεδιάζετε οτιδήποτε, είναι σημαντικό να γνωρίζετε και να προετοιμαστείτε για το χειρότερο σενάριο. Αλλά επίσης, είναι απαραίτητο να οπτικοποιήσετε το καλύτερο αποτέλεσμα και να το χρησιμοποιήσετε για να σας παρακινήσει να δράσετε. Δεν χρειάζεται να αφήσετε τον φόβο να σας κρατήσει πίσω.

3# Ρώτα έναν φίλο. Ζητήστε από έναν φίλο να πει τις σκέψεις του για το πρόβλημά σας. Μερικές φορές, δεν είναι πραγματικά τόσο κακό ή τόσο δύσκολο όσο νομίζετε. Και τις περισσότερες φορές, οι φίλοι θα είναι σε θέση να σας δώσουν μια διαφορετική προοπτική και νέες λύσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν να προχωρήσετε.

4# Μάθε να λες «όχι». Είστε πολύ απασχολημένοι κάνοντας πράγματα για τους άλλους και δεν έχετε πια χρόνο για τον εαυτό σας; Τότε πρέπει να μάθετε να λέτε «όχι» πιο συχνά. Να είστε ειλικρινείς και να τους πείτε ότι αισθάνεστε «κολλημένοι» και χρειάζεστε χρόνο για να εστιάσετε στη ζωή σας – δηλαδή να κάνετε τα πράγματα που πρέπει να κάνετε, για να βγάλετε τον εαυτό σας από τη δύσκολη θέση.

5# Κάνε μίνι διακοπές. Όταν νιώθεις ότι έχεις μπει σε ένα τέτοιο αρνητικό σπιράλ, ένα διάλειμμα μπορεί να είναι θαυματουργό. Κάντε ένα διάλειμμα και πηγαίνετε μίνι διακοπές. Πιείτε καφέ με έναν φίλο, δοκιμάστε και παίξτε ένα βιντεοπαιχνίδι, να γυμναστείτε. Καθάρισε το κεφάλι σας κάνοντας κάτι διασκεδαστικό ή διαφορετικό, ακόμα και για λίγες μόνο ώρες.

6# Εστίαση. Έχετε κατακλυστεί με πάρα πολλή δουλειά και δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε; Επιλέξτε ένα πράγμα που πρέπει να κάνετε, χωρίστε το σε μικρότερα κομμάτια και επικεντρωθείτε στο να κάνετε αυτά τα tasks, ένα κάθε φορά. Θα εκπλαγείτε με το πόσα μπορείτε να πετύχετε με αυτήν τη στρατηγική εστίασης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − 17 =