αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι κινήσεις για να κάνεις πρόοδο κάθε ημέρα

Έξι κινήσεις για να κάνεις πρόοδο κάθε ημέρα

Κάνετε αργή πρόοδο; Δυσκολεύεστε να παρακολουθείτε την πρόοδό σας; Είστε σε ένα κρίσιμο στάδιο της ζωής σας και φαίνεται ότι δεν προχωράτε προς τους στόχους σας; Νιώθεις ότι έχεις «βαλτώσει» και παλεύεις να πετύχεις αυτό που σκοπεύεις να κάνεις;

Δεν είσαι ο μόνος. Αλλά υπάρχει λύση εδώ. Μια νοοτροπία προόδου θα σας επιτρέψει να εργαστείτε για οποιαδήποτε ανεπάρκεια που μπορεί να εμποδίσει την υλοποίηση των στόχων σας. Όταν έχετε μια τέτοια νοοτροπία, αξιολογείτε συνεχώς τον εαυτό σας, βελτιώνετε τις δεξιότητές σας και αναζητάτε τρόπους για να μάθετε πράγατα και να αναπτυχτείτε στη ζωή.

Το αμερικανικό LifeHack παραθέτει 6 πρακτικούς τρόποι με τους οποίους μπορείτε να σημειώσετε πρόοδο κάθε ημέρα και να πραγματοποιήσετε όλους τους στόχους σας.

1# Βρες τα δικά σου «γιατί»

Πρέπει να καθορίσετε γιατί θέλετε να προχωρήσετε. Το «γιατί» σας πρέπει να είναι προσωπικό και πρέπει να έχετε κάποιο είδος συναισθηματικής σύνδεσης με αυτό που θέλετε. Για κάθε πτυχή της ζωής σας, καθορίστε τους λόγους για τους οποίους θέλετε να κάνετε μια μεγάλη αλλαγή ή να πετύχετε έναν στόχο. Το να προσδιορίσετε τους λόγους σας, θα σας βοηθήσει να είστε ενεργός παίκτης σε αποφάσεις που επηρεάζουν τη ζωή σας. Θα μπορείτε επίσης να διαπιστώσετε εάν το κίνητρό σας είναι εγγενές ή εξωτερικό καθώς προχωράτε.

2# Όρισε ρεαλιστικούς στόχους

Αφού καθορίσετε τους λόγους σας, το επόμενο βήμα είναι να καθορίσετε τους στόχους της ζωής σας. Αναπτύξτε τους βραχυπρόθεσμους, μεσοπρόθεσμους, καθώς και τους μακροπρόθεσμους στόχους. Αυτή η διαδικασία θα σας επιτρέψει να παρακολουθείτε την πρόοδό σας και να εφαρμόσετε αλλαγές που βελτιώνουν την πρόοδό σας. Σε αυτό θα σε βοηθήσουν και οι S.M.A.R.T. στόχοι.

3# Κάνε το πλάνο σου

Δεν αρκεί να ξέρεις τι θέλεις από τη ζωή. Πρέπει να σχεδιάσετε έναν οδικό χάρτη για να φτάσετε στον προορισμό σας. Ξεκινήστε μετατρέποντας τους S.M.A.R.T στόχους σας σε… συνήθειες. Αρχικά επισημαίνοντας τις καλές συνήθειες που πρέπει να καλλιεργήσετε και τις κακές συνήθειες που πρέπει να εξαλείψετε. Μόλις κατακτήσετε μια συνήθεια, προσθέστε περισσότερες ρουτίνες που θα σας επιτρέψουν να προχωρήσετε προς τους στόχους σας.

4# Θετική οπτική

Θετική προοπτική σημαίνει ότι είστε αισιόδοξοι για τον εαυτό σας, τις αλληλεπιδράσεις σας και τα γεγονότα. Καθορίζει επίσης την ικανότητά σας να περιμένετε ευνοϊκά αποτελέσματα όταν εργάζεστε προς έναν στόχο ζωής. Η θετικότητα είναι μια νοητική στάση που βλέπει επιτεύγματα και ευκαιρίες, αντί για αποτυχίες και ήττες. Θα σας κρατήσει αισιόδοξους όταν αντιμετωπίζετε τρομακτικά challenges.

Δείτε το καλύτερο σε κάθε περίσταση. Συναναστραφείτε με θετικά άτομα που θα στηρίξουν την πρόοδό σας. Χρειάζεστε θετική ενέργεια για να κάνετε σταθερή πρόοδο προς τους στόχους σας.

5# Δες τι λειτουργεί και τι όχι

Πολλά πράγματα θα συμβούν όταν είστε αποφασισμένοι να προχωρήσετε. Θα μάθετε νέα μαθήματα και θα εφαρμόσετε αλλαγές. Θα δημιουργήσετε νέες συνήθειες και θα εξαφανίσετε τις κακές. Είναι λογικό να αφιερώσετε χρόνο και να αξιολογήσετε τι λειτούργησε και τι όχι. Ρωτήστε τον εαυτό σας πώς μπορείτε να βελτιωθείτε και να ξεπεράσετε τα νέα εμπόδια. Μπορείτε να καταγράψετε τις απαντήσεις σας σε ένα ημερολόγιο ή να χρησιμοποιήσετε ένα virtual ημερολόγιο για να παρακολουθήσετε τις σκέψεις σας.

6# Γιόρτασε τις νίκες σου

Είναι σημαντικό να αναγνωρίζετε το κάθε ορόσημο που ολοκληρώνετε καθώς προχωράτε στη ζωή. Ο εορτασμός των επιτευγμάτων σας θα ενισχύσει την αυτοπεποίθησή σας και θα σας δώσει το κίνητρο να συνεχίσετε. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το κάνετε αυτό είναι να περιποιηθείτε τον εαυτό σας με ανταμοιβές όταν επιτυγχάνετε έναν στόχο. Αυτές οι ανταμοιβές μπορεί να είναι πράγματα που απολαμβάνετε, όπως ένα ειδικό γεύμα, μία ταινία στο σινεμά ή μίνι διακοπές.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 − 2 =